تلاش شهرهای آمریکایی برای محافظت در برابر گرما
چهار کلانشهر آمریکایی آستین، میامی، نیویورک و واشنگتن دیسی با بودجه صندوق سی۴۰، راهحلهای نوآورانه خود را برای نجات جان کارگران فضای باز، سالمندان و بیخانمانها از گرمای بیسابقه ۲۰۲۵ ارائه کردند. این طرحها بر پایه عدالت اقلیمی و مشارکت جامعه طراحی شدهاند.

چند شهر آمریکایی در تلاش برای مقابله با موجهای گرمای پیشرو در سال جاری هستند تا از گروههای آسیبپذیر جامعه محافظت کنند. چهار شهر آستین، میامی، نیویورک و واشنگتن دیسی در اقدامی جدید متحد شدهاند تا جوامع خود را از تهدید فزاینده گرمای شدید محافظت کنند. این چهار شهر بهعنوان شرکتکنندگان چالش «گرما، سلامت و برابری» صندوق سی ۴۰ (C۴۰) معرفی شدهاند. این صندوق از تیمهای شهری در همکاری با سازمانهای جامعهمحور طی ۱۲ ماه آینده حمایت میکند تا راهحلهای نوآورانهای را به مرحله اجرا درآورند و ساکنان آسیبپذیر را در فصل گرمای ۲۰۲۵ تحت پوشش قرار دهند.
کشندهترین خطر آبوهوایی
گرمای شدید، کشندهترین خطر آبوهوایی است که آمریکاییها با آن روبهرو هستند و سالانه مسئول مرگ بیش از ۲۳۰۰ نفر در ایالات متحده است؛ رقمی که در دو دهه اخیر بیش از دو برابر شده است. تأثیرات گرمای شدید بهطور برابر احساس نمیشود؛ کارگران فضای باز، سالمندان، افراد بیخانمان و جوامعی که پیشتر با دسترسی نابرابر به مسکن باکیفیت و خدمات بهداشتی روبهرو بودهاند، بیشترین خطر را متحمل میشوند.
صندوق سی ۴۰ تلاش میکند شکافهای مالی را از میان بردارد و استراتژیهای جدید را آزمایش کند که تابآوری اقلیمی را با سلامت عمومی و برابری ادغام میکنند. این پروژهها شامل درک بهتر تجربیات زیسته و رسیدگی به نیازهای افراد بیخانمان در آستین، ساکنان کمدرآمد و سالمند در واشنگتندیسی، مهاجران و ساکنان مجتمعهای آپارتمانی کمدرآمد در میامی و کارگران فضای باز در نیویورک در رویارویی با گرمای شدید است.
به گفته مدیر ارشد تابآوری شهر میامی، این شهر در سال ۲۰۲۴، دو روز در ماه مه به شاخص گرمای بیسابقه ۱۱۲ درجه فارنهایت رسید که نشاندهنده ضرورت اقدامات اساسی برای مقابله با این پدیده است. میامی با بودجه صندوق سی ۴۰ پروژه «حسگرهای گرما در خانهها» را اجرا میکند تا نیازهای محلی برای راهحلهای گرمای شهری را مشخص کند.
مدیر دفتر اقدام و تابآوری اقلیمی شهر آستین، گرمای شدید را یکی از بزرگترین تهدیدهایی میداند که آستین با آن روبهرو است و افزایش تابآوری اقلیمی به معنای پرداختن به فوریترین و شدیدترین تأثیرات تغییرات اقلیمی در این شهر است. این پروژه به مسئولان شهری کمک میکند تا درک بهتری از تأثیر گرما بر افراد بیخانمان داشته باشند و برنامههایی را اجرا کنند تا اطمینان حاصل شود که همه گروهها به حمایتها و منابع مورد نیاز دسترسی دارند.
به گفته مدیر اجرایی صندوق سی ۴۰، شهرها بهطور فزاینده تحت تأثیر سطوح هشداردهنده گرمای شدید ناشی از سوختهای فسیلی قرار دارند و جوامع باید با همکاری یکدیگر، راهحلهایی برای محافظت از آسیبپذیرترین افراد توسعه دهند. شهرهای عضو صندوق سی ۴۰ نشان دادهاند که اقدامات جسورانه اقلیمی فراتر از کاهش انتشار گازها، به ساختن جوامعی پویا، تابآور و امن برای همه میانجامد. شهرها میتوانند با ادغام برابری در استراتژیهای تابآوری اقلیمی، آیندهای بسازند که در آن همه ساکنان زندگی سالمتر و امنتری داشته باشند.