«قلعه کوران» اندیمشک با خطر جدی روبه‌رو شده است

«قلعه کوران» تاکنون مرمت نشده است

«قلعه کوران» اندیمشک با خطر جدی روبه‌رو شده است
باید اعتبارات مطالعاتی و مرمتی برای این بنا در نظر گرفته شود

سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان اندیمشک در خصوص وضعیت مرمت «قلعه کوران» این شهرستان گفت: واقعیت این است که «قلعه کوران» تاکنون مرمت نشده و به دلیل تداوم عدم مرمت هم‌اکنون این قلعه وضعیت خوبی ندارد و با خطر جدی روبه‌رو شده است.

هانی خادم با اشاره به اهمیت استحکام‌بخشی این قلعه و با تاکید بر اینکه باید اعتبارات مطالعاتی و مرمتی برای این بنا در نظر گرفته شود افزود: انتظار می‌رود که مسوولان ذی‌ربط نگاه ویژه‌ای به این بنای تاریخی داشته باشند چراکه ممکن است اندک‌اندک تخریب شود.

وی با بیان اینکه «قلعه کوران» یکی از جاذبه‌های گردشگری اندیمشک است خاطرنشان کرد: موقعیت مناسب این قلعه باعث شده خیلی از گردشگران برای بازدید وارد این شهرستان شوند.

او متذکر شد: باید بپذیریم در صورت هر گونه آسیب دیدن «قلعه کوران» این خسارت جبران‌ناپذیر خواهد بود و این قلعه به یادگار مانده از اعصار گذشته نمی‌تواند ارزش والای خود را حفظ کند. به همین دلیل انتظار می‌رود برای استحکام‌بخشی و مرمت اعتباری تخصیص یابد.

سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اندیمشک تاکید کرد: باید شرایط را برای حفظ و ماندگاری این قلعه در مقابل هر گونه تخریب احتمالی مهیا کرد.

«قلعه کوران» (قلعه کورو) مربوط به دوره صفوی است و در شهرستان اندیمشک بخش الوار گرمسیری روستای چینه‌روزه واقع شده است.

در گذشته‌های نه چندان دور این قلعه در قلمرو ایل بزرگ پاپی بوده و قبل از آن نیز قلعه سرحداتی حکومت اتابکان لر (لیریایی) در بخش الوار گرمسیری بوده است و مردم ایل هنوز از آن به عنوان «قلعه مناصر» یاد می‌کنند که نیای خوانین ایل پاپی بوده است.

برخی نیز معتقدند قبل از محمد ناصر یا همان مناصر این قلعه در اختیار قربان خان که نیای خوانین پاپی بوده قرار داشت و نام کورو در واقع همان قربان است که دچار تغییر شده است. بعدها بر اثر اختلافات ایلی و قتل عام‌هایی که صورت می‌گیرد قلعه رونق خود را از دست می‌دهد.

این اثر تاریخی روز  ۱۲ بهمن ۱۳۸۱ با شماره ثبت ۷۱۴۹ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.