زندگی نامه دنیل لیبسکیند
دنیل لیبسکیند (Daniel Libeskind) یک معماری برجسته و معاصر یهودی بود که در سال سال ۱۹۴۶ میلادی و در کشور لهستان چشم به جهان گشود. او تا به امروز آثار و پروژههای معماری بسیار موفقی داشته است که از جمله آن میتوانیم به موزه یهود که در شهر برلین از کشور آلمان است، اشاره کرد. یکی از پروژههایی که باعث شهرت جهانی دنیل لیبسکیند شد، همین پروژه است
دوران تحصیل دنیل لیبسکیند
پس از اینکه کمی با این معمار بزرگ آشنا شدیم، نوبت به آشنایی با تحصیلات وی میرسد. لیبسکیند پس از اینکه جنگ جهانی دوم پایان یافت در کشور لهستان به دنیا آمد. پدر و مادر او جز بازماندگان یهودی حادثه هولوکاست بودند. وی از همان کودکی فردی با استعداد بود و در نوازندگی و موسیقی نیز استعداد بسیار زیادی داشت.
خانواده لیبسکیند زمانی که او تنها ۱۳ سال داشت تصمیم گرفتند به ایالات متحده آمریکا مهاجرت کنند. آنها پس از مهاجرت به آمریکا در شهر نیویورک ساکن شدند و همین موضوع باعث شد دنیل لیبسکیند در مسیر معماری قرار بگیرد. موضوعی که زندگی او و دنیای بزرگ معماری را دگرگون ساخت.
دنیل لیبسکیند پس از اینکه دبیرستان را به پایان رساند، وارد دانشگاه کوپر یونیون نیویورک شد و از همین دانشگاه مدرک کارشناسی خود را در رشته معماری دریافت کرد. او سپس برای ادامه تحصیل در زمینه معماری به دانشگاه اسکس انگلیس رفت و کارشناسی ارشد خود را در زمینه تاریخ و تئوری معماری دریافت کرد. او پس از اینکه تحصیلات خود را در رشته معماری به پایان رساند به آمریکا بازگشت تا جذب بازار کار شود.
فعالیت حرفهای دنیل لیبسکیند
دنیل لیبسکیند پس از اینکه به آمریکا بازگشت شروع به فعالیت معماری نمود. او روز به روز پیشرفت میکرد. پیشرفت او تا جایی ادامه یافت که یک شرکت برای خود به ثبت رساند و فعالیت معماری خود را به صورت انفرادی آغاز کرد. او در سال ۲۰۰۳ یه عنوان مدیر برنامه ریزی سایت مرکز تجارت جهانی برگزیده شد و همین موضوع باعث شد تا او دفتر شرکت خود را به شهر نیویورک انتقال دهد.
او هم اکنون یکی از برترین و شاخص ترین معماران در قید حیات جهان است که تاکنون پروژههای متفاوتی را با موفقیت به انتها رسانده است.
فعالیتهای لیبسکیند اما فقط مختص معماری نیست. او در سال ۲۰۱۲ میلادی یک استودیوی طراحی صنعتی تاسیس کرد که توانست همانند کارهای معماری او به موفقیت دست پیدا کند. او از طریق این استودیو توانسته پروژههای متعددی را از سراسر جهان دریافت کند و آنها را با موفقیت به پایان برساند.
از موزه یهود که بگذریم، وی طرح جامع مرکز تجارت جهانی را نیز ارائه داده است. اما او پروژههای شاخص فراوانی دارد که از جمله این پروژهها میتوان به گسترش موزه هنرهای دنور، گسترش موزه سلطنتی آنتاریو و موزه جنگ در شهر منچستر انگلیس اشاره کرد. اگر علاقمند هستید تا بیشتر با آثار فاخر این معمار بزرگ آشنا شوید در ادامه مطلب ” زندگی نامه دنیل لیبسکیند ” همچنان با ما همراه باشید.
آثار معماری دنیل لیبسکیند
در ادامه قصد داریم چند اثر مهم و شاخص از آثار دنیل لیبسکیند را برای شما معرفی کنیم. این آثار به شرح زیر هستند:
موزه تاریخ نظامی درسدن آلمان
دنیل لیبسکیند یک سازه که از فولاد و شیشه ساخته شده است را به موزه جنگ درسدن آلمان اضافه کرد. پس از اینکه این اثر معماری به موزه اضافه شد، این موزه پس از ۲۲ سال بازگشایی شد.
این ساختار مثلثی شکل، بخش موزه تاریخ نظامی را گسترش داد و کاری کرد که این موزه با ۲۱۰۰۰ فوت به بزرگترین موزه آلمان تبدیل شود. نوک تیز این بخش از ساختمان به سوی شرق نشانه رفته است که منبع پرتاب بمبهای آتشی در طول جنگهایی است که آلمان در آنها درگیر بوده است. پشت بام این ساختمان هم ۳۰ متر ارتفاع دارد و منظرهای به سمت آسمان شهر در غرب فراهم میکند.
در داخل این ساختمان، دیوارهای بتنی روباز، نمایشگاه جدید را از گالریهای تاریخی جدا میسازند. بسیاری از سخنرانیها و نمایشها در داخل اتریوم این ساختمان برگزار میشود.
ساختمان Vitra در سائوپائولو برزیل
این ساختمان را میتوان اولین همکاری بین دنیل لیبسکیند و پائولو سلمنسون نامید. پروژه ویترا یک ساختمان لوکس ۱۴ طبقه در قلب سائوپائولو برزیل است که هر طبقه آن به یک آپارتمان بزرگ اختصاص دارد. در هر طبقه از این ساختمان یک نوع گیاه کمیاب نیز قرار داده شده است. پنت هاوس این ساختمان نیز بسیار منحصر به فرد است و دو طبقه را به صورت کامل اشغال میکند، ضمن اینکه یک استخر روباز بزرگ هم در بالای ساختمان واقع شده است.
این ساختمان نیز مانند بقیه کارهای دنیل لیبسکیند یک حجم چند وجهی دارد. به دلیل اینکه این ساختمان نمای کاملا شیشهای دارد، در شهر مانند یک جواهر قیمتی بزرگ میدرخشد.
المان شهری در اکسپوی میلان
دنیل لیبسکیند در همکاری با دو شرکت Immersive و Innovision منومانی را به ارتفاع ۱۰ متر با بهره گیری از تکنولوژی نور در سازه طراحی کرد که این منومان برای ورودی مرکز اکسپوی میلان مورد استفاده قرار گرفت.
معماری و طراحی این منومان که با نام ” بالها ” شناخته میشود با استفاده از آلومینیومهای ال ای دی انجام شده است. به واسطه این ال ای دیها و خاموش و روشن شدنهای متوالی آنها انیمیشنها و طرحهایی که با موضوع اکسپو مرتبط بود نمایش داده شد. این منومان شهری تا انتهای اکسپوی ۲۰۱۵ در شهر میلان در محوطه نمایشگاه باقی ماند.
مجتمع تجاری WestSide
مجتمع تجاری وست ساید توسط معمار بزرگ آمریکایی دنیل لیبسکیند طراحی شده است. طرح دنیل لیبسکیند برای این مجتمع توانست در سال ۲۰۰۰ میلادی برنده جایزه شود. این مجتمع در نهایت در اکتبر سال ۲۰۰۸ افتتاح شد و مورد بهره برداری قرار گرفت.
کانسپت خیالی و آرمانی که دنیل لیبسکیند طراحی کرده بود در نهایت در شهر برن پایتخت سوییس به واقعیت تبدیل شد. این پروژه عظیم در زمینی به مساحت ۱.۵ میلیون متر مربع شامل ۵۵ فروشگاه زنجیرهای، ۱۰ رستوران، هتل، سینماهای متعدد و امکانات رفاهی فراوان میباشد که آن را به یک اقامتگاه مناسب برای تفریح و تجارت تبدیل کرده است. لازم به ذکر است این پروژه در یک سایت تاثیرگذار در شهر برن ساخته شده است که آن را منحصربهفردتر هم میکند.
این پروژه رویایی تلفیقی از معماری بی نظیر و طراحی لند اسکیپ است که در یک مقیاس بزرگ شهری ارائه شده است. نمای زیبای این مجموعه از چندین لایه چوب تشکیل شده است و فرم آن از مکعبهای راست گوشه و شکسته تشکیل شده است که وقتی به آن مینگریم گویا سنگهای شکسته شده در کنار هم قرار گرفتهاند.
دیگر آثار دنیل لیبسکیند
Bundeswehr Military History Museum
Imperial War Museum North
Jewish Museum Berlin
London Metropolitan University
Royal Ontario Museum
The Wings
Westside Shopping and Leisure Centre
Złota 44