وزیر راه وشهرسازی: برنامه ای برای ساخت مسکن در سوریه نداریم

وزیر راه وشهرسازی: برنامه ای برای ساخت مسکن در سوریه نداریم

وزیر راه و شهرسازی گفت: وزارت راه وشهرسازی برنامه ای برای ساخت مسکن در سوریه و تکمیل پروژه های مسکن این کشور ندارد.

نخستین اجلاس همکاری‌های ترانزیتی بین جمهوری اسلامی ایران، جمهوری قزاقستان، جمهوری قرقیزستان، جمهوری تاجیکستان، ترکمنستان، ازبکستان، فدراسیون روسیه و جمهوری آذربایجان امروز با حضور وزرای راه و شهرسازی و حمل‌ونقل این کشورها برگزار شد .

در این مراسم رستم قاسمی گفت: انتخاب عنوان توسعه همکاری‌های ترانزیتی برای این اجلاس با توجه به فضای سازنده و تعاملی فعلی میان جمهوری اسلامی ایران و کشور‌های آسیای مرکزی به‌ویژه اولویت فعلی ایران جهت توسعه همکاری‌های اقتصادی با همسایگان و کشور‌های منطقه انتخابی به‌موقع، هوشمندانه و هدفمند در راستای تحکیم و تقویت روابط همه‌جانبه اقتصادی است .

به گفته وزیر راه وشهرسازی، موضوع همکاری‌های حمل‌ونقل و ترانزیت به‌عنوان یکی از ارکان اصلی تعاملات تجاری ما محسوب می‌شود به‌نحوی‌که با هم‌افزایی زیرساخت‌ها و امکانات حمل‌ونقلی بهره‌مندی تمامی بازیگران عرصه حمل‌ونقل، لجستیک تجارت و در کنار آن جمعیت ۱۶۰ میلیون‌نفری ملت‌های ما در این پهنه جغرافیایی فراهم می‌شود.

قاسمی بیان کرد: موضوع توسعه همکاری‌های ترانزیتی که طرح پهنه ایران و کشور‌های آسیای مرکزی صرفاً موضوعی مربوط به امروز و آینده نیست بلکه به گواه تاریخ این منطقه دارای حافظه باستانی در خصوص نقش‌آفرینی پررنگ و محوری در مبادلات تجاری شرق و غرب و شمال و جنوب جهان بوده‌است. براساس این رویکرد فرصت‌آفرین و ظرفیت‌ساز و با تاکید بر ضرورت انسجام‌بخشی و بهبود شکلی و محتوایی همکاری‌های ترانزیتی جمهوری اسلامی ایران با کشور‌های منطقه،  اقداماتی در چارچوب ابتکار این عمل با توجه به زیرساخت‌ها و امکانات حمل‌ونقل فعلی در قلمرو کشور‌ها و همچنین بازار‌های منطقه‌ای و بین‌المللی و مبادلات تجاری مشتمل بر صادرات، واردات و ترانزیت کشور‌های آسیای مرکزی با کشور‌های فرامنطقه‌ای از طریق ایران انجام شده تا در این مدت همکاری ترانزیتی بیش‌از سه‌برابر عملکرد فعلی به‌عبارتی بالغ‌بر ۲۰ میلیون تن برسد.

او گفت: این هدف‌گذاری برای ترانزیت سالانه ۲۰ میلیون تن کالا به‌عنوان یک ابتکار مسیر را برای هدفمند کردن و همسوسازی اقدامات کشور‌ها در چارچوب یک برنامه اقدام مشترک منطقه‌ای ترانزیتی روشن و هموار می‌سازد .

وزیر راه وشهرسازی عنوان کرد: کارگروهی مشترک شامل نمایندگان وزارتخانه‌های ذی‌ربط حمل‌ونقلی کشور‌های عضو نسبت‌به تدوین این برنامه عمل مشترک منطقه‌ای با هدف مشخص تحقق ترانزیت سالانه ۲۰ میلیون کالا بین ایران اقدام و آن را جهت تصویب در نشست بعدی این اجلاس ارائه می کند.

قاسمی گفت: ایجاد سازوکار با هدف هماهنگ‌سازی و همسوسازی اقدامات کشور‌ها انسجام‌بخشی به مقررات قوانین رویه‌ها و استاندارد‌ها پایش و ارزیابی مستمر عملکرد ترانزیتی در کریدور‌ها انطباق بخشی سیاست‌گذاری‌ها و اقدامات داخلی با برنامه عمل مشترک به‌عنوان یک اقدام اساسی مورد تاکید است و انتظار می‌رود تا مدل مدیریت کریدور سازوکار اجرایی آن تا اجلاس بعدی وزرا نهایی شود.

وزیر راه و شهرسازی افزود: بهبود عوامل کلیدی زمان و هزینه ترانزیت در تردد‌های مرزی و همچنین در قلمرو کشور‌های ما ضرورتی اساسی برای توسعه همکاری‌های ترانزیتی محسوب می‌شود. ایران علاوه‌بر آمادگی برای تسهیل و تسریع در تردد‌های مرزی و نیز ترانزیت از پهنه سرزمینی ایران اعلام می‌کند که در آوریل امسال توافق کلیدی در چارچوب رونق‌بخشی به کریدور‌های ترانزیتی شمال جنوب از طریق هدف‌گذاری کوتاه‌مدت تحقق حجم ترانزیت ۱۰ میلیون تن تا پایان سال ۲۰۳۳ کالا از این کریدور از مبادی و مقاصد واقع در روسیه از طریق جمهوری اسلامی ایران با فدراسیون روسیه حاصل شود جهت تحقق این هدف‌گذاری برنامه‌ عملی یک‌ساله توسعه ترانزیت بین دو کشور تهیه و مبادله‌شده که قابل در چارچوب نشست حاضر هم قابل بهره‌برداری است.

قاسمی می گوید: ایران به‌عنوان کشور ترانزیتی دارای بنادری با ظرفیت اسمی ۲۴۰ میلیون تن و ظرفیت کانتینری ۸ میلیون TEUاست که طرح‌های توسعه بنادر شمالی در سرتاسر شرق تا غرب دریای خزر و همچنین بنادر جنوبی از غربی‌ترین نواحی خلیج‌فارس تا شرقی‌ترین نقطه‌ی دریای عمان یعنی بندر چابهار در حال انجام است .

او گفت: همچنین شبکه ۱۲ هزار کیلومتری خطوط ریلی و شبکه‌های جاده‌های ترانزیتی و زیرساخت‌های خدماتی و پایانه‌های مرزی با کیفیت مطلوب تحقق ترانزیت از سریع و مرقوم به‌صرفه را از قلمرو ایران تضمین می‌کند علاوه‌براین طرح‌های زیرساختی در دست انجام به‌ویژه احداث مراکز لجستیک چندوجهی که توسعه آن‌ها با تاکید بر سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و طرف‌های خارجی با اولویت در حال پیگیری است که با تکمیل این شبکه مراکز لجستیکی مزیت‌های رقابتی در حوزه ترانزیت با کاهش زمان و هزینه ترانزیت به‌طور مستمر محقق خواهد شد.

قاسمی اظهار کرد: با تجاری‌سازی کریدور‌ها و مسیر‌های ترانزیتی در منطقه ما پیوند‌های حمل‌ونقلی میان کشور‌های محصور در خشکی آسیای مرکزی با پایه جنوبی به‌ویژه از طریق بندر چابهار تسهیل می‌شود.

وزیر راه و شهرسازی گفت: در این راستا آمادگی وزارت راه و شهرسازی را برای جذب سرمایه‌گذاری کشور‌های حاضر در پروژه‌های زیرساخت‌های گفته‌شده در چارچوب شیوه‌های مشارکت خصوصی نظیر مدل‌های BOT و BLT را اعلام می‌کنم.

او گفت: توسعه همکاری‌های دوجانبه حمل‌ونقل و ترانزیتی بین کشور‌های حاضر در این اجلاس مانند قطعات تکمیل‌کننده ابتکار برنامه عمل مشترک چندجانبه توسعه ترانزیت توسعه ترانزیت منطقه‌ای خواهد بود بنابراین آمادگی وزارت راه و شهرسازی را برای  همکاری‌های دوجانبه در تمامی زمینه‌های حمل‌ونقل و ترانزیت را با کشور‌های حاضر اعلام می‌کنم.

برنامه ای برای ساخت مسکن در کشور سوریه نداریم

رستم قاسمی گفت:  وزارت راه وشهرسازی هیچ برنامه ای برای ساخت مسکن در کشور سوریه ندارد و اولویت اصلی ما تکمیل پروژه های نهضت ملی مسکن در کشور است.

به گفته وزیر راه وشهرسازی، شرکت های خصوصی و شرکت های ایرانی می توانند در اجرای پروژه های مسکن در کشور سوریه همکاری داشته باشند.

او در ادامه گفت: توافق نهایی امروز برای تامین مالی رشت _آستارا انجام می شود و در صورت توافق سه سال زمان می برد.

براساس این  گزارش روز گذشته خبری در خصوص همکاری ایران برای ساخت پروژه های مسکن در کشور سوریه  توسط وزیر راه وشهرسازی مطرح شده بود که همین امر باعث مطرح شدن انتقاداتی در خصوص تکمیل نشدن  پروژه های نهضت ملی مسکن و اجرای پروژه ها در کشورهای دیگر شده بود.