۱۰۰میلیارد تومان برای آفت زدایی جنگل های بلوط کهگیلویه و بویراحمد نیاز است

۱۰۰میلیارد تومان برای آفت زدایی جنگل های بلوط کهگیلویه و بویراحمد نیاز است

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به گستره آفت زدگی درختان بلوط این استان گفت: برای کنترل پروانه برگ خوار و آفت زدایی از جنگل های بلوط به یکصد میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم .

سید علی احمدزاده روز دوشنبه با اعلام این مطلب به رسانه با اشاره به اینکه منتظر تامین اعتبار کامل در این باره نشده ایم تصریح کرد: عملیات مبارزه با آفات بلوط در جنگل‌های آسیب دیده استان از روز جمعه ای که گذشت آغاز شده و تا آفت زدایی کامل ادامه خوهد داشت .

وی اضافه کرد: با پیگیری های انجام گرفته تاکنون برای محلول‌پاشی و مبارزه با آفت درختان بلوط  در استان ۴۰ میلیارد تومان تامین شده است.

به گفته استاندار قرار است که  ۳۵ میلیارد تومان اعتبار نیز از محل مسئولیت های اجتماعی وزارت نفت به این امر مهم اختصاص یابد که مقدمات تامین اعتبار ان نیز هم فراهم شده است .

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه بیشترین درگیری با این آفات در منطقه باشت قرار دارد اظهار داشت : علاوه بر مبارزه با این آفات باید درختان جدید جایگزین شود که از سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور انتظار می رود به فکر تامین اعتبار برای کاشت درختان جدید باشد.

سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: ۶۳ هزار هکتار از جنگل‌های مناطق سردسیری و گرمسیری این استان دچار آفت پروانه برگ خوار سفید و جوانه خوار بلوط شده است.

سعید جاوید بخت عنوان کرد: ۲۸ هزار هکتار از این جنگل‌ها در مناطق گرمسیری باشت، کهگیلویه و بهمئی و ۳۵ هزار هکتار در  مناطق سردسیری دنا و بویراحمد دچار آفت کرم  و پروانه جوانه خوار بلوط شده است.

حشره جوانه خوار و برگخوار که زمانی یکی از حشرات مفید درختان بلوط بود، امروزه با تغییرات آب و هوایی و دستکاری انسانی به یک آفت و تهدید برای جنگل های زاگرس  تبدیل شده است.

پروانه برگ خوار آفتی است که به درختان بلوط و گیاهان گوناگونی مانند مرکبات، پسته، بادام و بسیاری دیگر از گیاهان حمله می کنند؛ این آفت به پنج نسل در طبیعت می تواند خسارت وارد کند.

پروانه جوانه خوار بلوط (Tortrix viridana L) که در چند دهه اخیر، گونه‌های مختلف بلوط را مورد حمله قرار داده آفتی بسیار مخرب است که باعث کاهش رویش چوب، زوال جنگل، تغییر در زادآوری و توالی شده و حتی باعث مرگ و میر درختان می‌شوند.

این آفت با آغاز فصل بهار در سطح جنگل‌های بلوط در ناحیه رویشی زاگرس شروع به فعالیت کرده و خسارت های زیادی را به عرصه‌های طبیعی وارد می‌کند.

این حشره با تغذیه بی‌رویه از جوانه‌ها و برگ‌های درختان، ظاهر درخت را عاری از برگ می‌کند و همین باعث می‌شود بسیاری از مردم با گمان بر خشکیدگی درخت، به قطع آن در عرصه اقدام کنند.