تبدیل پارکینگ عمومی به دهکده ای از خانه های کوچک!
پروژه کمپ شهری یک راه حل ساخت خانه ارزان قیمت امروزی است که به دلیل مکانیسم "خودت انجام بده" می تواند به سرعت مونتاژ شود.
بی خانمانی در دنیای مدرن امروز نیز همچنان یک معضل جدی و رو به رشد محسوب می شود. این مشکل اجتماعی همواره قابل مشاهده و چشم پوشی از آن تقریبا غیر ممکن است.
امروزه، راه حل های خانه سازی و تهیه مسکن مقرون به صرفه از خانه های کوچک قابل حمل تا دهکده های چاپ سه بعدی شده را در بر می گیرند. آنها ممکن است شیک ترین و مجلل ترین نمونه های املاک و مستغلات در بازار نباشند، اما راحت، کاربردی و سودمند هستند.
ویژگی ها و مشخصات خانه های کمپ شهری
پروژه ای به نام "کمپ شهری" (Urban Camp) یکی از طرح های ساختمانی قابل حمل، آسان برای ساخت و مقرون به صرفه است. این پروژه توسط معمار برزیلی فیلیپ کامپولینا معرفی شد.
هدف این پروژه خانه سازی مقرون به صرفه تبدیل پارکینگ ها به سکونتگاه های مدرن برای افرادیست که به دنبال پناهگاه/مسکن موقت یا دائمی هستند. هر خانه کوچک را می توان به آسانی در قالب کیت های "خودت انجام بده" مونتاژ کرد. ابعاد هر خانه 5.4 متر در 6 متر با مساحت 32.4 متر مربع است. هر خانه پروژه کمپ شهری می تواند میزبان چهار نفر یا بیشتر باشد.
هر واحد از یک اسکلت داربست فلزی تشکیل شده است که با تیرهای چوبی و تخته های تراشه ای جهت دار پشتیبانی می شود. کاشی های پلی کربنات شفاف کل خانه را پوشش می دهد تا از ضد آب بودن سازه اطمینان حاصل شود.
با ورود به این خانه های جمع و جور، فضای داخلی با سقف بلند به دو طبقه تقسیم می شود. طبقه اول دارای یک آشپزخانه و فضای نشیمن یکپارچه و همچنین یک بخش خواب با چهار تخت است. تخت ها به صورت عمودی چیده شده اند تا فضایی منحصر به فرد ایجاد کنند.
از سوی دیگر، طبقه دوم دارای یک فضای کار جمع و جور است که دسترسی به آن از طریق یک نردبان نصب شده روی دیوار صورت می گیرد. این خانه نه تنها نیازهای زندگی، بلکه می تواند نیازهای کاری افراد را نیز برآورده کند. هر واحد دارای فضاهای ذخیره سازی داخلی و همچنین یک حمام با امکانات کامل است.
کمپ شهری؛ استفاده از فضاهای خالی شهری برای ایجاد جوامع کوچک
پروژه کمپ شهری یک راه حل ساخت خانه ارزان قیمت امروزی است که به دلیل مکانیسم "خودت انجام بده" می تواند به سرعت مونتاژ شود. از این رو، در کمترین زمان می توان یک فضای پارکینگ یا هر فضای خالی دیگری را به جامعه ای کوچک متشکل از 25 خانه تبدیل کرد تا به راحتی پذیرای بیش از 100 نفر باشد.