ایده‌های بزرگ و نوآورانه باید اساس اجرای پروژه‌های شهری باشند

در نشست مدیریت ارشد شهری شیراز با نخبگان فناوری اطلاعات و ارتباطات، بر اهمیت نقش‌آفرینی فناوری‌های نوین، ایده‌های خلاقانه و عدالتی مبتنی بر فناوری در توسعه آینده شهر تأکید شد.

ایده‌های بزرگ و نوآورانه باید اساس اجرای پروژه‌های شهری باشند

آنچه در ادامه می‌خوانید، گزارشی است اجمالی از دیدار نخبگان سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری شیراز با کلیددار شهر که به مناسبت روز فناوری اطلاعات برگزار شد. 
 
در این نشست که با حضور شهردار شیراز، معاونین و دو عضو شورای اسلامی شهر برگزار شد، محمدحسن اسدی، شهردار شیراز، با تبریک روز فناوری اطلاعات، با اشاره به ویژگی‌های مکتب مدیریتی شیراز، بهره‌مندی از دیدگاه‌های جدید و نوآورانه در عرصه فناوری‌های شهری را خواستار شد. 
 
 اسدی با مثبت ارزیابی کردن عملکرد شهرداری و شورا، تحقق اهداف کلان را نتیجه برنامه‌ریزی دقیق و هم‌سویی مجموعه با سیاست‌های توسعه‌محور برشمرد و خاطرنشان کرد: در سایه تلاش جمعی به سطحی از توان و قدرت اجرایی رسیده‌ایم که به‌صورت ماهانه، می‌توانیم ده‌ها پروژه عمرانی، خدماتی، حمل‌ونقلی، فرهنگی و اجتماعی را در هر سطحی کلنگ‌زنی، افتتاح و بهره‌برداری کنیم. 
 
شهردار شیراز با اشاره به افتتاح ده‌ها پروژه در چند هفته اخیر، مکتب مدیریت شهری شیراز را با بسیاری از مدل‌های رایج مدیریتی متفاوت دانست و افزود: قصد داریم با استمرار این روند و بهره‌مندی کامل از توان اجرایی و مدیریتی، به آینده پل بزنیم و فراتر از تصور، شیراز را به جایگاه اصلی خود برسانیم. 
 
وی البته با تأکید بر این نکته که خواستار توسعه زیرساخت‌های شهر هوشمندی است که در آن به تمام نیازهای شهروندان پاسخ داده شود، گفت: شهرهای آینده بر فناوری‌های فوق‌هوشمند استوارند و ما می‌خواهیم شیراز، مرکز چنین فناوری‌هایی در عرصه مدیریت شهری باشد. 
 
نوآوری و عدالت، محور پروژه‌های شهری
 
شهردار کلان‌شهر شیراز فناوری را مصداق بارز توسعه عادلانه زیرساخت‌های شهری خواند و گفت: همان‌طور که بر توسعه عادلانه کالبدی و زیرساختی شیراز تأکید داریم، بر توسعه فناوری‌های دیجیتال و تقویت شاخصه‌های شهر هوشمند که در آن فاصله ما و مردم صرفاً به اندازه لمس انگشت بر صفحه تلفن‌های همراه باشد، نیز تأکید داریم. 
 
 اسدی با بیان اینکه در مدیریت شهری باید هر لحظه، حرف جدیدی داشت، بر اهمیت توسعه فناوری و هوشمندسازی در شیراز تأکید کرد و گفت: اولین قدم برای توسعه هوشمندانه شهر، شهرداری الکترونیک است. 
 
وی که معتقد است پروژه‌های شهری باید بر اساس ایده‌های بزرگ و نوآورانه اجرا شوند، در فراز دیگری از سخنان خود افزود: باید حرف‌های تازه و ایده‌های بزرگ و تحول‌گرایانه داشته باشیم، به‌ویژه اگر خواهان یک شهر هوشمند و مبتنی بر فناوری هستیم. لذا مدیریت شهری شیراز از چنین ایده‌هایی حمایت خواهد کرد.
 
نقش نخبگان و شرکت‌های دانش‌بنیان در تحول شهری
 
محمدتقی تذروی، نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر شیراز ، نیز در این نشست با مهم خواندن توسعه فناورانه شهر، حرکت به سمت هوشمندسازی را ضروری دانست و افزود: توسعه فناوری‌های نوین در مدیریت شهرها یک الزام است و نقش مهمی در آینده کشور دارد. 
 
وی تصریح کرد: مدیریت این فرآیند در شهرداری شیراز بر عهده شهردار شیراز است که با اقدامات امیدبخشی که تاکنون در زمینه فناوری اطلاعات صورت گرفته، می‌توان امیدوار بود که در پایان شورای ششم، پرچم مجموعه سازمان فناوری اطلاعات همچنان در اهتزاز باشد.
 
ایجاد کارگروه متخصصان و نخبگان عرصه فناوری
 
محمدرضا هاجری، رئیس کمیسیون فرهنگی، گردشگری و سومین حرم اهل‌بیت(ع) شورای اسلامی شهر شیراز، نیز در این نشست با اشاره به نقش فناوری در اقتدار کشور گفت: باید ابعاد توسعه این شهر هوشمند بیش از پیش تحقق یابند و در این مسیر ضروری‌ست در تمامی بخش‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری از بهترین و متخصص‌ترین نیروها استفاده کنیم. 
 
هاجری در بخش دیگری از سخنان خود، بر ایجاد کارگروه متخصصان و نخبگان عرصه فناوری تأکید کرد و بهره‌مندی از توان بومی و ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان را خواستار شد. 
 
وی با تأکید بر اهمیت فناوری اطلاعات به ابعاد مختلف جنگ ۱۲ روزه نیز گریزی زد و خاطرنشان کرد: در جنگ ترکیبی، باید از تمام ظرفیت‌های بومی استفاده کنیم، چرا که تنها ابزار برای پیشگیری، بهره‌بردن از نخبگان و ظرفیت‌های بومی در زمینه سخت‌افزار و نرم‌افزار است.
 
کاربرد هوش مصنوعی در بودجه‌ریزی مدیریت شهری
 
معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری شیراز که سخنران دیگر این مراسم بود، بر اهمیت استفاده از فرصت‌های موجود در عرصه فناوری اطلاعات که زمینه‌ساز توسعه و بهبود خدمات شهری است، تأکید کرد. 
 
به باور هادی شه‌دوست شیرازی، آینده شهرها در رقابت ایده‌های خلاقانه و گفت‌وگوهای سازنده نهفته است که با تمرکز بر آن، می‌توان شهر را به سمت تعالی سوق داد. 
 
وی بر اهمیت ارتقای فناوری از لایه ابزار به لایه تصمیم‌سازی تأکید کرد و افزود: با همکاری نخبگان و متخصصین شهرداری شیراز، می‌توان آینده‌ای بهتر را برای شیراز طراحی کرد. 
 
معاون شهردار شیراز خاطرنشان کرد: هرچند آینده قابل پیش‌بینی نیست، اما می‌توان آن را شکل داد. لذا در این راستا، برای جبران عقب‌ماندگی‌های گذشته و رشد مستمر شهر، استفاده از ابزارهای فناورانه و نوآوری‌های متناسب با واقعیت‌های کلان‌شهر شیراز ضروری است. 
 
شه‌دوست شیرازی از همچنین از رویکرد جدید شهرداری برای بودجه‌ریزی سال مالی ۱۴۰۵ با استفاده از فناوری هوش مصنوعی خبر داد و توضیح داد: در این خصوص، تیمی مجرب در معاونت برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه‌گذاری تشکیل شده است تا بودجه سال آینده با ظرفیت هوش مصنوعی تدوین شود و ساختار جدید و رویکرد نوینی در مدیریت شهری شیراز ایجاد شود. 
 
همچنین در جریان نشست، رئیس سازمان فاوا و تنی چند از کارکنان سازمان فناوری اطلاعات شهرداری شیراز ضمن ارائه گزارش به بیان دیدگاه‌های خود پرداختند.