سرشماری بیش از دو هزار پلیکان سفید در هورالعظیم

فرمانده یگان حفاظت تالاب هورالعظیمعنوان کرد: بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ فرد پلیکان سفید در تالاب هورالعظیم مشاهده و سرشماری شد.

سجاد جلالی گفت: این دسته‌های پلیکان سفید در مرداد ماه امسال، حین گشت زنی یگان حفاظت هورالعظیم در مخزن شماره ۳ این تالاب مشاهده شده است.

وی افزود: پلیکان‌های سفید هرسال در هورالعظیم مشاهده می‌شوند، اما امسال حدود یک ماه زودتر به این تالاب مهاجرت کرده‌اند که احتمالاً به دلیل شرایط آب‌وهوایی است.

جلالی مهم‌ترین شرط برای حفاظت از این زیستگاه و پرنده‌های مهاجر را تأمین حقابه هورالعظیم دانست و اضافه کرد: با توجه به شرایط خشکسالی امسال حقابه این تالاب تأمین نشده است.

وی ادامه داد: هورالعظیم به دلیل تنوع غذایی و امنیت مناسب به یکی از استراحتگاه‌های مهم پرندگان در جنوب کشور تبدیل شده و همه ساله پذیرای شمار زیادی از انواع پرندگان مهاجری است که در مسیر پرواز خود وارد این تالاب می‌شوند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان، با توجه به خشکسالی گسترده امسال بیش از ۹۰ درصد مساحت بخش عراقی هورالعظیم، دچار خشکی کامل شده است که به همین دلیل هزاران پرنده مسافران بدون مرز به سمت بخش ایرانی هورالعظیم مهاجرت کردند.

پلیکان سفید (مرغ سقای) با نام علمی Pelecanus onocrotalus در گذشته دریاچه‌های ارومیه و تشک و برخی تالاب‌های خوزستان و فارس جوجه‌آوری می‌کند. این پرنده در زمره پرندگان حمایت شده است و به حفاظت از محل تولید مثل نیاز است. زمستان گذرانی به طور منظم در تالاب‌های خوزستان، فارس و سیستان و بلوچستان انجام می‌شود. همچنین در زمستان به طور عبوری و به تعداد اندک در سواحل جنوبی دریای خزر دیده می‌شوند. تعداد کمی از افراد غیرجوجه‌آور (به ویژه نابالغ‌ها) ممکن است در طول تابستان در تالاب‌های استان‌های خوزستان و فارس باقی بمانند.