احداث ۲۰۰۰ هکتار گلخانه جدید در فارس

احداث ۲۰۰۰ هکتار گلخانه جدید در فارس

رئیس جهاد کشاورزی فارس با بیان اینکه توسعه کشت گلخانه‌ای یکی از برنامه‌های مقابله با مشکلات ناشی از خشکسالی است، از هدف گذاری برای احداث بیش از ۲۰۰۰ هکتار گلخانه در این استان خبر داد.

مجتبی دهقان‌پور با اشاره به اینکه بنا به دستور استاندار فارس توسعه هزار هکتاری کشت‌های گلخانه‌ای برای امسال در این استان هدف گذاری شده است، گفت: امسال تاکنون متقاضیان احداث ۲۲۱۴ هکتار گلخانه در فارس شناسایی شده‌اند.

دهقان پور با بیان اینکه این سطح از توسعه گلخانه‌ها و محیط های کنترل شده علی‌رغم ابلاغ سهمیه تنها ۲۰۰ هکتاری برای توسعه گلخانه‌ها در سال جاری از سوی وزارت جهاد کشاورزی به این استان است، عنوان کرد: نزدیک به هزار هکتار از طرح های مذکور از ۱۵ تا ۱۰۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.

رئیس جهاد کشاورزی فارس یادآور شد: ستاد ویژه گلخانه‌ها در استان به ریاست استاندار و با مشارکت جدی و تعامل سازنده تمام دستگاه‌های مرتبط و با محوریت سازمان جهاد کشاورزی این استان تشکیل شده و با برگزاری منظم و مستمر جلسات، ستاد روند پیشرفت پروژه‌ها را رصد و پایش می‌کند.

این مقام مسئول با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تا کنون طرح ۴۳ هکتار گلخانه سبزی و صیفی و ۲۲ هکتار سایبان کشاورزی باغ‌ها در فارس به بهره برداری رسیده است، اظهار کرد: امسال تا کنون ۳۲۲ طرح، به مساحت ۳۰۷ هکتار، برای اخذ تسهیلات به میزان ۲۲ هزار و ۲۳۱ میلیارد ریال عمدتا به بانک کشاورزی معرفی شده‌اند.

او با اشاره به اینکه تا پایان سال گذشته ۶۰۷ هکتار گلخانه و ۲۲۰ هکتار سایبان باغ در فارس احداث شده است، خاطرنشان کرد: در گلخانه‌های این استان عمدتا محصولات سبزی و صیفی مانند خیار، فلفل دلمه رنگی، گوجه فرنگی و سایر سبزیجات برگی همچون فلفل تند تولید می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس بیان کرد: تولید نشاء و نهال، گل و گیاهان زینتی، گیاهان دارویی، پاپایا، میوه‌های هسته دار و مرکبات از دیگر محصولات تولیدی این استان در فضای کنترل شده است.

افزایش ۱۲ برابری تولید در فضای گلخانه‌ای محقق می‌شود 

دهقان پور با اشاره به اینکه افزایش بهره‌وری و صرفه‌جویی در مصرف آب، استفاده بهینه از نهاده‌های تولید، کاهش ریسک تولید و افزایش ۱۰ تا ۱۲ برابری تولیدات در گلخانه نسبت به فضای باز از مزایای تولید در فضای گلخانه‌ای است، افزود: امکان کنترل شرایط محیطی و تولید محصولات خارج از فصل و افزایش مدت زمان برداشت محصولات، از دیگر مزایای کشت در فضای گلخانه‌ای است.

او همچنین به افزایش بازدهی اقتصادی نسبت به فضای باز، اشتغال زایی پایدار، فعال شدن صنایع مرتبط جانبی نظیر کارخانجات و کارگاه‌های ساخت قطعات فلزی و پوشش‌های پلاستیکی و افزایش ضریب امنیت غذایی و سلامت جامعه نیز اشاره کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس با بیان اینکه متقاضیان احداث گلخانه پس از دریافت پروانه تاسیس از سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی می‌توانند در سامانه یکپارچه تسهیلات اعتباری وزارت جهاد کشاورزی(سیتا) درخواست خود برای اخذ تسهیلات بانکی را ثبت کنند، افزود: پس از مطرح شدن درخواست‌ها در میز خدمت و بررسی مدارک آب، زمین و مجوز تاسیس، در صورت تائید کارگروه، متقاضی به بانک‌های عامل معرفی می‌شود.

دهقان پور با اشاره به اینکه تامین آب با کمیت و کیفیت مناسب و تامین وثایق بانکی برای متقاضیان تسهیلات از چالش‌های اساسی در مسیر توسعه محیط های کنترل شده در فارس به شمار می‌آید، اضافه کرد: برای متقاضیان احداث سایبان‌های کشاورزی نیز پس از دریافت مجوز از مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان، روند دریافت تسهیلات بانکی مشابه گلخانه‌ها است.