کشف عجیب مومیایی ۲۰۰۰ ساله در سطل آشغال!

کشف مومیایی در صنعا، پایتخت یمن

کشف عجیب مومیایی ۲۰۰۰ ساله در سطل آشغال!
نبش قبر اثر باستانی

مومیایی که گمان می‌رود حدود ۲۰۰۰ سال قدمت داشته باشد، در صنعا، پایتخت یمن، در حالی که پاره‌پاره شده بود، در سطل زباله پیدا شده است.

سازمان عمومی آثار باستانی و موزه‌های یمن (GOAM) روز چهارشنبه دزدان مقبره و قاچاقچیان آثار باستانی را مسئول نبش قبر این اثر باستانی دانست.

جسد در حالت جنینی پیچیده شده در پوست حیوانات پیدا شد، همان طور که در زمان مومیایی کردن در آن منطقه مرسوم بود. طبق اخبار عربی، قاچاقچیان شکم جسد را قبل از انداختن آن به سطل زباله باز کرده بودند.

این کشف باعث خشم مردم محلی شده است، زیرا آثار تاریخی کمیاب خود را در معرض تهدید جنگ داخلی طولانی مدت در کشور دیده‌اند. بنا بر اعلام این سازمان، مومیایی برای نگهداری به موزه ملی در صنعا برده شده است و کارشناسان آسیب‌هایی را که به آن وارده شده، ترمیم خواهند کرد.

یمنی‌های باستان پس از مصری‌ها و شیلیایی‌ها، سومین مردمی بودند که مومیایی کردن را کشف کردند. این مومیایی پیدا شده در سطل زباله، احتمالا مربوط به قرن چهارم قبل از میلاد است، به این معنی که این شخص احتمالا در زمان پادشاهی افسانه‌ای سبا، که تصور می‌شود سرزمین سلیمان و ملکه سبا بوده، زندگی می‌کرد.

اهالی سبا از نزدیکی خود به دریا و موقعیت جغرافیایی استراتژیک، امپراتوری ثروتمند سرسبز و پررونقی ساختند و کالا‌هایی مانند کندر و مر را از طریق صحرا حمل می‌کردند. عبدالله محسن، محقق یمنی که قاچاق آثار باستانی را ردیابی می‌کند، در پستی در فیس‌بوک نوشت: مومیایی‌های باستانی را می‌توان در غار‌ها و گور‌های سنگی ساخته‌شده در استان‌های سبا، هیمیار، قطبان، عوسان، معین و حضرموت یمن پیدا کرد.

در بحبوحه یکی از شدیدترین بحران‌های بشردوستانه در جهان پس از دهه‌ها درگیری، یمنی‌ها نیز برای حفظ این میراث باستانی در تلاش هستند. در گزارشی در سال ۲۰۱۷ آمده است که کمبود برق می‌تواند حفظ ۱۲ مومیایی موزه دانشگاه صنعا در پایتخت یمن را تهدید کند.