چه موضوعی در بندرعباس معاون رئیس جمهور را ناراحت کرد؟

علی سلاجقه: صنایع به مسؤولیت خود در قبال مردم عمل کنند

چه موضوعی در بندرعباس معاون رئیس جمهور را ناراحت  کرد؟

معاون رئیس جمهور و رییس سازمان محیط زیست کشور گفت: من وقتی به عنوان شهروند ایرانی وارد شهر بندرعباس می‌شوم با توجه به قابلیت‌های گردشگری آن، دلمان برای مردم بندرعباس می‌سوزد چرا که در کنار آب بوده اما مسأله فاضلاب مردم را اذیت می‌کند و چهره‌ ناخوشایندی را به این شهر داده است.

 علی سلاجقه صبح امروز در حاشیه آیین آغاز عملیات اجرایی فاز سوم پروژه انتقال پساب شهر بندرعباس به صنایع غرب این شهر اظهار کرد: خوشبختانه این پروژه شامل بازسازی و ارتقا و افزایش ظرفیت بوده و من وقتی به عنوان شهروند ایرانی وارد شهر بندرعباس می‌شوم و با توجه به قابلیت‌های گردشگری آن، دلمان برای مردم بندرعباس می‌سوزد چرا که در کنار آب بوده اما مسأله فاضلاب مردم را اذیت می‌کند و چهره‌ ناخوشایندی را به این شهر داده است.

وی با بیان این که سالیانه ۳۶ میلیون متر مکعب از این شهر فاضلاب وارد دریا می‌شود، عنوان داشت: امروز در هفته دولت یک هدیه خیلی بزرگی را از طرف مسؤولان استان به شهروندان تقدیم می‌شود و امیدوارم این مجموعه تصفیه‌خانه سریع‌تر زیر بار برود و پروژه هم در بخش لوله‌گذاری برای انتقال و هم در بخش تصفیه خانه پیشرفت خوبی  دارد و فعالیت در آن چشمگیر است و در خط انتقال نیز کل مواد لازم (لوله‌ها) تأمین شده و چینش در مسیر ۲۲ کیلومتری در کانال‌ها باقی مانده که در حال انجام است.

سلاجقه ابراز امیدواری کرد که صنایع به مسؤولیت اجتماعی خود در کمک به اجرای این پروژه عمل کنند.

علی سلاجقه، معاون رئیس جمهور در بندرعباس

معاون رئیس جمهور تأکید کرد: غرب شهر بندرعباس دیگر تاب و توان بارگزاری صنایع بیشتری را ندارد و انتظار داریم که صنایع «های‌تک» و دانش بنیان  در این منطقه استقرار یابند و استاندار نیز خط فکری شان همین است و بگذاریم ارتباط بین دریا، طبیعت و روحیه ظریف مردم بندرعباس وجود دارد، حفظ و به کار خودش ادامه دهد.

وی با تصریح بر این که وظیفه داریم دریا را که میزبان اکوسیستم بی نظیری است سلامت حفظ کنیم و حیف است که جزایر ۱۴ گانه هرمزگان با مشکل مواجه شوند و ما در این زمینه ورود جدی داریم و بحث دریا را مطمئنا فعال‌تر از گذشته پیگیری خواهیم کرد، خاطرنشان کرد: نظارت خودمان را در حوزه کشتیرانی، خط انتقال نفتی، سکوهای نفتی و ... بیشتر خواهیم کرد و پایش جدی خواهیم داشت تا محیط زیست دریایی جنوب کشور و زیباترین مناطق ایران و جهان را که داریم، به مشکل نخورند و این گونه‌های عظیم دریایی حفظ شود.

رئیس سازمان محیط زیست کشور تأکید کرد: باید قیاس کنیم که آنچه که داریم با آنچه ایجاد می‌کنیم چه نسبتی دارد. ما دنبال کمک به سرمایه‌گذاری‌ها هستیم اما اجازه نمی‌دهیم زیست‌بوم‌های منطقه، آرامش و آسایش روحی و روانی مردم به هم بخورد. ظرفیت‌های گردشگری و توسعه‌ای این شهر نباید مورد آسیب قرار گیرد.

به گفته سلاجقه، بوی ناخوش فاضلاب شهر بندرعباس از لحاظ روحی و روانی مردم را آزار می‌دهد و این را با همه آورده‌های صنایع برای مردم قیاس کنید.

وی همچنین اضافه کرد: مدیرکل محیط زیست استان مکلف است که پیگیری جدی پایش مستمر را در دستور کار قرار دهد و صنعت باید با حفظ زیبایی‌ها و تمیزی این شهر توسعه پیدا کنند و از صنایع می‌خواهیم که دین خودشان را به طبیعت ادا کنند و امروز خوشحالم که با حضور استاندار، این پروژه‌ای که مردم بندرعباس سال‌ها از آن رنج می‌بردند، در حال سامان یافتن است و امیدوارم شرکت‌های مشارکت‌کننده در این پروژه، دین خود را به این شهر و مردمش ادا کنند تا بتوانیم روزانه ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار متر معکب فاضلاب ورودی به دریا را اینجا تصفیه و در خدمت صنایع قرار دهیم.

رئیس سازمان محیط زیست کشور در پایان گفت: صنایع آبی که قبلا استفاده می‌کردند را که اگر از آب شرب یا چاه بوده، ببندند و تمام نیاز خود را از محل این طرح تأمین کنند.