استفاده از اماکن تاریخی فارس به عنوان موزه
معاون گردشگری استاندار فارس گفت: اماکن تاریخی که در استان مورد استفاده خاصی قرار ندارند ظرفیت تبدیل شدن به موزه را دارند.
محمد فرخزاده در دیدار با مدیرعامل مؤسسه فرهنگی موزههای بنیاد مستضعفان با اشاره به موزههای مشاهیر و منطقهای فارس، گفت: کار تکمیل و راهاندازی یکی از این موزهها به پیمانکار واگذار شده که پیشرفت خوبی داشته است.
فرخزاده ادامه داد: طبق توافق با مدیرعامل هولدینگ پارسیان و طرح بحث با دو معاون وزیر میراث فرهنگی، مقرر شد تکمیل موزه دیگر که موزهای در سطح جهانی است به بنیاد مستضعفان واگذار و بهترین اقلام از خزانه ملی برای این موزه به شیراز منتقل شود که در انتظار پاسخ بنیاد است.
این مقام مسئول با بیان اینکه این دو موزه مکمل مجموعه حافظیه خواهد شد، افزود: پس از سالها با رایزنیهای متعدد این دو پروژه شروع به کار کرد و هم اکنون پیشرفت فیزیکی قابل قبولی دارد.
معاون استاندار فارس در بخش دیگری از سخنان خود از پیشنهاد برای ایجاد موزه خودرو در شیراز خبر داد و گفت: اگر این موزه در شیراز ایجاد شود دومین موزه اتومبیل در سطح ملی است که بنیاد قول داد با تأمین بهترین گنجینه اتومبیلها از تهران و شیراز راهاندازی خواهد شد.
او همچنین به مصوبه شورا برای تکمیل ساختمان نیمه کاره موزه علم و فناوری آموزش و پرورش واقع در پژوهشکده معلم اشاره و اضافه کرد: با همکاری شهرداری شیراز این موزه برای استفاده عموم مردم به ویژه دانش آموزان و دانشجویان دایر خواهد شد.
تلاش برای راهاندازی موزه قرآنی شاهچراغ در کنار موزه فعلی، برای به نمایش قرار دادن نسخ ارزشمند قرآنی و باغ موزه بلوار چمران جنوبی از دیگر مباحث مطرح شده در بسته پیشنهادی استان فارس به بنیاد مستضعفان در این جلسه بود.
معاون گردشگری استانداری فارس در بخش دیگری از صحبتهای خود به موزههای نیمه کاره سطح استان اشاره و خاطرنشان کرد: استان فارس آمادگی کامل برای همکاری در تکمیل پروژههای نیمه تمام همانند موزه بوانات، داراب، لار، پاسارگاد و… در سطح استان نیز دارد.
فرخزاده موزه نیمه کار بوانات واقع در جوار تفرجگاه محمد حنفیه را یکی از پروژههای ارزشمند استان قلمداد کرد و افزود این پروژه از مکان بسیار مناسب و پیشرفت فیزیکی خوبی برخوردار است و نیاز به حمایت برای بهره برداری دارد.
او افزود: تکمیل این موزه که در کنار اردوگاه گردشگری غزال خاتون و پیست اسب سواری قرار دارد موجب رونق گردشگری منطقه به ویژه جذب گردشگر خارجی خواهد شد.
فرخزاده همچنین با اشاره به وجود ۳ هزار و ۷۸ اثر تاریخی ثبت شده و امام زادگان بسیاری که در فارس قرار دارد، خاطرنشان کرد: از برخی از این اماکن هم اکنون استفاده خاصی نمیشود و با یک مرمت ساده میتوان آنها را تبدیل به موزه کرد.
بازدید بیش از ۳ میلیون نفر از اماکن تاریخی و فرهنگی فارس
مدیرکل میراث فرهنگی فارس گفت: بیش از سه میلیون و ۶۰۳ هزار گردشگر داخلی و خارجی طی ۶ ماه گذشته از اماکن تاریخی و فرهنگی استان فارس بازدید کردند.
مؤید محسن نژاد افزود: در ۶ ماه سال جاری، سه میلیون و ۵۵۷ هزار و ۵۵۱ نفر گردشگر داخلی و ۴۶ هزار و ۳۷۲ نفر گردشگران خارجی از اماکن تاریخی و فرهنگی فارس بازدید داشتهاند.
محسن نژاد افزود: مجموعه تاریخی -فرهنگی حافظیه با تعداد یکمیلیون و ۹۸ هزار و ۷۰۰ نفر بیشترین تعداد بازدیدکننده را به خود اختصاص داده است.
وی تصریح کرد؛ این آمار مربوط به مجموعههای تاریخی و فرهنگی استان فارس که زیر نظر اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اداره میشوند، از جمله: آرامگاههای حافظ و سعدی، تخت جمشید، نقش رستم، پاسارگاد، آتشکده و قلعه دختر فیروزآباد، بیشابور و ارگ کریم خان زند است.
محسن نژاد ادامه داد: برخی دیگر از مراکز گردشگری استان فارس مانند باغ ارم و باغ موزه نارنجستان قوام زیر نظر دانشگاه شیراز، باغ عفیف آباد زیر نظر ارتش و مسجد نصیرالملک زیر نظر اوقاف اداره میشوند.