تصویب درج مناسبت‌های جدید در تقویم

تصویب درج مناسبت‌های جدید در تقویم
جلسه امروز شورای‌عالی انقلاب فرهنگی به ریاست رئیس‌جمهور

تصویب درج مناسبت های جدید در تقویم کشور و گزارشی از فعالیت هیأت‌های نظریه‌پردازی در ۱۸ سال گذشته در جلسه عصر امروز شورای‌عالی انقلاب فرهنگی به ریاست رئیس‌جمهور مورد بررسی قرار گرفت.

هیات‌های نظریه‌پردازی که به منظور تقویت اندیشه و نظریه‌پردازی در رشته‌های علوم انسانی، علوم اجتماعی و معارف اسلامی تشکیل شده‌اند، جمعی از اندیشمندان و دانشمندان علوم نظری را گرد هم آورده تا در فضای مناظره، گفت‌وگو، ارزیابی و نقد نظریاتی جدید را پدید آورند.

بنابر این گزارش در ۱۸ سال گذشته ۲۸۰ استاد به عضویت شورای علمی این هیات‌ها درآمده، ۱۲۰۰ استاد در جلسات آن شرکت کرده، ۸۰۰ استاد دیدگاههایشان را در جلسات آن به بحث و بررسی گذاشته‌اند و ۲۲ هزار نفر نیز نظریات خود را در کرسی‌های ترویجی به عنوان بستر طرح و بررسی ایده‌های نو ارائه کرده‌اند.

بر این اساس تاکنون ۱۱۷۵ طرح‌نامه به عنوان نظریه جدید ارائه شده که از این تعداد ۶۸۵ طرح واجد شرایط اولیه نظریه نو بوده و برای ۲۴۳ نظریه اجلاسیه نهایی‌سازی تشکیل شده است. در این میان ۶۳ نظریه حائز شرایط نوآوری بوده و به عنوان نظریات نو در حوزه علوم انسانی، علوم اجتماعی و معارف اسلامی تصویب شده‌اند.

اعضای شورای‌عالی انقلاب فرهنگی پس از استماع این گزارش تاکید کردند که در صورت غیرمتمرکز بودن ساز و کار این فرآیند، دانشگاه‌های سراسر کشور و به خصوص دانشگاه‌هایی که در استان های پیرامونی کشور قرار دارند، از این بستر به شکل موثرتری بهره‌مند می‌شوند.

تصویب درج مناسبت‌های جدید در تقویم

شورای‌عالی انقلاب فرهنگی در بررسی دستور جلسه امروز سه‌شنبه شورا برای گنجاندن مناسبت‌های جدید در تقویم کشور، ۷ آذر را به مناسبت شهادت دکتر محسن فخری‌زاده، به عنوان روز «نوآوری و فناوری ایران‌ساخت» نامگذاری کرد.

همچنین روز ۲۵ دی ماه به مناسبت انتشار نامه تاریخی امام راحل (ره) در سال ۶۷، به‌عنوان روز «تاریخ‌نگاری انقلاب اسلامی» نامگذاری شد.

اعضای شورای‌عالی انقلاب فرهنگی با نامگذاری اول اردیبهشت ماه، سالروز تولد شهید ابراهیم هادی، به‌عنوان روز «شهدای ورزشکار» موافقت کردند و ۱۳ شهریور نیز به مناسبت روز تولد ابوریحان بیرونی به‌عنوان روز «علوم پایه» در تقویم رسمی کشور ثبت می‌شود.

همچنین روزهای ۳۱ اردیبهشت به‌عنوان روز «چهارمحال و بختیاری» و دومین جمعه مهر ماه نیز به‌عنوان روز «بزرگداشت آئین مذهبی قالیشویان» در ضمیمه تقویم ثبت خواهند شد.