روز جهانی هنر؛ لحظه‌ای برای درک زیبایی

روز جهانی هنر؛ لحظه‌ای برای درک زیبایی

هر سال در ۱۵ آوریل جشن گرفته می‌شود و به ترویج، توسعه و گرامی داشتن هنر در سراسر جهان اختصاص دارد. روز جهانی هنرمند نیز در ۲۵ اکتبر برگزار می‌شود. شعار روز جهانی هنر ۱۴۰۳ «باغی از بیان: پرورش جامعه از طریق هنر» است.

 هنر، خلاقیت، نوآوری و تنوع فرهنگی را میان همه مردم در سراسر جهان پرورش می‌دهد و نقش مهمی در به‌اشتراک‌گذاری دانش و تشویق کنجکاوی و گفت‌وگو در این زمینه ایفا می‌کند.

به این ترتیب توسعه بیشتر هنر ابزاری برای دستیابی به جهانی آزاد و صلح‌آمیز محسوب می‌شود.

چهلمین نشست کنفرانس عمومی یونسکو در سال ۲۰۱۹، روز جهانی هنر را ۱۵ آوریل (۲۷ فروردین ۱۴۰۳)، تعیین کرد. این روز به‌منظور تقویت پیوند بین تولیدات هنری و جامعه، افزایش آگاهی از انواع بیان‌های هنری و برجسته کردن مشارکت هنرمندان در توسعه پایدار انتخاب شد.

روز جهانی هنر فرصتی برای برجسته کردن اهمیت آموزش هنر در مدارس است زیرا اعتقاد بر این است که فرهنگ می‌تواند به آموزش فراگیر و عادلانه کمک کند. از آنجایی که روز جهانی هنر به ترویج خلاقیت، نوآوری و تنوع فرهنگی اختصاص دارد، فرصتی را برای همه فراهم می‌کند تا امور هنری را یاد بگیرند و به اشتراک بگذارند و جشن بگیرند.

جشن‌های روز جهانی هنر به تقویت پیوندهای بین خلاقیت‌های هنری و جامعه کمک، آگاهی بیشتر از تنوع بیان‌های هنری را تشویق و سهم هنرمندان را در توسعه پایدار برجسته می‌کند.

تاریخچه روز جهانی هنر

روز جهانی هنر در ۱۵ آوریل در مجمع عمومی انجمن بین‌المللی هنر اعلام شد. این تاریخ برای گرامیداشت روز تولد لئوناردو داوینچی مشهور انتخاب شد. داوینچی به‌عنوان نماد صلح جهانی، آزادی بیان و چندفرهنگی شناخته می‌شود. اولین روز جهانی هنر توسط تمامی کمیته‌های ملی انجمن بین‌المللی هنر (I.A.A.) حمایت شد.

هنر در اشکال و دسته بندی‌های متفاوتی وجود دارد که می‌تواند معماری، موسیقی، نقاشی، مجسمه‌سازی، ادبیات یا حتی سینما باشد و راهی است که افراد می‌توانند خود را از طریق خلاقیت بیان کنند.

دانستنی‌های جالب هنری

هزاران سال است که مردم به خلق آثار هنری می‌پردازند، بنابراین از داستان‌های ناگفته پنهان در پشت نقاشی‌های نمادین گرفته تا حقایق شگفت‌انگیز درباره هنرمندان مشهور، حقایق درباره تاریخ و توسعه هنر کم نیست.

یکی از قدیمی‌ترین آثار هنری شناخته‌شده، نقاشی غاری در اندونزی است که قدمت آن به ۴۰ هزار سال قبل از میلاد می‌رسد. گران‌ترین اثر هنری جهان، نقاشی لئوناردو داوینچی با عنوان سالواتور موندی (Salvator Mundi) است. «مونالیزا» اثر لئوناردو داوینچی به خاطر لبخند مرموزش مشهور است، اما هیچ ابرو یا مژه‌ای ندارد. این تابلو به‌دلیل تمام نامه‌های عاشقانه‌ای که دریافت می‌کند، صندوق پستی خود را در موزه لوور دارد. نقاشی سورئال و خارق‌العاده هیرونیموس بوش، «باغ لذت‌های دنیوی»، دارای یک طرح سه‌گانه است که در آن هر پانل روایت متفاوتی را بیان می‌کند. ونسان ون‌گوگ تا زمانی که زنده بود بیش از یک اثر هنری و چند طراحی نفروخت.