زنجیره کمبود مسکن تا آسیب های اجتماعی

درحالیکه انتظار می رفت با اجرای طرح نهضت ملی مسکن در بندرعباس، مشکل مسکن در این شهر مهاجرپذیر بندری تا حد زیادی برطرف شود، اما متاسفانه عملیات ساخت وساز 15 هزار واحدمسکن در شمال اتوبان شهید رجایی بندرعباس شروع نشده است و مشخص نیست چه زمانی این واحدهای مسکونی ساخته و به مردم تحویل داده شود.

زنجیره کمبود مسکن تا آسیب های اجتماعی

درصورتیکه این طرح در سال ۱۴۰۰ در بندرعباس کلید خورده بود، بطور حتم تاکنون احداث واحدهای مسکونی بعد از گذشت بیش از دوسال، به اتمام رسیده بود و هزاران نفر از مستاجران و افراد بی خانمان صاحب خانه شده بودند و آن هزینه ای که بابت اجاره می پردازند، را به عنوان قسط تسهیلات بانکی مسکن شان می پرداختند و خیالشان راحت بود که سقف بالای سرشان، متعلق به خودشان است و هر سال نباید خانه شان را جابجا کنند ویا اجاره بیشتری بپردازند ویا به خانه های اشتراکی و در محلات و روستاها بروند و یا حاضر شوند در کانکس و چادر و… زندگی کنند و فشارهای اقتصادی و مسکن، برخی را به آخر خط زندگی برساند.

بدلیل عدم اجرای طرح های مسکن در ده سال اخیر در بندرعباس، قیمت مسکن و اجاره بسیار افزایش یافته است و این شرایط باعث شده است که بسیاری از شهروندان از خانه دار شدن و حتی اجاره در خانه مناسب ناامید شوند و مافیای مسکن و دلالان و برخی از مشاوران املاک در این وضعیت موج سواری خوبی دارند و هیچ دستگاه نظارتي نیز بر آنها نظارت لازم و کافی را ندارد و مستاجران و افراد بی خانمان را با مشکلات زیادی مواجه کرده اند. در شهریورماه قرار بوده سامانه اجاره بها در بندرعباس راه اندازی شود تا املاک ارزش گذاری شده و حباب وقیمت های غیرواقعی در اجاره بها از بین رود که متاسفانه این سامانه نیز راه اندازی نشد.

در پلتفرم های مجازی نیز که دلالان و مشاوران املاک اقدام به قیمت سازی می کنند. البته این مشکلات حوزه مسکن بارها منعکس شده است،اما بنظر می رسد عزمی برای رفع مشکلات در حوزه مسکن در استان وجود ندارد و به همین دلیل این مشکلات همچنان ادامه دارد. خانواده های زیادی با مشکل مسکن مواجهند و بیشترین درآمدشان صرف اجاره بها می شود و در این شرایط نمی توان جوانان را به ازدواج تشویق نمود و حتی مشکل مسکن باعث افزایش اختلافات خانوادگی و جدایی همسران و ازدیاد فرزندان طلاق می شود و آسیب های اجتماعی را به همراه خواهد داشت که بایستی این زنجیره از کمبود مسکن تا آسیب های اجتماعی مورد توجه متولیان مربوطه قرار گیرد.

از طرفی دیگر بدمسکنی را در استان و بندرعباس داریم و بسیاری از املاک در محلات، فرسوده و قدیمی هستند و ساکنان توان بازسازی و تعمیرشان را ندارند. همچنین برای اخذ سند املاک در محلاتی که مربوط به شهرداری است، نیز قیمت ها بسیار بالاست و ساکنان محرومش توان اخذ سند و گرفتن تسهیلات نوسازی با سند را ندارند و ریزش و آوار شدن املاک فرسوده و مدفون شدن ساکنان دور از ذهن نیست که انتظار می رود متولیان مربوطه در این حوزه تدبیری بیندیشند.