انتخاب شهردار شیراز در ایستگاه پایانی

انتخاب شهردار شیراز در ایستگاه پایانی
بررسی گزینه‌های تصدی پست شهرداری شیراز در صحن علنی شورا

هفتاد و هشتمین صحن علنی شورای شهر به صورت فوق‌العاده تشکیل شد و به بررسی گزینه‌های تصدی پست شهرداری شیراز پرداخت.

۶ گزینه "شهردار شیراز" در این نشست به ارائه برنامه پرداختند.

در این نشست، مهندس محسن اردکانی، دکتر محمد حسن اسدی، مهندس ناصر شمس وسعید مصفا به ارائه برنامه پرداختند ومهندس آرش فرج زاده انصراف داد، محمد فرخزاده هم به جلسه نیامد.

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز با بیان این که شهردار شیراز می‌بایست با اجماع انتخاب شود، گفت: این مهم با کاهش تراز نگاه‌های مختلف و رسیدن به یک تراز مشترک محقق خواهد شد.

مهدی طاهری، کارآمدی، به روز بودن و آشنایی نسبت به اطلاعات شهرداری را از مؤلفه‌های مهم در بحث انتخاب شهردار عنوان کرد و افزود: زمان آزمون و خطا نیست و وقت خدمتگزاری بسیار اندک است.

او گفت: ممکن است در انتخاب شهردار فراز و نشیب‌هایی وجود داشته باشد، اما در نهایت شورا باید به تصمیم برسد.

طاهری بیان کرد: تحمیل نظر در شورا وجود ندارد و نباید آنچه در گذشته اتفاق افتاد و احیانأ شائبه نگاه سیاسی را بوجود آورد، تکرار شود.

در همین راستا با رای اکثریت اعضای شورای شهر شیراز امروز ساعت ۱۵ تا ۱۷ جلسه رای‌گیری و انتخاب نهایی شهردار شیراز انجام خواهد شد.

گفتنی است در زمان رأی گیری برای زمان بر گزاری نشست فوق العاده پرسش و پاسخ، مهدی سلطانی عضو شورا اقدام به ترک صحن کرد که موجب از حد نصاب افتادن شورا شد و بدین صورت شورای ششم برای دقایقی نخستین آبستراکسیون را تجربه کرد.

همچنین در زمان ارائه برنامه توسط یکی از گزینه‌ها سه عضو شورا در جلسه حاضر نبودند.

در ادامه جلسه کاندیدا‌های شهرداری شیراز براساس حروف الفبا به ارائه برنامه‌های خود پرداختند که محسن اردکانی، مشاور استاندار و دبیر شورای راهبردی آب استان نخستین گزینه بود که به ارائه برنامه‌های خود پرداخت.

او با بیان اینکه هدف‌گذاری برای مدیریت شهر برنامه محور بودن است، گفت: مبنای اولیه برنامه‌ریزی بودجه ۱۴۰۱ است و هوشمندسازی در همه اقدامات جهت جلوگیری از فساد و کاهش هزینه‌ها مورد توجه قرار خواهد گرفت.

اردکانی بیان کرد: بودجه شهر در چهار ماه ۳۰ درصد تحقق پیدا کرده است و ۵۹ درصد بودجه هزینه‌ای نیز پرداخت شده که اگر چنین ادامه یابد بودجه هزینه‌ای ۴۰ درصد افزایش می‌یابد؛ بودجه عمرانی نیز ۸ درصد تا پایان مردادماه تخصیص یافته است.

شناسایی منابع و ظرفیت‌های جدید درآمدزایی از جمله ممیزی مجدد املاک، اقتصادی کردن باغات شهرداری، پیش بینی راهکار‌های اجرایی برای ترغیب به پرداخت عوارض ایجاد بستر‌های لازم برای گردشگری از مواردی بود که اردکانی در برنامه‌هایش عنوان کرد.

او با بیان اینکه اعتقادی به اموال فروشی ندارم، ولی به ایجاد ارزش افزوده به املاک با کار‌های مشارکتی اعتقاد دارم، افزود: تعریف بسته‌های سرمایه‌گذاری جذاب از راهکار‌ها برای افزایش درآمد شهر است؛ شیراز شهر فرصت‌ها برای سرمایه‌گذاری است که باید بستر فراهم شود. همچنین با زنده‌سازی بافت تاریخی شیراز؛ ایجاد دسترسی مناسب به حرم‌های مطهر؛ صیانت از حریم شهر شیراز، تهیه طرح جامع مدیریت بحران کلانشهر شیراز در مخاطرات سیل زلزله و تهیه طرح خطرپذیری شهر از دیگر برنامه‌های اردکانی بود.

شیراز باید یک شهر جهانی شود

محمدحسن اسدی، عضو کنونی شورای شهر گزینه دیگری شهرداری شیراز بود، گفت: اعتقاد دارم شیراز باید یک شهر جهانی شود، چون شهرت جهانی و متفاوت دارد.

عضو شورای شهر شیراز عنوان کرد: با شعار سادگی، سرعت و سلامت آمده‌ام و معتقدم که وقت شهرداری صرف کار‌ها و مراسم‌های پر هزینه نشود.

او گفت: شهرداری یک نهادی نیست که کارهایش معطل باشد، کار مردم باید به سرعت انجام شود و فاکتور دیگر سلامت در قالب شفافیت و سلامت اداری و جلوگیری از رانت است.

اسدی افزود: ورود بنده به این عرصه براساس احساس تکلیفی است که خودم دارم و نتیجه هر چه باشد به صلاح من و مردم شیراز خواهد بود. از این بودجه بیش از ۱۵ هزار میلیاردی امروز تحقق بودجه ۵ ماهه ۳۱ درصد است و البته تحقق بودجه درآمدی کار آسانی نیست، ولی اعتقاد دارم با تلاش جمعی بودجه درآمدی تا ۲۰ درصد قابل افزایش است.

او گفت: جذب بودجه عمرانی ضعیف بوده است و ۲۰ پروژه بزرگ و ویژه داریم که ۳ هزار و ۹۰۰ میلیارد باید هزینه شود؛ اگر شهردار شوم در مرحله اول ۵۰ درصد از پروژه‌ها را شروع می‌کنم و هرکس شهردار شود به عنوان عضو شورا مطالبه‌گری می‌کنم.

اسدی خاطرنشان کرد: هوشمند کردن شهر که در شورا نیز با جدیت پیگیری می‌شود از دیگر برنامه‌ها است؛ زندگی هوشمند اقتصاد هوشمند تحرک هوشمند و محیط هوشمند و حکمرانی هوشمند می‌تواند بستری برای مدیریت یکپارچه شهری ایجاد کند.

این عضو کنونی شورای شهر با بیان اینکه سند محرومیت‌زدایی باید هر چه سریعتر عملیاتی شود، گفت: برای توجه به مناطق محروم ۳۰۰ میلیارد نیز در بودجه پیش‌بینی شده و باید هر چه زودتر پروژه‌های محرومیت‌زدایی اجرایی شود. معتقدم که در مدیریت شهری اولویت بندی بسیار مهم است.

خبری از درآمد پایدار نیست

ناصر شمس دبیر قرارگاه مسکن استان فارس نیز از دیگر کاندید‌های پست شهرداری شیراز بود که در ابتدا به چالش‌های شهر اشاره کرد و افزود: نبود درآمد پایدار و عدم تحقق بودجه، بدهی ۶ هزار میلیاردی شیراز، فربه شدن سازمان با حضور ۱۲ هزار نیروی انسانی، رانت خواری فساد و عدم شفافیت فرآیندها، وجود سکونتگاه‌های غیررسمی، وجود بخش زیاد بافت فرسوده و بافت ناپایدار و عدم تحقق جایگاه شیراز در تراز سومین حرم اهل بیت از جمله چالش‌های این شهر است.

فسادستیزی، حرکت در مسیر ایجاد درآمد‌های پایدار و جذب ۵۰ هزار میلیارد در ۳ سال، استفاده از ظرفیت بی‌نظیر باغات و ابر پارک بین‌المللی، تبدیل وضعیت الحاق محدوده‌های موثر اطراف شهر، توسعه فناوری‌های نوین، کسب درآمد از حوزه ظرفیت‌های IT و هوشمندسازی، ممیزی هوشمند املاک و اصناف، ایجاد شرکت‌های اجرایی مشارکتی با نیروی انسانی موجود از جمله برنامه‌های شمس برای مدیریت شهری بود.

گزینه پست شهرداری شیراز عنوان کرد: چرا صندوق‌های بزرگ در شیراز سرمایه‌گذاری نکردند در حالی که در اصفهان و تبریز ۷ هزار میلیارد سرمایه‌گذاری کردند؛ باید رویه‌ها را اصلاح کرد در همین راستا باید برای تمام حوزه‌ها برنامه‌های عملیاتی در نظر گرفته شود.

انصرافی‌ها مشخص شدند

آرش فرج‌زاده قائم مقام کنونی شهرداری شیراز، اما رویه متفاوت پیش گرفت و با ابراز بی‌اطلاعی از قرار گرفتن در لیست شورا برای کرسی شهرداری شیراز انصراف خود را اعلام کرد.

او با اشاره به سابقه و تجربه حضورش در شهرداری به بیان نکاتی در انتخاب شهردار پرداخت و گفت: شهرداری در ۵ ماه اول امسال روزانه ۵ میلیارد توانسته تحصیل کند، اما براساس بودجه باید در ۷ ماه مابقی ۵ برابر این میزان را کسب کند، روزانه ۱۵ میلیارد هزینه‌های پروژه‌ها است که پیش‌بینی ۲۰۰ پروژه شده است البته ظرفیت اجرای ۴۰۰ پروژه در شهرداری وجود دارد.

فرج‌زاده با بیان اینکه ظرفیت و کارنامه این شورا می‌تواند به ۴۰۰ پروژه در شهرداری برسد فقط کافی است اعتماد شود، گفت: توجه به برنامه عملیاتی کاندید‌ها و اینکه برنامه خود شورا کاملا قابلیت اجرا داشته باشد و شهردار آشنا به مسائل شهر باشد از نکاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

او با بیان اینکه جلب اعتماد عمومی مردم در کار شهردار بسیار مهم‌تر از شعار است، افزود: شیراز موقعیت ویژه‌ای دارد و نگرانی‌های اقتصادی کشور در شیراز مصداق ندارد و با ظرفیت‌های خودش می‌تواند کسب درآمد کند، ولی اعتماد و حضور مردم می‌تواند به ارتقای شیراز کمک کند.

محمد فرخ‌زاده، معاون گردشگری استاندار فارس نیز از دیگر گزینه‌های پست شهرداری بود که در جلسه حضور نیافت، ابتدا عنوان شد که این عدم حضور به دلیل افتتاح پروژه‌های هفته دولت بوده، اما در اثنای جلسه با صحبت‌های تلویحی اعضای شورا مشخص شد که فرخ‌زاده نیز انصراف داده است.

شأن مردم شیراز را درنظر بگیریم

در نهایت سعید مصفا، سرپرست کنونی شهرداری شیراز به عنوان گزینه آخر برنامه‌های خود را ارائه داد.

او به تفصیل و در قالب محور‌های عمرانی، مالی و اقتصادی، منابع انسانی و برنامه‌ریزی، معماری و شهرسازی، حوزه فرهنگی و اجتماعی، حوزه حمل و نقل، خدمات شهری، به بیان چالش‌ها و راهبرد‌ها و اهم برنامه‌های خود پرداخت و به مسئله بودجه و درآمد‌های پایدار اشاره کرد و گفت: در زمان تصدی نیز ۱۵ تفاهم نامه منعقد شده اگر تبدیل به قرارداد شود ۱۶ هزار میلیارد تومان عملیاتی می‌شود.

مصفا با اشاره به اینکه ۲۶‌هزار میلیارد مطالبه شهرداری از دستگاه‌ها است، عنوان کرد: ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد آن بابت بدهی به بانک شهر تهاتر شده است.

در پایان این جلسه چندین ساعته رضا محمدیان، عضو شورای شهر شیراز با بیان اینکه امشب شب قدر شورای شهر است، گفت: گزینه‌ای باید انتخاب کنیم تا قطار شهرداری را به صورت مناسب به حرکت در آورد و با آبرومندی مناسبی در پایان دوره مدیریت به شهردار بعدی واگذار کند و این جز با همدلی و اجماع اعضا محقق نمی‌شود.

او با بیان اینکه باید خواسته‌ها و انتظارات را تعدیل کنیم و شهردار با اکثریت آرا انتخاب شود، افزود: باید با یکدلی بیشتر شهر به یک نقطه خوبی که در شان مردم شیراز است، برسد و دقت کنیم که در این چند روز آینده فشار خارجی اعمال نشود و یک تصمیم که زیبنده آینده کاری شهرداری باشد گرفته نشود، چون فرصتی برای پشیمانی و انتخاب دیگر نیست.

علیرضا اسکندری عضو شورای شهر شیراز نیز در ادامه جلسه با بیان اینکه برنامه‌ها ارائه شده، اما ادامه مسیر همچنان مبهم است، گفت: اینکه کی رای گیری شود و روند به چه صورت خواهد بود، این مسئله باید مشخص و همین جا نیز تصمیم‌گیری شود.