آمار ترسناک سقط در فارس

آمار ترسناک سقط در فارس

سهیلا رفیعی نژاد/ با توجه به وضعیت هشدارگونه رفتن هرم سنی جمعیت به سمت پیری، برنامه هایی در راستای جوانی جمعیت از سوی نهادهای مختلف در حال اجراست.

رئیس بسیج جامعه پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در مراسم تجلیل از خبرنگاران با اشاره به اهمیت اجرای طرح جوانی جمعیت، نقش رسانه ها را نیز در این زمینه حائز اهمیت دانست.

حسین صمصام افزود: خبرنگاران حلقه میانی بین مردم و مسئولین هستند و  جامعه پزشکی نیز مدافع حقوق مردم در بحث سلامت است از این نظر فعالیت هایی شبیه همدیگر انجام می دهند.

وی با بیان اینکه امیدواریم بتوانیم امید را به جامعه برگردانیم و با شتاب بیشتری به سمت توسعه حرکت کنیم، گفت: یکی از برنامه هایی که بسیج جامعه پزشکی در راستای جوانی جمعیت شروع کرده، جلوگیری از سقط های غیرمجاز است.

رئیس بسیج جامعه پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز عنوان کرد: در همین راستا مرکز مردمی نفس "نجات فرزندان سقط" در شیراز راه اندازی شده و هدف ما پیشگیری از سقط با فرهنگ سازی بین زوج ها و مشاوره افرادی است که قصد سقط جنین دارند.

 صمصام گفت: با توجه به کاهش جمعیت و رفتن به سمت پیری باید این زنگ هشدار که از سوی مقام معظم رهبری نیز بارها گوشزد گردیده جدی گرفته شود.

رئیس بسیج جامعه پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با ارایه آمار و ارقامی در این رابطه افزود: اوایل دهه شصت تعداد زنان سنین باروری ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر بود، در حال حاضر این تعداد دو برابر است، اما میزان موالید آن زمان دو میلیون و ۱۵۰نفر بوده و الان نصف شده است.

وی تصریح کرد: به نحوی که نرخ رشد سالانه مان ۶ و ۸ دهم بوده، اما الان به یک و ۷ دهم رسیده است.

صمصام گفت: در همین باره نرخ جایگزینی مان باید ۲ و ۴ دهم باشد، اما الان یک و هفت دهم است و این رقم اگر به ۱ و نیم برسد در پرتگاه جمعیت افتاده ایم.

رئیس بسیج جامعه پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز عنوان کرد: پیش بینی شده سال ۱۴۸۰ جمعیت ایران به ۳۲ میلیون برسد که متاسفانه درصد قابل توجهی سالمند خواهند بود و این نامطلوب است.

صمصام تاکید کرد: باید در برنامه ۱۰ ساله کاری کنیم وگرنه با مشکلات عدیده ای ناشی از کاهش جمعیت جوان و مولد مواجه می شویم.

وی با اشاره به طرح "ایران جوان بمان"، گفت: در قالب کارگروه سلامت این طرح بر عهده جامعه پزشکی است و باید بر روی مسایلی چون کاهش فاصله ازدواج تا تولد اولین فرزند که در حال حاضر  ۵ سال است کار شود.

رئیس بسیج جامعه پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به بررسی اینکه چه عوامل و مسایلی باعث می شود یک خانواده جنین خود را سقط کند گفت: طبق بررسی ها ۶۷ مسئله تاثیرگذار بر این قضیه شناسایی شده که می توان به مسایل اقتصادی، باورهای غلط، مسایل اجتماعی، فرهنگی و.... اشاره کرد.

صمصام افزود: آمار سقط جنین در کشور سالانه ۳۵۰ هزار تا ۵۰۰ هزار مورد است و روزانه یک هزار سقط عمدی در کشور داریم.

وی تصریح کرد: فقط دو درصد این ها سقط خودبه خودی و  ۳ درصد هم سقط درمانی ناشی از اختلالات کروموزومی است و ۹۵ درصد این آمار سقط جنایی و غیر قانونی است.

رئیس بسیج جامعه پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: یعنی بیش از ۹۰۰ جنین سالم که هیچ مشکلی هم ندارند سالانه توسط خانواده در کشور سقط می شود.

وی افزود: این آمار روزانه در فارس ۶۰ مورد و آمار غیر رسمی آن ۱۵۰ سقط در روز است.

صمصام گفت: طبق این آمارها وظیفه رسیدگی داریم و اولین کار ما در این راستا فرهنگ سازی است. بیشتر فرهنگ سازی بین زنان سنین باروری به منظور پیشگیری از سقط مد نظرمان است و از طریق برنامه های مختلف احکام مرتبط به سقط جنین را برای ان ها بیان می کنیم.

وی تصریح کرد: در این باره ما سراغ واسطه ها مانند داروخانه ها، عطاری ها، ماماها و متخصصان زنان نیز می رویم.

صمصام مشاوره را یکی از راهکارهای مطلوب دانست که باعث می شود سقط های غیر مجاز کاهش یابد.

رئیس بسیج جامعه پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: حمایت از خانواده های در معرض سقط، نیز جزو فعالیت های ما در این باره است که حمایت های معیشتی، بهداشتی و مشاوره ای در این راستا قرار دارد.

صمصام تاکید کرد: ما از همه نهادها به منظور اجرای برنامه یادشده کمک می گیریم تا بتوانیم زوج های بیشتری را به انصراف از سقط جنین متقاعد کنیم.