وزیر فرهنگ سوریه: تخت‌جمشید کانونی برای توسعه مراودات فرهنگی بین ملت‌ها است

«لبانه مشوح»: همراهی ملت ایران را هرگز فراموش نمی کنیم

وزیر فرهنگ سوریه با بیان اینکه تخت جمشید کانونی برای توسعه مراودات فرهنگی بین ملت‌ها است، گفت: این یادمان کهن فرهنگی که قدمت تاریخی، جهانی و چند هزار ساله دارد مؤلفه‌های فراوانی از حقوق زن و حقوق بشر را به نمایش می‌گذارد و بازدید از آن می‌تواند ارزش‌های متعالی انسانی را به ما منتقل سازد.

«لبانه مشوح» یکشنبه شب در پایان سفر خود به شیراز اظهار کرد: از جمله نکاتی که در این سفر برایم جالب بود و در بازدید از آرامگاه شاعران پارسی‌گوی حافظ و سعدی به آن پی بردم، انبوه افراد و شمار تماشاگرانی بود که از این دو آرامگاه بازدید و همه آنها با احترام از شاعران ایرانی یاد می کردند؛ این موضوع مبین نهادینه شدن اندیشه‌های حافظ و سعدی در جان ایرانیان است و قطعا می تواند منشاء مناسبی برای توسعه مراودات فرهنگی بین ایران با کشور سوریه و سایر کشورهایی که قرابت فرهنگی با ایران دارند، باشد.

وزیر فرهنگ سوریه ادامه داد: در بازدیدی که از مجموعه جهانی نقش رستم داشتم بانوان مرمت کاری را مشاهده کردم که بر روی داربست نشسته بودند و آثار باستانی و تاریخی را مرمت می کردند، این موضوع یک حقیقت را به ذهن متبادر می‌کند که ظرافت مرمت کاری در فکر و اندیشه بانوان دقیق‌تر و فنی‌تر است.

لبانه مشوح بیان کرد: سوریه نیز دارای آثار تمدنی و تاریخی فراوانی است که به هزاره هفتم قبل از میلاد مسیح باز می گردد؛ وجود این آثار در ایران و در سوریه بیانگر آن است که ریشه های مشترک فرهنگی بین دو ملت وجود دارد و باید با توسعه روابط فرهنگی به تقویت آن پرداخت.

وی بر ضرورت افزایش تعامل ایران و سوریه در زمینه موسیقی، تئاتر و سینما تأکید کرد و گفت: امکان تعامل در زمینه‌هایی مختلف هنری از جمله موسیقی، تئاتر و سینما وجود دارد. گرچه ایران کشور تمدنی است اما کشوری است که به حال و آینده نیز توجه دارد و به تربیت انسان اهتمام ویژه می‌ورزد؛ بدون شک ما قدر فرهنگ و تمدن کشور ایران را می‌دانیم زیرا مردم کشور سوریه هم اهل تمدن هستند.

وزیر فرهنگ سوریه ضمن تشکر از اظهار کرد: امیدواریم شاهد پروژه‌های مشترک در زمینه سینما باشیم و بتوانیم رویدادهای موسیقی و تئاتر به صورت مشترک برگزار کنیم.

وی از حمیدرضا قانعی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، سید حمید رضا عصمتی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در سوریه و محمدعلی کیانی مدیرکل همکاری‌های فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور که در این سفر او را همراهی کردند، تشکر و قدردانی کرد.

وزیر فرهنگ سوریه: همراهی ملت ایران را هرگز فراموش نمی کنیم

وزیر فرهنگ سوریه در دیدار با استاندار فارس، با اشاره به مشترکات بسیار زیاد بین دو کشور ایران و سوریه گفت: ما هرگز همراهی ملت ایران و اینکه آنها در کنار ما ایستادند فراموش نخواهیم کرد و ایرانیان را نه تنها دوست بلکه برادران خود می دانیم.

لبانه مشوح عصر یکشنبه در جریان سفر به شیراز در دیدار با استاندار فارس افزود: بین دو کشور یک تاریخ همکاری طولانی وجود دارد و در این تاریخ جدید شاید مهمترین دوره ای باشد که ما را به همکاری‌های جدید مرتبط می کند و خون ما در این دوره با هم آمیخته شده است.

وی ادامه داد: ما هر دو ملتی هستیم که دشمن مشترکی داریم و مسائل بسیاری ما را به هم مرتبط می کند.

آماده هرگونه همکاری در امور فرهنگی هستیم

وزیر فرهنگ سوریه، ضمن اعلام آمادگی برای هرگونه همکاری فرهنگی با کشور ایران و استان فارس افزود: قاعدتا وزارت گردشگری کشور ایران جایگاه مهمی دارد که به موضوع سیاحت و آثار باستانی، هم از ناحیه ترویج سیاحت و گردشگری و هم آثار باستانی می پردازد.

لبانه مشوح بیان کرد: در سوریه وزارت فرهنگ بسیار گسترده است و به جز در موضوع گردشگری، تقریبا همه فعالیت‌ها از جمله سینما و موسیقی در حیطه وزارت فرهنگ قرار می گیرد.

وی ادامه داد: موضوع میراث فرهنگی یکی از امور مهمی است که در حیطه وزارت فرهنگ قرار دارد و  یک طرح بسیار بزرگ برای حفظ آثار باستانی خودمان چه در عرصه ترمیم و نگهداری و چه ثبت آنها در سازمان های جهانی برای نگهداری بهتر داریم که البته این موضوع تلاش و بودجه بسیار زیادی را نیز طلب می کند.

مشوح گفت: ما یک موسسه به نام دارالاپرا داریم که امیدواریم بتوانیم از گروه‌های موسیقی استان فارس و شیراز و سایر نقاط ایران برای حضور در این مکان و اجرای برنامه استقبال کنیم.

وی افزود: در زمینه همکاری در حوزه سینما نیز تحقیقی انجام شد اما به نتیجه نرسید و چه بسا لازم باشد این بررسی ها دوباره انجام شود.

وزیر فرهنگ سوریه ادامه داد: بندهایی از توافق نامه مربوط به تولیدات مشترک سینمایی هم اینک برای بررسی در دست طرف ایرانی است و منتظر پاسخ هستیم.

برگزاری هفته فرهنگی ایران در دمشق

وزیر فرهنگ سوریه، با اشاره به برگزاری هفته فرهنگی ایران در دمشق ظرف دو هفته آتی بیان کرد: این یک برنامه بزرگ و جامع خواهد بود و چه بسا بتوانیم در آینده نزدیک هفته فرهنگی شیراز را مثلا در شهر حلب برگزار کنیم.

لبانه مشوح افزود: در زمینه آموزش هم قطعا تجربیات خوبی در فارس وجود دارد؛ ما آموزش کودکان را از سن بسیار کم شروع می کنیم و مثلا در زمینه موسیقی از سنین پایین آموزش می دهیم که در آینده به درجات بالای موسیقی برسند.

وی بیان کرد: تجربه خوب کشور ایران در زمینه سینما و تولیدات سینمایی برای ما بسیار مهم است و آماده بهره مندی از این تجارب هستیم.

مشوح گفت: ما نسبت هرگونه همکاری را با آغوش باز می پذیریم و با توجه به اینکه رایزن فرهنگی ایران در سوریه یکی از فعال ترین رایزن ها هستند ما را در این ارتباط نگه خواهند داشت و می توانیم مباحثی همچون بحث برگزاری هفته فرهنگی شیراز در حلب یا بالعکس را دنبال کنیم.

وزیر فرهنگ سوریه افزود: با توجه به اینکه در سال های اخیر، جنگ باعث شد که بسیاری از بزرگسالان از تحصیل و سواد باز بمانند، در زمینه سواد آموزی و از بین بردن بی سوادی، وزارت فرهنگ  با همکاری وزارت آموزش و پرورش سوریه این موضوع را بر عهده گرفته که در این زمینه تجربه خوبی داریم اما آماده کمک گرفتن نیز هستیم.

استاندار فارس: آماده گسترش روابط با کشور سوریه هستیم

استاندار فارس نیز در این دیدار گفت: آمار گسترش روابط و همکاری با کشور سوریه در زمینه های مختلف فرهنگی، علمی و گردشگری هستیم.

محمد هادی ایمانیه افزود: در دنیای امروز بهترین دوست کشور ما در بین کشورهای اسلامی و غیر اسلامی کشور سوریه است.

وی، با اشاره سابقه فرهنگی و تاریخی فارس و شیراز ادامه داد: در ارتباط با مسائل فرهنگی، شاید یکی از کهن‌ترین بخش های ایران اسلامی، استان فارس با آثار بسیار کهن و قدیمی آن باشد.

استاندار فارس اظهار داشت: در زمینه مسائل فرهنگی و شعر و ادب نیز بزرگترین و مشهورترین شاعران دنیا یعنی حافظ و سعدی، بنیانگذار علم نحو در زبان و ادبیات عرب یعنی سیبویه و همچنین یکی از بزرگترین فیلسوفان جهان اسلام یعنی ملاصدرا متعلق به سرزمین فارس و شیراز هستند.

وی ادامه داد: وجود آثار مذهبی، تاریخی و فرهنگی و همچنین اماکن طبیعی و گردشگری بی‌شمار در استان فارس همگی زمینه های خوبی برای گسترش همکاری ها با کشور دوست و بردار سوریه است.

ایمانیه گفت: استان فارس با دارا بودن حداقل ۸۰ نوع صنایع دستی می تواند تجربیات خود را در این زمینه در اختیار هنرمندان کشور سوریه قرار دهد و از دانش و ظرفیت های آنها نیز در این حوزه استفاده کند.

استاندار فارس افزود: با توجه به ظرفیت ها و توانمندی های پزشکی که در فارس و شیراز است و سالانه پذیری تعداد بسیاری از بیماران از کشورهای مختلف هستیم، از گسترش همکاری های خود با کشور سوریه در این زمینه نیز استقبال می کنیم.

ایمانیه، با اشاره به حضور دانشجویان کشور سوریه در شیراز از جمله دانشجویان پزشکی گفت: در زمینه پذیرش دانشجویان در در رشته های علوم مهندسی، پزشکی و علوم انسانی نیز آمادگی داریم.

وی گفت: همچنین می توانیم در زمینه ساخت فیلم به ویژه در زمینه مقاومت دنیای اسلام و توانمندی های موجود در ایران و سوریه همکاری های مشترکی داشته باشیم.

استاندار فارس افزود: از ترجمه کتاب های نفیس عربی به زبان فارسی و ترجمه کتاب های نفیس فارسی به زبان عربی نیز استقبال می کنیم تا مردم هر دو کشور بتوانند از وجود چنین ظرفیت های بزرگی بهره‌مند شوند.

ایمانیه گفت: در زمینه اعزام و پذیرش گردشگر و زائر نیز آمادگی داریم تا با همکاری آژانس های مسافرتی مورد قبول و تایید هر دو طرف همکاری ها را گسترش دهیم.