نگاهی به طرح سیاه چیت | رتبه اول و برنده مدال طلای قاره آسیا مجله ۲A |

کانسپت و توضیحات به بیان معمار طرح – معماری قابل حمل که می تواند باز شود، دوباره جمع شود و در مکانی دیگر مجدد برپا شود!

نگاهی به طرح سیاه چیت | رتبه اول و برنده مدال طلای قاره آسیا مجله ۲A |

با مطالعه تاریخ کشورها به این نتیجه می رسیم که انسان به طور سنتی و از دیرباز در کل فرهنگ ها و کشورها، بدون توجه به زبان، رنگ پوست و ملیت ها، همواره موفق به ساختن سرپناهی برای رفاه خود شده است. پس از بررسی روش ساخت سرپناه در کهن ترین و قدیمی ترین تمدن ها و همچنین قلمروهای جهانی که انسان ها اغلب با سازماندهی این گونه جهت گیری های جمعی و جمعی با آن سروکار داشتند، متوجه شدیم که چادرها با توجه به تاریخچه طولانی خود ساده ترین نوع سرپناه و همچنین محلی برای برپایی اعیاد و جشن ها بوده اند. برپایی مراسم شادی و رقص از اجزای ذاتی و لاینفک در دوران باستان شناخته می شود. اکنون می بینیم که انسان امروزی با الهام از گذشته، با همان اجزای ذاتی و لاینفک خود (یعنی شادی یا انجمن های فرهنگی) به شیوه ای مدرن تر سر و کار دارد و تالارهای فرهنگی و هنری و به اشکال مختلف و متفرقه، پاسخگوی این خواسته های بشر هستند. بر این اساس سعی شد با الهام از همان اشکال چادری که تقریباً برای کل مردم شناخته شده است، وضعیت موجود را توصیف کنیم.

در فرهنگ و تاریخ ایران، اقوام مختلف ایرانی از گذشته تاکنون از چادر به عنوان سرپناهی موقت استفاده می کنند که غالباً در کنارش روابط اجتماعی، جشن و سرور، تعاملات، داد و ستد و همینطور مکانی برای گذران وقت استفاده می شده است.

برای طراحی مجموعه فرهنگی هنری شهر پرند از سیاه چادر الهام گرفته شد. طرح سیتی هال پرند برگرفته از شکل و فرم سیاه چادر یا سیاه چیت می باشد. سیاه چادر در حقیقت چادر عشایر اقوام مختلف در ایران است که از موی بز ساخته می شود و این چادر نقش یک سرپناه، فضایی برای جشن و سرور در اعیاد باستانی و سنتی ایران و همینطور فضایی برای سوگواری را ایفا می کند. در حقیقت طرح سیتی هال پرند تصویری انتزاعی در غالب معماری ثابت می باشد که مانند سیاه چیت می تواند مکانی برای مراسم های فرهنگی هنری باشد. طرح سیتی هال در حالی که مانند خیمه خود را بر زمین استوار کرده، گویی انتزاعی از دامن بانوان ایرانی در حال دوران، به نشانه جشن و سرور می باشد و همینطوری فضایی برای دورهمی های نمادین و آیینی می باشد. در این طرح سعی شده مشخصاً از معماری و فرهنگ و هنر ایرانی به صورت مدرن طراحی شود.