روستاهای در مسیر سیل منطقه «سیلاب و کلوار» تخلیه می شوند

روستاهای در مسیر سیل منطقه «سیلاب و کلوار» تخلیه می شوند

معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد ظهر چهارشنبه در نشست پیگیری تسهیلات، گفت: در منطقه «سیلاب و کلوار» چندین روستا در مسیر سیلاب هستند که باید جابه‌جا شوند.

کیامرث حاجی زاده با بیان اینکه از مدیران شعب استانی بانک‌ها درخواست داریم عدم تخصیص اعتبارات مقاوم سازی مسکن روستایی را از بانک‌های بالادستی پیگیری و با رؤسای بانک‌ها رایزنی کنند، افزود: باید مشکلات در عدم پرداخت تسهیلات هر چه سریع‌تر رفع شود.

حاجی زاده تصریح کرد: سهمیه استان برای مقاوم‌سازی واحدهای روستایی ۴ هزار واحد است که اعتبار دو هزار و ۸۲۰ واحد برای مقاوم‌سازی به استان ابلاغ شده است.

وی با بیان اینکه تسهیلات مسکن روستایی باید چند ماه پیش پرداخت می‌شد، اظهار کرد: شرایط ساخت و ساز در استان کهگیلویه و بویراحمد با سایر مناطق متفاوت است و بسیاری از پروژه‌های عمرانی به دلیل وضعیت آب و هوایی تعطیل شدند.

حاجی زاده افزود: زمان مناسب برای ساخت و ساز را از دست دادیم.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار با اشاره به طرح‌های مقاوم سازی مسکن، بیان کرد: برای هر واحد روستایی ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات در نظر گرفته شده که مردم از ما انتظار دارند تلاشمان را برای جذب اعتبارات مقاوم‌سازی مسکن روستایی چند برابر کنیم تا هر چه سریع‌تر منازل آنها ساخته شود.

حاجی‌زاده گفت: دفتر حوزه روستایی و بحران استانداری مدیران بانکی کهگیلویه و بویراحمد را به سیلاب و کلوار، بهمئی و منطقه شیخ هابیل سمت سرفاریاب ببرند تا از نزدیک وضع منازل روستایی مردم را ببینند.

حاجی زاده خاطرنشان کرد: برخی از این خانه‌ها مربوط به بیش از ۱۰۰ سال است و از همین اعتبارات باید مقاوم‌سازی شوند.

حاجی‌زاده خطاب به مدیران گفت: تقاضا می‌کنم اگر روزنه‌ای باز و اعتباری اختصاص داده می‌شود در بازه زمانی مناسب و به صورت ۱۰۰ درصدی جذب شود.

وی با اشاره به مشکلاتی که در تخصیص اعتبارات زلزله سی‌سخت به وجود آمد، اظهار کرد: متأسفانه در زلزله سی‌سخت برخی از بانک‌ها مشکلاتی برای مردم ایجاد کردند که نباید در مقاوم‌سازی مسکن روستایی تکرار شود.

حاجی‌زاده در بخش دوم سخنان خود به سیل مانسون اشاره و عنوان کرد: سهم استان در بازسازی واحدهای ناشی از سیل مانسون یک هزار و ۱۵۰ واحد است و ۳۰۰ میلیارد تسهیلات بلاعوض در نظر گرفته شده که توسط بنیاد مسکن پرداخت شده است.

وی با تاکید بر اینکه جلسه شورای بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات مقاوم‌سازی مسکن روستایی و سیل مانسون ماهی یکبار برگزار شود، گفت: مدیران تا پایان دی ماه نسبت به جذب اعتبارات مقاوم‌سازی مسکن روستایی اقدام کنند و گزارشی از اقدامات صورت گرفته در این حوزه را ارائه دهند.