هم‌افزایی برای توسعه متوازن در کلان‌شهر شیراز

فرماندار شیراز گفت: توزیع عادلانه امکانات و توجه ویژه به مناطق محروم، شرط اصلی ریشه‌کنی محرومیت است.

هم‌افزایی برای توسعه متوازن در کلان‌شهر شیراز

سیدعلاءالدین کراماتی امروز_ چهارشنبه بیستم فروردین_ در جلسه‌ای با حضور رئیس شورای شهر و شهردار شیراز، آخرین اقدامات و برنامه‌های محرومیت‌زدایی این کلان‌شهر بررسی شد و ضمن تقدیر از تلاش‌های شهرداری در حفظ نظافت و زیبایی شهر، عدالت را اساس حکومت اسلامی دانست و اظهار کرد: محرومیت‌زدایی تنها با توزیع عادلانه امکانات و توجه به مناطق کمتر برخوردار محقق می‌شود.

وی با اشاره به نقش سپاه پاسداران در محرومیت‌زدایی، خواستار اولویت‌بندی پروژه‌های فرهنگی و عمرانی در مناطق محروم توسط شهرداری شد و افزود: امیدواریم با هم‌دلی، همان‌گونه که در پاکیزگی و آبادانی شیراز موفق بودیم، در رفع محرومیت‌ها نیز گام‌های مؤثری برداریم.

سیدابراهیم حسینی، رئیس شورای شهر شیراز نیز از اختصاص سه درصد از بودجه عمرانی به هر محله برای رفع محرومیت و تدوین سند راهبردی ۲۰ ساله برای توسعه متوازن شهر خبر داد و گفت: کمبودهای زیرساختی همچون مشکل آب‌های سطحی در برخی گذرها وجود دارد.

وی بر همکاری بین بخشی با نهادهایی همچون سپاه برای تسریع در روند محرومیت‌زدایی و ارائه گزارش‌های ماهانه تاکید کرد.

سیده مریم حسینی، رئیس کمیته محرومیت‌زدایی شورای شهر نیز از تشکیل قرارگاه محرومیت‌زدایی شهرداری در سال ۱۴۰۰ و تدوین سند محرومیت‌زدایی برای ۱۵۲ محله شیراز خبر داد، این اسناد که با الهام از هرم مازلو تدوین شده‌اند، نقشه‌ای راه برای رفع مشکلات ۴۰ محله هدف هستند و به عنوان الگویی ملی قابل ارائه هستند، همچنین، تشکیل قرارگاه محرومیت‌زدایی شهرستان شیراز با محوریت فرمانداری و اجرای طرح توانمندسازی زنان سرپرست خانوار به صورت سه‌جانبه با سپاه و شهرداری از دیگر اقدامات صورت گرفته است.

محمدحسن اسدی، شهردار شیراز هم با اشاره به ۸۰ پروژه محرومیت‌زدایی در سال گذشته و برنامه‌ریزی برای پروژه‌های جدید، بر ضرورت مشارکت دستگاه‌های اجرایی همچون آموزش و پرورش، نیروی انتظامی، آبفای شیراز، بهزیستی و کمیته امداد تاکید کرد و از استاندار فارس خواست تا همکاری ادارات را برای تسریع در رفع محرومیت‌ها جلب کند.

این گزارش نشان از تلاش مسئولان شهری برای بهبود وضعیت مناطق محروم شیراز و توسعه متوازن شهر دارد، با این حال، چالش‌هایی همچنان باقی مانده است که نیازمند همکاری و هم‌افزایی بیشتر میان دستگاه‌های مختلف است.