ببینید| طاووس جدید هم به دل شیرازی‌ها ننشست

نماد طاووس در محل دروازه قرآن شیراز که مسئولان چندی پیش خبر از تغییر آن داده بودند یکشنبه ۱۴ اسفندماه ۱۴۰۱ با تغییرات بسیار اندک نسبت به طاووس قبلی اردک نما و پرحاشیه در این محل ظاهر شد.

نماد طاووس دروازه قرآن شیراز در دهه های اخیر خاطرات مشترکی برای اهالی این شهر ساخته تا اینکه در اسفندماه ۱۳۹۷ این المان برچیده و چند روز بعد نیز سازه جدید طاووس به این محل منتقل شد که طی این ۴ سال نقدهای بسیاری به ظاهر این طاووس شده بود تا اینکه در حدود یک ماه اخیر مسئولان شهری شیراز خبر از جمع آوری این نماد شهری و ساخت المان جدید با شباهت به نماد نخستین در این محل دادند.

طاووس پرحاشیه که شامگاه ۱۳ اسفندماه ۱۴۰۱ جمع آوری شد

طاووس پرحاشیه شیراز شامگاه شنبه ۱۳ اسفندماه جاری برچیده و پیش از ظهر یکشنبه ۱۴ اسفندماه ۱۴۰۱ سازه دیگر در این محل نصب شد که کمتر تفاوتی با سازه پرحاشیه قبلی دارد.

برای پیدا کردن تفاوت‌های ظاهری طاووس قبلی با طاووسی که یکشنبه در محل دروازه قرآن نصب شده است باید تلاش زیادی کرد و با تطابق عکس طاووس قبلی به آن پی برد.

بنا به گفته مسئولان شهری شیراز بنا بود که طاووس جدید با شکل و شمایل طاووس قدیمی این محل که برای اهالی شیراز خاطره انگیز است ساخته و به محل منتقل شود.

سازه طاووس قدیمی دروازه قرآن شیراز پس از آنکه سه دهه در ورودی اصلی شهر فرهنگی شیراز چشم نوازی می کرد با تدبیر مسئولان وقت در اسفندماه ۹۷ برچیده و بار کامیون و به مکانی نامعلوم منتقل شد و جای خود را به طاووسی جدید در حالت ایستاده داد.

طاووس قدیمی دروازه قرآن که اسفندماه ۹۷ برچیده شد


شکل و شمایل نماد جدید طاووس در آن ایام انتقادهای زیادی در پی داشت و پس از آن، این نماد شهری پس زمینه سیل ویرانگر شیراز نیز شد
.

زمانی کمتر از یک ماه از نصب طاووس جدید در پنجم فروردین ۹۸ سیلی ویرانگر در محل دروازه قرآن شیراز جان ۲۲ نفر از هموطنان را در تعطیلات نوروز آن سال گرفت و ده‌ها نفر را نیز زخمی کرد و زندگی شماری از اهالی و مسافران نوروزی را با خود برد.

ظاهر طاووس‌ها اردک نما که تفاوتی نکرده، چرا جابجا شد؟

یکی از شهروندان شیرازی که در حال دیدن نماد طاووس جدید در محل دروازه قرآن بود، یکشنبه ۱۴ اسفندماه ۱۴۰۱ به خبرنگار ایرنا گفت: ظاهر این طاووس با طاووس قبلی که انتقادات زیادی نیز در پی تغییر آن به وجود آمد تفاوت زیادی ندارد.

علی حسینی که در رفتار و چشمانش تعجب و حیرت موج می زند در حال تماشای المان جدید این محل افزود: هرچه به این سازه می نگرم تفاوت چندانی با طاووس قبلی ندارد.

وی با اشاره به اینکه طاووس قبلی و فعلی دروازه قرآن شبیه اردک است تا طاووس، ادامه داد: مسئولان فعلی شهرداری وعده داده بودند که المانی جدید با شکل و شمایل طاووس قدیمی در این محل نصب می شود که اینگونه نیست.

وی در پایان خطاب به مدیران شهری شیراز گفت: دلیل این جابجایی و هزینه‌های احتمالی بسیار برای آن در شرایط کنونی اقتصادی مردم و جامعه، چه بوده است؟

صحبت های شهردار منطقه ۳ شیراز

شهردار منطقه ۳ شیراز هفتم بهمن ماه ۱۴۰۱ در این باره گفته بود که طراحی المان‌های شهری مساله‌ای سلیقه‌ای است و ساخت سازه کنونی طاووس دروازه قرآن در سالهای اخیر انتقادات زیادی را در پی‌داشته و حتی بعضی شباهت این نماد با اردک به جای طاووس را مطرح کرده‌اند.

علامرضا شهریاری افزود: در پی انتقادات وارد شده به این المان شهری در ماه‌های گذشته با هنرمند خوش ذوق شیرازی رایزنی و سازه‌ای جدید طراحی و اکنون ساخته شده است.

شهردار منطقه ۳ شیراز عنوان کرد: بعد از نصب این المان بخش دم طاووس نیز با گلکاری و نورپردازی توسط سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شیراز تکمیل خواهد شد که امید داریم به نحوی زیبا کار انجام شود.

شهریاری اظهار داشت: شکل طاووس جدید دروازه قرآن مانند سازه قدیمی که حدود چهار سال پیش جمع آوری شد، به شکل نشسته است و همچنین به پرنده طاووس نیز شبیه تر است.

وی با بیان اینکه جنس بیرونی سازه جدید نیز چمن مصنوعی است، گفت: استفاده از چمن طبیعی به دلیل شرایط آب و هوایی شیراز امکان پذیر نیست ولی قطعا ترکیب زیباتری از گذشته برای این سازه پیش بینی شده است.

شهردار منطقه ۳ شیراز بیان کرد: تاکنون حدود ۲۰۰ میلیون تومان برای ساخت المان جدید طاووس دروازه قرآن شیراز هزینه شده است.

با وجودی که مدیران شهری نوید نصب سازه طاووس جدید با شمایلی شبیه طاووس قدیمی و با حالت نشسته داده بودند جای سوال است که چرا طاووسی شبیه طاووس بدقواره قبلی که انتقادهای زیادی نیز در پی داشته در این محل نصب شده است؟