تحول در تامین آب شرب شیراز با بهره‌برداری از خط دوم آبرسانی از سد درود زن

تحول در تامین آب شرب شیراز با بهره‌برداری از خط دوم آبرسانی از سد درود زن
۷۰۰ کیلومتر شبکه پوسیده و مشکل دار در شهر شیراز وجود دارد

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شیراز در مراسمی که به منظور تجلیل از جایگاه خبرنگاران و اصحاب رسانه در تالار زنده یاد نمازی آبفا شیراز برگزار شد، به تشریح پروژه های آبرسانی و فاضلاب در کلانشهر شیراز، صدرا و روستاهای الحاقی پرداخت.

بهمن بهروزی اظهار کرد: با بهره برداری از خط دوم آبرسانی شیراز تا پایان امسال یا ابتدای سال آینده ، ۵۰۰ لیتر بر ثانیه نیز آب آشامیدنی برای شهر صدرا تأمین خواهد شد۔

وی با بیان اینکه ۱۵۸ روستا که توزیع آب در آن‌ها به صورت تانکری بوده است به شیراز الحاق شده‌اند افزود: در راستای توزیع عادلانه آب شرب سیستم آبرسانی ۴۰ روستا در دهه فجر به بهره برداری خواهد رسید. شیوه تامین آب در شهر شیراز ۷۵ درصد آب زیر زمینی و چاه‌ها و ۲۵ درصد آب‌های سطحی است.

به گفته مدیر عامل آبفا شیراز با بهره برداری از خط دوم آبرسانی شیراز  ۸۰ حلقه چاه آب از مدار خارج می‌شود که علاوه بر صرفه جویی در مصرف برق استفاده از آب‌های زیر زمیتی به ۵۵ درصد و آب‌های سطحی به ۴۵ درصد خواهد رسید.

بهروزی، پیرامون اجرای شبکه فاضلاب شهرک‌های تازه تاسیس اطراف شیراز هم گفت: برای اتصال برخی شهرک‌های مانند چنار راه دار و شهرک گل‌ها به شبکه فاضلاب شهری به ۲۰۰ کیلومتر شبکه فاضلاب نیاز است که  عمده آن انجام شده است، اما به دلیل محدودیت اعتبارات و افزایش قیمت‌ها نیاز به زمان وجود دارد، شبکه فاضلاب شهرک‌هایی همچون مهدی آباد و آرین به زودی به مناقصه گذاشته می‌شود.

بهروزی در ادامه با بیان اینکه با افزایش یک درجه دمای هوا بین۱۰ تا ۱۵ لیتر مصرف آب بیشتر خواهد شد، عنوان کرد: ۷۰۰ کیلومتر شبکه پوسیده و مشکل دار در شهر شیراز وجود دارد و در طول دو سال  سالی یکصد کیلومتر اصلاح شبکه انجام شده است، چهار هزار و ۵۰۰ کیلومتر لوله گذاری در شیراز و ۲ هزار و ۷۰۰ کیلومتر لوله گذاری در روستاها انجام شده که به ازای هر مشترک در روستا ۴۰ تا ۴۵ متر و در شهر به ازای هر مشترک ۶ و نیم تا ۷ متر است.

وی پیرامون شبکه فاضلاب شهر شیراز عنوان کرد: دولت محدودیت تامین بودجه دارد و به این دلیل قانون واگذاری و فروش پساب‌ها را تصویب کرده است و در قانون بودجه ۱۴۰۱ باید به سرمایه گذار و متولی واگذار شود، اکنون ۲ تصفیه خانه در شیراز و ۲ تصفیه خانه در صدرا وجود دارد که ۴۴۰ هزار مشترک یعنی یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر و در واقع ۵۰ درصد جمعیت را پوشش می‌دهد.