کره جنوبی 2 – ایران صفر؛ رکوردی که از دست رفت

گزارش لحظه لحظه دیدار کره جنوبی - ایران؛ نبرد سنتی و کلاسیک فوتبال آسیا

کره جنوبی 2 – ایران صفر؛ رکوردی که از دست رفت

نهمین دور از مرحله پایانی مقدماتی جام جهانی با دیدار استرالیا و ژاپن آغاز شده و ممکن است تکلیف تیم های صعود کننده از گروه B نیز امروز مشخص شود.

دور نهم مرحله نهایی مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر در حالی برگزار می‌شود که تکلیف دو تیم صعودکننده گروه A مشخص شده و هیجان اصلی در گروه دوم خواهد بود که عربستان (۱۹)، ژاپن (۱۸) و استرالیا  (۱۵) برای قطعی کردن صعود خود تلاش می‌کنند.

تقابل کره‌جنوبی - ایران در سئول و استرالیا - ژاپن در سیدنی حساس‌ترین بازیهای امروز هستند که اولین بازی‌های امروز نیز خواهند بود. اگر ژاپن موفق به پیروزی شود، تکلیف دو تیم صعود کننده نیز مشخص خواهد شد و همچنین اگر ایران، کره را شکست دهد صدرنشینی اش را قطعی می‌کند.

جدال صدرنشینی

تیم ملی کره جنوبی و ایران در تقابلی که برای صدرنشینی اهمیت زیادی دارد در سئول به مصاف هم رفته‌اند. جالب آنکه تیم ملی کشورمان بیش از 10 سال است که هیچ رقابتی بازنده نبرد با کره ای ها نبوده است.

 جنگ صعود کرده‌های گروه A در ورزشگاه جام جهانی سئول برگزار می‌شود و ایران در اندیشه تداوم حضور در قله آسیا و شکست ناپذیری است. کره‌ای‌ها انگیزه ویژه‌ای دارند با برتری خانگی به بیش از یک دهه ناکامی در پیروزی برابر ایران خاتمه دهند ولی تیم پر از غایب ایران نیز حریف سرسختی به حساب می‌آید.

اسکوچیچ که تا کنون نتایج خوبی گرفته می‌تواند با این پیروزی خارج از خانه ایران را به عنوان صدرنشین راهی جام جهانی کند و اطمینان خاطر خوبی به هواداران ایرانی برای جام جهانی قطر بدهد.

حضور پرتعداد تماشاگران جو را برای بازیکنان ایران سخت‌تر خواهد کرد و برتری ویژه ای برای کره‌ای‌ها به وجود می‌آورد.

دور برگشت انتخابی جام جهانی/ پنج‌شنبه 1401/01/04 ساعت 15:30/ تماشاگر: بیش از 60 هزار نفر

داور: کریستوفر بث استرالیایی

 

ترکیب کره جنوبی:

  • کیم سئونگ گیو
  • کیم جین سو
  • کیم مین جائه(۷۹- جی سو)
  • جونگ وو یونگ
  • سون هیونگ مین
  • لی جائه سانگ
  • هوانگ هی چان
  • هوانگ یی جو(۶۷- چو سانگ)
  • کیم یونگ وون
  • ونگ چانگ هون (۸۷- یونگ وون)
  • کیم تائه وان
  • سرمربی:پائولو بنتو

ترکیب ایران:

  • امیر عابدزاده
  • احسان حاج صفی(۶۳-اللهیار صیادمنش)
  • شجاع خلیل‌زاده (۴۲-عارف غلامی)
  • میلاد محمدی(۴۶-مهدی مهدی‌پور)
  • احمد نورالهی
  • وحید امیری(۸۸- کریم انصاری فرد)
  • محمد حسین کنعانی زادگان
  • علی قلی زاده
  • سید مجید حسینی
  • سردار آزمون(۸۸-امیرحسین حسین زاده)
  • امید نورافکن
  • سرمربی:دراگان اسکوچیچ

اخطار:احمد نوراللهی (۷۳) از ایران

شرح گل:

کره‌جنوبی ۱ - ایران ۰ (دقیقه ۳+۴۵: سون هیونگ مین): شوت از محوطه جریمه توسط سون درحالی که عابدزاده می‌توانست آن را مهار کند، با اشتباه گلر ایران وارد دروازه شد تا کره‌جنوبی برنده به رختکن برود.

کره جنوبی ۲- ایران ۰ (دقیقه ۶۲: کیم یونگ): حرکت ترکیبی بازیکنان کره از سمت راست خط دفاعی ایران را به هم ریخت و کیم یونگ در محوطه شش قدم توپ را درون دروازه عابدزاده جای داد‌.

دقایق حساس:

دقیقه ۳: فرصت برای ایران روی توپ گیری سردار که ضربه آرام حاج‌صفی برگشت داده شد.
دقیقه ۱۰: حمله کره از سمت چپ که ضربه سر بازیکن کره خطرناک به بیرون رفت.
دقیقه ۲۳: بازهم نفوذ و سانتر از سمت چپ توسط لی جائه سانگ که عابدزاده مسلط توپ را گرفت.
دقیقه ۲۷: خطا روی هوانگ هی چان در پشت محوطه جریمه فرصت خوبی برای میزبان مهیا کرد.
دقیقه ۲۸: ضربه وو یونگ از روی ضربه ایستگاهی با اختلاف به بیرون رفت.
دقیقه ۴۶: فرصت خطرناک برای کره که عابدزاده دبل سیو داشت و اجازه نداد دروازه ایران باز شود.
دقیقه ۵۷: حرکت در عرض قلی‌زاده با سوت بی دقت امیری با اختلاف به بیرون رفت.
دقیقه ۷۰: فرصت برای کره که توپ روی پای سون سوار نشد و ایران در اسن صحنه خوش شانس بود.
دقیقه ۸۰: ضربه سر آزمون آرام بود و در اختیار دروازه‌بان کره قرار گرفت.
دقیقه ۸۲: بهترین موقعیت ایران روی پاس سردار برای اللهیار مهیا شد که ضربه چیپ او به بیرون رفت.
دقیقه ۸۴: فرصت عالی برای کره که توپ در آستانه باز شدن دروازه پس از برخورد به کنعانی راهی کرنر شد.

شرح بازی:
نیمه اول: بازی از همان ابتدا با مالکیت کره‌ای‌ها آغاز شد و این روند تا پایان نیمه اول ادامه پیدا کرد. ایران به ضدحملات سریع و توپ‌گیری در یک سوم دفاعی حریف امید زیادی داشت اما هیچ موقعیت خطرناکی روی دروازه میزبان خلق نشد. کره در این نیمه با نفوذ و سانتر از سمت چپ حملات خود را طراحی می‌کرد اما با نقشه‌ای متفاوت به گل دست یافت. شجاع خلیل‌زاده که در دفاع راست ایران به میدان رفته بود در گرفتن و قطع توپ‌‌ها موفق عمل می‌کرد اما نتوانست تا پایان نیمه در زمین بماند و تعویض شد تا از آن سمت کسی جلوی شوت سون را نگیرد و دروازه ایران در ثانیه‌های پایانی نیمه اول باز شود. امیر عابدزاده در صحنه گل می‌توانست به راحتی توپ را جمع یا مشت کند اما این توپ پس از برخورد به خودش وارد دروازه شد.
نیمه دوم: بازی با حمله برق آسای کره شروع شد و امیرعابدزاده با دبل سیو مقابل سون اجازه گلزنی مجدد به او نداد اما این حمله خطرناک و آشفتگی خط دفاعی باعث شد خطر گل‌زنی‌های بیشتر میزبان حس شود. در غیاب صادق محرمی و تعویض اجباری شجاع، عارف غلامی نتوانست در برابر حملات و حرکات تکنیکی بازیکنان کره خودنمایی کند و بارها ایران از آن سمت آسیب‌پذیر نشان داد و گل دوم کره نیز روی حرکتی از سمت راست خط دفاع به ثمر رسید. در ادامه بازی تعویض‌های اسکو هم برای بازگشت به بازی کارساز نبود و بهترین موقعیت ایران روی پاس سردار به اللهیار به دست آمد که چیپ این مهاجم جوان دقیق و در چارچوب نبود. کره جنوبی پس از گل دوم موقعیت‌های خوب دیگری نیز داشت اما نتوانست شکست سنگین‌تری را به ایران تحمیل کند تا بازی با نتیجه دو بر صفر پایان یابد.

*اتفاق ویژه: نوار شکست ناپذیری اسکوچیچ روی نیمکت ایران بعد از ۱۵ بازی بدون باخت قطع شد و این سرمربی کروات اولین باختش با ایران را تجربه کرد. همچنین ایران مقابل کره بعد از ۱۱ سال شکست خورد تا شکست ناپذیری ایران و اسکو در یک روز از دست برود.

 *بهترین بازیکن: سون هیونگ مین، کاپیتان کره بهترین بازیکن تیمش بود و با شوت غافلگیر کننده و گلزنی در نیمه اول، میزباگ را در موقعیت برنده قرار داد. او خط دفاعی ایران را تحت تاثیر قرار داده بود و تمرکز مدافعان روی حرکات او در صحنه گل دوم باعث شد کیم یونگ به راحتی گل بزند.

*حواشی:
*
میلاد محمدی در صورت دربافت کارت زرد محروم می‌شود.
*
ایران پنج غایب سرشناس به دلیل ابتلا به کرونا و محرومیت دارد؛ طارمی، جهانبخش، قدوس، محرمی و عزت اللهی غایبان ایران هستند.
* تمام تماشاگران پرتعداد کره‌ای ماسک زده‌اند و به این شکل با رعایت کردن پروتکل‌ها از تیم کشورشان حمایت می‌کنند.
*شجاع خلیل زاده در نیمه اول بارها احساس ناراحتی کرد و نتوانست ادامه دهد.
*سون هیونگ مین با گلزنی در این بازی موفق شد رفت و برگشت در این تورنمنت به ایران گل بزند.