مسدود شدن حساب ۶۰۰۰ صادرکننده و تاجر خوشنام پسته  

مسدود شدن حساب ۶۰۰۰ صادرکننده و تاجر خوشنام پسته   

سرپرست فرمانداری رفسنجان صبح امروز ۳۰ مهرماه در دیدار با مدیرعامل بانک ملی ایران از مسایل و تهدیدات کشاورزی پسته شهرستان و عدم حمایت آنها سخن گفت و افزود:  خشکسالی، سرمازدگی و سیل اخیر، کشاورزی ۲۰۰ هزار نفر از جمعیت شهرستان را دچار چالش کرده که به حمایت شما نیازمندیم.

حسین رضایی با بیان اینکه عمده اشتغال مردم رفسنجان به کشاورزی پسته وابسته است و زمانی که این صنعت شکست می خورد تمام امور مردم نیز دچار چالش و کل صنعت نیز مشکل دار می شود ادامه داد: با بروز سرمازدگی ابتدای امسال و سیل مرداد ماه کل کشاورزی رفسنجان از بین رفته به طوری که امسال ۵ هزار تن پسته از سطح هزار هکتار باغ برداشت شد.

وی ادامه داد: رفسنجان مهد تولید پسته ایران است و در سال ۹۲ بیش از ۵۴۰ میلیارد دلار ارزآوری داشت و سالانه به طور میانکین بیش از ۴۰ هزار تن محصول را برداشت می کردیم.

سرپرست فرمانداری شهرستان رفسنجان اظهار کرد: یکی از مسایل دیگر کشاورزان و تاجران خوشنام پسته پیکان سپاری ارزی است که در سال ۹۷ با دکتر پورابراهیمی مذاکره ای تحت عنوان برداشتن ارز نیمایی و تهاتر کالا صورت گیرد اما به جایی نرسید.

رضایی تصریح کرد: امسال از صادرات پسته بیش از ۶۰۰ میلیون دلار ارزآوری نصیب کشور می شد درحالی که حساب ۶ هزار صادرکننده و تاجر خوشنام را مسدود کردند تا بحث تعهد ارزی خود را انجام دهند البته عمده این صادرکننده‌ها از خیّرین هستند و می‌توانستند در امور لازم و ضروری شهرستان و کشور کمک کننده باشند.

وی خاطرنشان کرد: از مرداد امسال ۶۵ درصد صادرات پسته کشور نسبت به ۴ سال اخیر کاهش یافته که ضرر محکمی به صادرات پسته کشور وارد شده است.

مدیرعامل بانک ملی ایران نیز در این دیدار با اشاره به اینکه مسئله پیمان سپاری ارزی، مسئله وزارت صمت و بانک‌مرکزی است گفت: ارز صادرکنندگان پسته از محل ارز نیمایی تامین می شود که مناسب نیست و این ارز نیمایی مناسب برای شرکت های پتروشیمی است. 

دکتر محمدرضا فرزین افزود: در خصوص مسایل و مشکلات پیش آمده برای کشاورزان و مردم رفسنجان با بانک مرکزی رایزنی می کنیم تا هر چه زودتر این مسایل برطرف شود.

فرزین در بخش دیگر از سخنانش به اعلام آمادگی برای انجام کلیه مراحل توسعه مس اشاره و اظهار کرد: با شرکت ملی صنایع مس ایران توافق کردیم که در تامین منابع مالی و تامین مالی ارزش افزوده از طریق فرایند بانکداری شرکتی آنها را حمایت کنیم و در تامین مالی پروژه های شرکت مس نقش داشته باشیم.