جلسه محرمانه مقامات ارشد دولت بایدن با کنگره با محوریت ایران
مقامات رسمی دولت آمریکا از برگزاری جلسه محرمانه مقامات ارشد این کشور با کنگره آمریکا با تمرکز بر موضوع ایران خبر دادند.
نشریه پولیتیکو با استناد به اظهارات ۷ تن از کارکنان کنگره آمریکا و مقامات رسمی آمریکایی گزارش داد که مقامات ارشد این کشور قرار است امروز در اولین جلسه محرمانه دولت بایدن برای تمامی سناتورها با محوریت ایران شرکت کنند و توضیحاتی در این باره به آنها ارائه کنند.
به نوشته پولیتیکو، وندی شرمن، معاون وزیر امور خارجه آمریکا، کالین کال، معاون سیاسی وزیر دفاع آمریکا، مورگان میور معاون رئیس اداره اطلاعات ملی آمریکا، برایان نلسون، معاون وزیر خزانهداری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی و استفن کوهلر، رئیس امور راهبردی و سیاسی ستاد مشترک ارتش آمریکا روز سهشنبه ۱۶ عصر به وقت محلی برای شرکت در این جلسه محرمانه در کپیتول هیل، مقر کنگره آمریکا حاضر خواهند شد.
طبق این گزارش، رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و مذاکرهکننده ارشد این کشور در مذاکرات وین که در مرخصی دو روزه به سر میبرد در این جلسه حاضر نخواهد بود اما آبرام پالی، معاونش به نیابت از او در این جلسه شرکت خواهد کرد.
این جلسه در حالی برگزار میشود که بسیاری از نمایندگان جمهوریخواه کنگره آمریکا در مدت اخیر ادعاها علیه نقش منطقهای و فعالیتهای هستهای ایران را تکرار کرده و گفتهاند که خطرات ناشی از این فعالیتها در مدت اخیر افزایش یافته است.
جمهوریخواهان تندرو در کنگره آمریکا از دولت بایدن میخواهند به جای در پیش گرفتن دیپلماسی، سیاست تحریمها را در قبال ایران به طور جدیتری دنبال کند.
وزارت امور خارجه دولت بایدن که مدعی است اولویت آن در رسیدگی به موضوع هستهای ایران دیپلماسی است، در مدت اخیر و در وقفهای که در مذاکرات احیای توافق هستهای در وین ایجاد شده است با در پیش گرفتن رویکردی مداخلهجویانه نسبت به امور داخلی ایران و ادعای حمایت نظامی ایران از روسیه در جنگ اوکراین-ادعایی که از سوی تهران و مسکو رد شده است- میگوید برجام فعلا در دستور کار آن قرار ندارد.
با این وجود، مقامات ایران گفتهاند در صورتی که شرکای غربی توافق اراده سیاسی لازم را نشان دهند، آماده نهایی کردن توافقی خوب برای لغو تحریمها در مذاکرات وین هستند که در راستای منافع ملی ایران باشد.
دولت آمریکا در سال ۲۰۱۸ و در دوران دولت دونالد ترامپ با ناقص تلقی کردن توافق هستهای از آن خارج شد.