مالیات‌های سنگین برای باغشهرهای فارس

مالیات‌های سنگین برای باغشهرهای فارس
باغشهرهای فارس

مدیر امور اراضی فارس با بیان اینکه برای باغشهری‌ها پیشنهاد اخذ مالیات‌های سنگین داده‌ایم، گفت: یکی از راه‌های پیشگیری از توسعه باغشهرها مقرون به صرفه نبودن آنهاست، لذا پیشنهاد داده‌ایم مالیات‌های سنگینی در این بخش وضع شود.

نبی‌الله یزدی شنبه ٢٥ تیر در یک کنفرانس خبری که در راستای سلسله مراتب مدیران پاسخگو به میزبانی استانداری فارس برگزار شد، با اشاره به اینکه فارس ٧.٤ درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده است، عنوان کرد: ١٠ درصد اراضی فارس مربوط به بخش کشاورزی، ١٨ درصد جنگل، ٦٠ درصد مرتع و مابقی مربوط به سایر بخش‌هاست.

او عوارض مجوزهای تغییر کاربری در سال گذشته را ٦٨ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: تعداد مجوزهای صادر شده ٤٩٧ مورد بر اساس تبصره یک و ٤ که شامل طرح‌های مرتبط و غیرمرتبط با بخش کشاورزی است، بوده است.

مدیر امور اراضی فارس ادامه داد: در بحث نظارت بر تبصره‌ها که شامل طرح‌های مرتبط و غیرمرتبط با بخش کشاورزی است نیز ۴ هزار مورد در دستور کار بوده که ٢ هزار و ٧٠٠ مورد آن محقق شده است.

یزدی در بحث پایش اراضی کشاورزی فارس با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای هم گفت: در استان ٢٩٨  مورد مجموعه باغشهری شناسایی شده که شامل ٢١ هزار و ٢٤٠ هکتار از اراضی استان است و از این تعداد ١٦٧ مورد معادل ١٣ هزار و ٦٧٣ هکتار است، در شهر شیراز واقع شده است.

او با بیان اینکه سازمان امور اراضی در بحث برخورد با ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی ملی دستور قضایی تبصره ٢ را در دستور کار قرار داده است، عنوان کرد: براساس این تبصره قانونی، تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز نیاز به رای دادگاه نداشته و با هماهنگی دادستان هر شهرستان انجام می‌شود.

مدیر امور اراضی فارس تصریح کرد: در حال حاضر در حریم بسیاری از روستاها و مناطق شهری ساخت و سازهای غیرمجازی انجام شده که معمولا ٤ تا ٥ برابر مساحت روستا است.

یزدی صدور پروانه ساخت توسط شهرداری‌ها بدون اخذ مجوز تغییر کاربری را از مشکلات و چالش‌های سازمان امور اراضی عنوان کرد و گفت: عدم تعیین تکلیف روند واگذاری در حریم شهرها به دلیل عدم همکاری مسکن و شهرسازی موجب رشد ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم شهرها شده است.

او به عدم تمایل کشاورزان به صدور سند با توجه به تصرفات و تخلفات گسترده در این بخش اشاره و عنوان کرد: از طریق سامانه ١٣١ می‌توان تمام تغییر کاربری‌های مناطق مختلف را اطلاع داد تا مورد بررسی و در صورت لزوم برخورد قانونی قرار گیرد.

به گفته مدیر امور اراضی فارس، در سال گذشته ٢ هزار و ٤٩٤ مورد اراضی استان تغییر کاربری داشته که ٢ هزار و ٢١٧ مورد آن اخطار دریافت کرده‌اند.

یزدی همچنین تلاش همگانی در سطح دستگاههای مختلف را یک الزام مهم در راستای یکپارچگی ازتضی همراه با وحدت رویه دانست و گفت: اراضی کشاورزی نباید خرد شود، چرا که موجب زیر سوال رفتن امنیت غذایی می‌شود.

او هجمه اراضی را موجب اقتصادی شدن کشاورزی و جلوگیری از روند مهاجرت دانست و افزود: از زمان شروع به کار در این سازمان بحث پیشگیری در اولویت‌ برنامه‌های خود قرار داده و مبارزه با زمین خواری به شدت دنبال می‌شود.

مدیر امور اراضی فارس تصریح کرد: با اجرای طری پیشگیری و تبصره‌های هماهنگ مرتبط و بالادستی به دنبال برگردندان اراضی ملی هستیم و اجازه نمی‌دهیم عرضه کشاورزی خرد و کوچک شود.

یزدی از مردم خواست در بحث حفظ اراضی ملی و روند تغییر کاربری‌ها در کنار این سازمان باشند و تاکید کرد: امروز معضل بسیار بزرگ ما نبود قانون جلوگیری از اراضی ملی و باغی است.

فارس حدود ۲۰۰ هزار باغ شهر دارد!

همچنین مدیرکل دفترامور شهری وشوراهای استانداری با بیان اینکه در این استان حدود ۲۰۰ هزار باغشهر ایجاد شده است، بر لزوم تعیین تکلیف، ایجاد و گسترش و مواجهه با باغشهری‌های غیرمجاز تاکید کرد.

مسعود طهماسبی افزود: ساماندهی باغشهرهای چسبیده به محدوده شهرها و روستاها در دستور کار قرار گرفته و باغشهرهای فاقد مجوز نیز در صورتی که فاقد زیرساخت‌های لازم باشند، موجب اعمال قانون شده و تخریب می‌شوند.

طهماسبی اضافه کرد: در خصوص اراضی زراعی و باغها در خارج از محدوده قانونی شهرها و برای استقرار خدمات و تقاضای تغییر کاربردی نیز کمیته‌ای شکل گرفته که متناسب با وضعیت اراضی و آمایش سرزمین، محدودیت منابع آب، نوع خاک و قانون اراضی در مقیاس‌های بزرگی شهرکی تا نقطه‌ای است.

مدیرکل دفترامور شهری وشوراهای استانداری ادامه داد : از نظر ما باغشهرهایی که دارای انشعابات آب، برق، گاز و پروانه ساختمانی هستند، باغشهرهای رسمی است.

طهماسبی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در موضوع تداخل اراضی و حدنگاری وضعیت فارس نسبت به میانگین کشوری مطلوب است. گفت: باید تسهیلات ایجاد شود تا کشاورزان ترغبب شوند.در بحث تداخل اراضی نیز  تغییر کاربری‌ها باید در مسیر قانونی دنبال شود.

او اضافه کرد: طرح‌های سرمایه گذاری نیز چه به صورت اجرا بر روی اراضی شخصی و چه اراضی ملی باید در مسیر قانون و منطبق با امایش سرزمین باشد و در تمام طرح‌ها و پروژه‌ها وضعیت آب و خاک در نظر گرفته شود.

مدیرکل دفترامور شهری وشوراهای استانداری با تصریح بر این نکته که پاسخگویی لازمه شفافیت است، خاطرنشان کرد: هرچه بیشتر این مهم انجام شود، شاهد شفافیت بیشتر در فرایند امور خواهیم بود.

طهماسبی یادآور شد: اعتماد عمومی سرمایه اصلی هر سازمان و دستگاهی است و این مهم از طریق شفافیت و مدیریت موثر و اثر بخش دستگاهها با رویکرد پاسخگویی مدیران محقق خواهد شد.

او تصریح کرد: در حال حاضر در اراضی زیر ٢ تا ٣ هکتار امکان صدور سند کشاورزی وجود ندارد.

مدیر امور اراضی فارس همچنین با بیان اینکه قانون حفظ کاربری‌ها باید اصلاح شود، گفت: به منظور جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی و تغییر کاربری‌های گسترده باید به دنبال توسعه شهرک‌های صنعتی و کشاورزی بوده و بستر توسعه شهرک‌های گردشگری را فراهم کنیم تا به صورت قارچ گونه در اراضی کشاورزی ساخت و ساز انجام نشود.

یزدی در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه برای باغشهری‌ها پیشنهاد اخذ مالیات‌های سنگین داده‌ایم، گفت: یکی از راههای پیشگیری از توسعه باغشهرها مقرون به صرفه نبودن انهاست، لذا پیشنهاد داده‌ایم مالیات‌های سنگینی در این بخش وضع شود.