فراخوان مسابقه «تز ۱۴۰۳»
گروه معماران |باهم| از بدو شکل گیری در صدد بود در حوزههای مختلف مرتبط با تخصص معماری فعالیت هایی را آغاز کند که:
• نیاز به انجام آنها در جامعه تخصصی احساس شود.
• این فعالیتها از نوعی باشند که به مرور زمان بر وضعیت رشته تاثیرگذار باشند.
• نوع فعالیت توسط دیگر معماران یا گروههای معماری در حال انجام نباشد.
• با استمرار و انجام این فعالیتها در درازمدت بتوان از تاثیر آنها بهره برد.
اگرچه این گروه مجموعهای از معماران حرفهای و دفاتر معماری حرفه ایست و اولویت اصلی این گروه تاثیرگذاری بر جریان حرفه است، لیکن بر این باوریم که بسیاری از مشکلات حرفه از آموزش معماری آغاز میشوند و ریشه بسیاری از این مشکلات را میتوان در آموزش ناکارآمد امروز در کشور جستجو کرد.
شاید مهم ترین شاخص آموزش معماری، “پروژه تز معماری” هر دانش آموختهی این رشته است و متاسفانه به اذعان استادان و دانشجویان اهمیت لازم به این موضوع داده نمیشود به طوری که غالباً نه بحث و گفتگوی مهمی با دانشجویان در رابطه با تحویل پروژه تز صورت میگیرد و نه حتی در بسیاری اوقات استادان راهنما آنقدر در جریان انجام این تزها نیستند که بسیاری از این تزها خریداری میشوند و توسط برخی دیگر از دانشجویان طراحی و ترسیم میشوند.
با توجه به این وضعیت، زمانی که موضوع رقابت تز در گروه مطرح شد، به امید اینکه بتواند در طول زمان تاثیرگذاری لازم را داشته باشد، با استقبال قابل توجه اکثر اعضا رو به رو گردید و به این ترتیب از زمستان ١٣٩٩ این رقابت دانشجویی با مشارکت مالی تمام اعضای گروه آغاز شد.
کارگروه رقابت تز متشکل از ۴ نفر از اعضای گروه است که هر سال با تعیین مدیر مسابقه و همراهی و کمک اعضای این کارگروه تعدادی از معماران عضو گروه به عنوان داوران مرحله اول انتخاب میشوند تا حدود ١٠ تز برگزیده را با اکثریت آرا انتخاب و برای گروه داوری اصلی جهت انتخاب نهایی ارسال شوند. انتخاب نهایی توسط این گروه داوری که غالباً از معماران خارجی یا معماران ایرانی فعال در خارج از کشور تشکیل شده اند، صورت میگیرد.
در عصر دیجیتیال که تصویر و خروجی نهایی در آن پررنگ است، به تولید محتوای اصیل معمارانه کمتر از کاتالوگ کردن تکنیکها و تصاویر و ترسیمات توجه میشود. برای این که محتوای تازه ای برای معماری به دست آید، نیاز به پرسیدن سوال است.
در این رقابت قرار است پروپوزال و سوال معماری بر جواب تولید شده ارجحیت داده شود تا حرفهی معماری بتواند گفت و گویی سودمند با آکادمی را تسهیل کند.
پرسیدن این سوال که چرا و چگونه بعضی از محصولات معماری به دست میآیند، در دراز مدت میتواند حرفه را به پیش برد. از همین روی مسابقهی تز ۱۴۰۳ در ادامهی چهار دورهی قبل این مسابقه برنامه ریزی شده است.
هیات ژوری (به ترتیب حروف الفبا)
– امره آرولات؛ استاد مدعو نورمن فاستر در مدرسه معماری ییل، استاد در دانشگاه بین المللی سارایوو و دانشگاه بین المللی قبرس و دانشگاه فنی استانبول، دانشگاه فنی خاورمیانه و دانشگاه بیلگی استانبول، مدیر و موسس دفتر معماری امره آرولات (Emre Arolat Architecture (EAA))
– جیمز لِی؛ استاد و عضو هیئت علمی دانشکده معماری دانشگاه کالیفرنیای جنوبی (USC) و استاد در دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس (UCLA)، استادیار در دانشگاه ایلینوی در شیکاگو، مدیر و موسس استودیوی طراحی بوقو اسپکتولار (Bureau Spectacular)
ساندرو والنتینو؛ مدیر و موسس دفتر معمارى ولنتینو (Valentino Architects)
– نادیا ترامپ؛ رئیس مؤسسه معماری استان گائوتنگ (GIFA)، مدیر و موسس دفتر معماری اِنتسیکا (Nika Architects) و از بنیان گذاران معماری پاراگون هبیتات (Paragon Habitat Architects)/
– نسرین سراجی؛ رئیس دپارتمان و استاد دانشگاههای کورنل نیویورک و هنک کنگ و مدرسه ملی معماری مالاکوا پاریس، مدیر و موسس آتلیه سراجی و همکاران
معیارهای داوری
– اصالت و موضوعیت سوالی که در پایان نامه مورد پرسش قرار میگیرد.
– ظرفیت معمارانه یا محققانه راه حلی که به عنوان فرضیه یا طرح ارائه میشود.
– شفافیت مسیر تحقیق یا توسعهی طرح از سوال مورد پرسش تا طرح ارایه شده.
مدارک مورد نیاز
• دو شیت A3 حاوی مستندات پایان نامه و توضیحات مدارک به فارسی و انگلیسی که از سال ۱۴۰۰ دفاع شده باشد (۲ شیت دو زبانه به فارسی و انگلیسی و یا ۴ شیت شامل ۲ شیت فارسی و عیناً همان ۲ شیت انگلیسی).
• یک فایل Word شامل متن توضیح پروژه ۲۵۰ کلمه ای به فارسی و انگلیسی
• یک فایل Word حاوی اطلاعات دقیق پایان نامه شامل نام، شماره تماس و ایمیل شرکت کننده، نام دانشکده و دانشگاه، سال دفاع، مقطع تحصیلی، رشتهی تحصیلی، نام، شماره تماس و ایمیل استاد یا اساتید راهنما.
• یک ویدئوی ۵ دقیقه ای با فرمت MP4 که حاوی توضیح ارائه دهندهی تز به صورت «سلفی» است و در مرحله نهایی داوری مشاهده خواهد شد.
• فرم تکمیل شدهی تائید شرکت در مسابقه که قابل دانلود از بیوگرافی صفحه اینستاگرام thesis_of_the_year@ است.
زمان بندی مسابقه
دانشجویان تا جمعه ۱۲ بهمن ۱۴۰۳، ساعت ۱۲ شب فرصت دارند مدارک خود را با فرمت MP4 و حداکثر حجم ۳۰۰ MB به ایمیل Thesisoftheyear03@gmail.com ارسال کنند. هیات ژوری تا چهارشنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۳ لیست کوتاه مرحلهی نهایی و پایان نامهی سال را از میان لیست بلند منتخب هیئت داوران معماران با هم اعلام میکند. برندهی بهترین پایان نامهی سال مبلغ ۸۰ میلیون تومان به عنوان مشوق پیش برد تز دریافت میکند.
تز راه یافتگان به لیست کوتاه در رسانههای مسابقهی تز منتشر خواهد شد.
آخرین مهلت ارسال آثار: جمعه، ۱۲ بهمن ۱۴۰۳، ساعت ۲۴:۰۰