قطب تجاری و گردشگری جنوب در انتظار فرودگاه

قطب تجاری و گردشگری جنوب در انتظار فرودگاه

اوایل دهه ۵۰ بود که طرح مطالعاتی فرودگاه گناوه در زمینی ۱۴۰ هکتاری انجام شد؛ پیشرفت کار اما از همان ابتدا تا کنون، در حد فنس کشی و تسطیح زمین بوده است. اگرچه به گفته برخی منابع محلی این فرودگاه به‌عنوان فرودگاه درجه ۳ ثبت شده و در سال ۱۳۵۴ اولین پرواز از فرودگاه شیراز به گناوه انجام شده اما پس از آن به مرور، زمین این فرودگاه مامن نگهداری لوله‌های شبکه آبرسانی، استقرار جهاد سازندگی و محلی برای تخلیه فاضلاب انسانی شد.

اکنون پس از گذشت نیم قرن از فرودگاهی که می‌توانست محل ترانزیت مسافران از قطب تجاری و گردشگری جنوب کشور به نقاط مختلف ایران و حتی کشورهای خارجی باشد به مخروبه‌ای تبدیل شده و تنها تابلویی از سازمان هواپیمایی کشور باقی مانده است؛ زمین فرودگاه گناوه در حالی که به عنوان قدیمی‌ترین و دومین فرودگاه دولتی استان بوشهر سند مالکیت رسمی به نام خود دارد،  بارها سخن از واگذاری، فروش و تغییر کاربری آن به میان آمده و اسباب ناراحتی ساکنان این شهرستان شده است.

محمدتقی صفری روز یکشنبه ۶ آذر در دیدار عضو هیات مدیره شرکت فرودگاه‌های ایران و مدیرکل فرودگاه‌های استان اظهار کرد: احداث فرودگاه یکی از مطالبه و خواسته‌های دیرینه و به‌حق مردم این منطقه است که با آغاز عملیات اجرایی، باید همه جوانب آن تا زمان بهره برداری به صورت ریشه‌ای مدنظر قرار گیرد و مشخص باشد.

وی تصریح کرد: باتوجه به پیگیری‌هایی که در فعال شدن احداث فرودگاه گناوه صورت گرفته است باید مشخص شود که در چه سطحی اجرایی و دارای چه کاربردی خواهد بود. درصورتی که عملیات اجرایی فرودگاه آغاز شد نباید در حد محصور کردن و یا کارهای زیرساختی باشد بلکه باید تا بهره برداری تداوم داشته باشد.

فرماندار گناوه با تاکید بر اینکه یکی از ابزارهای گسترش و توسعه این شهرستان احداث فرودگاه است که قابلیت آن را با توجه به ظرفیت‌های موجود دارد، خاطر نشان کرد: احداث فرودگاه گناوه سالیان زیادی است که نقطه امید و آرزویی برای مردم این دیار بوده است و باید از این ظرفیت به نحو مطلوب و شایسته استفاده شود.

صفری افزود: حضور میلیون‌ها مسافر در طول سال به این منطقه، وضعیت تجاری، متمرکزشدن بر توسعه صنعت با احداث شرکت فولاد، مراودات تجاری با کشورهای همسایه خلیج فارس، وجود بزرگ‌ترین مجتمع‌های آبزیان در کشور و استقرار شرکت‌های مهم نفتی بخشی از قابلیت‌های موجود این شهرستان است که ضرورت احداث فرودگاه را دوچندان می‌کند.

وی درباره پیشنهاد احداث فرودگاه شهرستان گناوه بیان کرد: شهردار این بندر در این زمینه ورود کرده است که با کلیات کار موافق است و هر جا نیاز به کمک باشد، آمادگی وجود دارد.

عضو هیات مدیره شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران نیز اظهار کرد: در این ارتباط تفاهم نامه‌ای آماده شده است که فرستاده می‌شود تا ۲ طرف پس از امضا، مجوز مجمع را اخذ و سپس طرح پیشنهادی بررسی شود.

امجدی بیان کرد: کارهای سرمایه گذاری و یا ورود بهره بردار و مشارکتی در قضیه فرودگاه‌ها، نظام و قوانین خاص خود را در قالب قانون تحت عنوان هیات تشخیص دارد که پیشنهاد احداث فرودگاه گناوه، بستگی به ضرورت کار و صرفه و صلاح نظام و سیستم و وزارتخانه تصمیم گیری خواهد شد.

عضو هیات مدیره شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران گفت: پس از ارسال تفاهم نامه، مراحل مبادله و اخذ مجوز از مجمع این هیات باید انجام شود تا به مرحله اجرایی برسد.

شهردار بندرگناوه هم گفت: این شهرداری در یک سال اخیر پیگیری‌های فروانی برای به سرانجام رساندن احداث فرودگاه در گناوه به عمل آورده است و به نتایج خوبی نایل شده است و سازمان هواپیمایی کشور نیز نگاه مثبتی در این زمینه دارد.

جواد رستمی افزود: شهرداری طرح مطالعاتی جامعی برای مکان درنظرگرفته شده با گرفتن مشاور تهیه کرده است که احداث آن با توجه به صحبت‌های به عمل آمده مشکل خاصی ندارد و در اختیار این مجموعه قرار می‌گیرد.

 راه اندازی فرودگاه آرزوی و خواست دیرینه ساکنان قطب تجاری و گردشگری جنوب کشور  است. باتوجه به اینکه سالانه میلیون‌ها مسافر از سراسر ایران به این شهرستان سفر می‌کنند، درصورت استقرار فرودگاه، حمل ونقل آسان و راحت و سریع انجام می‌شود و  وضعیت گردشگری و تجاری توسعه و ارتقا می‌یابد.