نگاهی به پروژه طراحی داخلی ساختمان دفتر مرکزی دنون

پروژه طراحی داخلی ساختمان دفتر مرکزی شرکت دنون در زمستان ۱۴۰۱ به ما سپرده شد.

نگاهی به پروژه طراحی داخلی ساختمان دفتر مرکزی دنون

پروژه در دو طبقه روی هم قرار داشت که تقریبا یک طبقه فضای عمومی و طبقه دیگر فضای کار بود و مجموعه حدود ۳۵ کارمند داشت که قرار بود در سال‌های آتی به ۶۰ نفر برسند.
فرآیند طراحی را با طرح یک پرسشنامه از کارکنان آغاز کردیم. سوالات در مورد جزئیات و کیفیت زیست کارکنان مجموعه و تجربیات روزمره آن‌ها از حضور در فضا بود. برآیند پاسخنامه‌ها این بود که بیشتر کارکنان از دو موضوع بیشتر گلایه داشتند؛ موضوع اول این بود که اغلب کارکنان عدم کیفیت‌های محیطی استاندارد و تاثیر منفی آن روی عملکردشان را خاطرنشان می‌کردند. موضوع دیگر این بود که آن‌ها انتظار داشتند به عنوان یک شرکت معتبر بین‌المللی، فضای کاری متفاوت و هویتمندی را نسبت به برندینگ مجموعه تجربه کنند.
طبق معمول کار را از سازماندهی فضایی آغاز کردیم. جایی که می‌شد پاسخ بسیاری از دغدغه‌ها را در آن‌جا یافت. فضاهای بلااستفاده زیادی در ساختار فضا یافت می‌شد که می‌توانست آلترناتیوی منطقی برای روند توسعه باشد. فضای آرشیو مدارک، انباری‌ها و … از جمله این فضاها بود. در جانمایی عملکردها تلاش کردیم تا ضمن تفکیک فعالیت‌ها به حوزه‌های مشخص، مرز‌های قطعی را حذف کنیم تا با ایجاد فضاهای بینابینی سیالیت بیشتری در فضا ایجاد شود و سطح تعاملات درون سازمانی افزایش یابد. در بخش دیگر ضمن بازتعریف فضاهای قبلی فضاهای استراحت را به عنوان جزو لاینفک مفهوم زیست اداری معاصر به مجموعه تزریق کردیم تا ضمن رعایت زمان کار بی وقفه استاندارد بتواند راندمان کلی مجموعه را در بلند مدت افزایش دهد. تبدیل فضای رستوران به فضای چند عملکردی (برای استراحت، بازی، دورهمی) و تغییر جانمایی آن به منظور بهره‌مندی بیشتر از نور طبیعی استاندارد از جمله تاثیرگذارترین بخش‌های این طرح بود. در بخش دیگر با طراحی مبلمان‌های متناسب با نیاز کارکنان و مهمانان سعی شد تا مبلمان‌ها هرچه بیشتر به پارامترهای متغیر در ارگونومی فضا پاسخگو باشند.
در بخش کالبدی نیز تلاش کردیم تا با مطالعه برندبوک و هویت سازمانی مجموعه به ادبیات طراحی مطابق با شعار سازمانی برند برسیم. توجه به حفظ زمین و دوستی انسان با طبیعت پیامی است که دنون مخاطبانش را به آن فرامی‌خوانَد. این موضوع را می‌توان در فونت گرافیکی با دستخط کودکانه که مورد استفاده دنون در گرافیک‌های محیطی می‌باشد هم مشاهده کرد. بنابراین ما نیز همین ژنوم را در پردازش فرمی فضا مورد توجه قرار دادیم. پس با تزریق نرمینگی به احجام خالص سعی کردیم تا ضمن حفظ خوانش فضایی از جدیت جداره‌ها بکاهیم و اینگونه با زبان کودکانه دنون با مخاطبان صحبت کنیم.

مشخصات پروژه:
• طراح: دفتر معماری هشت و دفتر معماری تداوم پویا
• معماران مسئول: سارا کلانتری، رضا صیادیان، محمد غفاری، شهاب احمدی، ایمان هدایتی
• تیم طراحی: مهسا درچه‌ای، علی احمدی، نیلوفر محمدزاده
• گرافیک و ارائه: نیلوفر محمدزاده، علی احمدی، مهسا درچه‌ای، فرناز آگاهی
• مدیر اجرایی: فرشاد فخیم نیا
• رده: اداری
• کارفرما: دنون لبنی پارس
• زیربنا: ۶۰۰ مترمربع
• محل پروژه: تهران، میدان آرژانتین
• سال طراحی: اردیبهشت ۱۴۰۲