ترسناکترین مکانهای جهان
مخوفترین نقاط جهان از آتشفشانی با شعلههای آبی شیطانی تا جزیرهای که از هر وجب آن زهر میبارد، داستانهای هولناک و اسرارآمیزی را در دل خود پنهان کردهاند که حتی تن جسورترین ماجراجویان را هم به لرزه میاندازند.

روحیه ماجراجویی و تمایل به کشف ناشناختهها، بسیاری افراد را به سفر به نقاط دورافتاده، دستنخورده و مقصدهای غیرمعمولی سوق میدهد که کمتر در کانون توجه گردشگران قرار دارند. در این میان، بعضی مکانها با پیشینهای هولناک و اسرارآمیز یا شهرتی ترسناک، حتی جسورترین کاوشگران را به چالش میکشند. در ادامه به بعضی از مخوفترین مقاصد گردشگری جهان اشاره میشود که تاریخشان آمیخته به رویدادهای دلهرهآور است و کمتر کسی را به خود جذب میکنند، اما پاداش رویارویی با آنها میتواند تجربهای الهامبخش و آموزنده باشد.
آتشفشان کاواه ایجن، اندونزی
یکی از معدود مکانهای روی زمین که میتوانید شعلههای آبی ناشی از احتراق گوگرد را تماشا کنید، آتشفشان کاواه ایجن در شرق جاوه است که به زمین بازی شیطان تشبیه شده است. دریاچهای از اسید سولفوریک در دهانه آن همچون نفس یک دیو گاز متصاعد میکند و چشمانداز اطراف با گرمایی تا ۶۰۰ درجه سانتیگراد میسوزد.
پریپیات، اوکراین
پریپیات شهری متروکه در همسایگی نیروگاه چرنوبیل، با ساختمانهای نیمهویران و خیابانهای خالی از سکنه است که تصویری از یک موزه زنده تاریخ معاصر را ارائه میدهد. آلودگی رادیواکتیو و سکوت سنگین حاکم بر این منطقه، آن را به یکی از ترسناکترین مقاصد جهان تبدیل کرده است که گذر زمان در آن متوقف شده است و هر گوشهاش روایتی هولناک از فاجعه هستهای را بازگو میکند.
دروازه جهنم، ترکمنستان
دهانه گازی دروازهای در قلب صحرای قرهقوم ترکمنستان، میدان گاز طبیعی سوزانی است که به دروازه جهنم معروف شده است. این مکان تصویری از یک گودال شیطانی را تداعی میکند که انسانها را در آتش دوزخی خود میبلعد.
بیمارستان بیلیتس-هایلشتتن، آلمان
این بیمارستان که در سال ۱۸۹۸ ساخته شد، ابتدا آسایشگاهی برای بیماریهای ریوی بود. در طول جنگ جهانی اول، آدولف هیتلر که بر اثر حمله گازی بریتانیا بهطور موقت نابینا شده و در نبرد آسیب دیده بود، در این بیمارستان درمان شد. پس از ۱۹۴۵، شوروی این مجموعه را به بیمارستان نظامی تبدیل کرد. بیمارستان بیلیتس-هایلشتتن از سال ۱۹۹۰ متروکه مانده است و فضای داخلی وهمآلود آن، کاوش در آن را ناخوشایند میکند.
دخمههای کاپوچین، ایتالیا
دخمههای کاپوچین در پالرموی سیسیل که قدمت آن به قرن شانزدهم بازمیگردد، گردشگران کنجکاو را با حدود ۸۰۰۰ جسد و ۱۲۵۲ مومیایی به خود جذب میکند که بسیاری از آنها به شکل حیرتانگیزی سالم ماندهاند.
جاده مرگ، بولیوی
این جاده که به جاده یونگاس نیز معروف است، زمانی یکی از خطرناکترین بزرگراههای جهان بود و تا اواسط دهه ۱۹۹۰، بهطور متوسط سالانه ۳۰۰ راننده قربانی شرایط خطرناک آن میشدند. اکنون تردد وسایل نقلیه در آن ممنوع است و فقط دوچرخهسواران و کوهنوردان، با وجود خطرات بسیار، از آن عبور میکنند.
جنگل آئوکیگاهارا، ژاپن
جنگل آئوکیگاهارا که به دریای درختان نیز معروف است، دامنه شمالغربی کوه فوجی در جزیره هونشو را پوشانده است. این نام شاعرانه رازی تاریک را پنهان میکند. زیر سایههای تیره آن، دهها نفر جان خود را از دست دادهاند. این واقعیت تلخ به شهرت تاریخی جنگل بهعنوان خانه یوریها (ارواح مردگان در اسطورهشناسی ژاپنی) دامن زده است.
سنترالیا، آمریکا
سنترالیا شهری متروکه در دوران معاصر است. پس از آنکه در سال ۱۹۶۲ آتشسوزی در معدن زغالسنگ زیر شهر پنسیلوانیا آغاز شد، تنها پنج نفر در آن باقی ماندهاند. گرمای شدید این شهر جادهها را همچون پوسته تخممرغ ترک داده است و گازهای سمی، محل را غیرقابل سکونت کردهاند.
پل کاهیلز کراسینگ، استرالیا
عبور از پل کاهیلز کراسینگ در قلمروی شمالی استرالیا، برای بسیاری از گردشگران ماجراجو یک آئین گذر است، اما اگر سیلابها آنها را نکشند، به احتمال زیاد کروکودیلهایی دو طرف پل این کار را خواهند کرد. این پل بهعنوان یکی از خطرناکترین پلهای جهان توصیف شده است.
دریاچه ناترون، تانزانیا
دریاچه ناترون در تانزانیا ترکیبی سوزان و سمی دارد و چنان خورنده است که از بالا شبیه زنگاری مایع به نظر میرسد. درجه قلیایی بودن دریاچه میتواند به pH بالاتر از ۱۲ برسد و دمای آب گاه به ۶۰ درجه سانتیگراد میرسد که آن را به محیطی مرگبار برای بیشتر جانداران تبدیل کرده است و شنا در آن به معنای سوختگی شدید است.
جزیره کوئیمادا گرانده، برزیل
جزیره کوئیمادا گرانده که به جزیره مارها معروف است، در سواحل برزیل واقع شده است. حیوانات ساکن این جزیره همچون افعی زرین بسیار سمی هستند و در فهرست قرمز اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت بهعنوان گونهای بهشدت در معرض خطر انقراض طبقهبندی شدهاند. بهدلیل وفور مارها ورود عموم به این جزیره ممنوع است.
تپه صلیبها، لیتوانی
در حالی که تپه صلیبها یک مکان زیارتی مهم کاتولیک است، اما مجموعهای شامل حدود ۱۰ هزار صلیب، تندیس و مجسمه حضرت مریم که زمینهای اطراف شهر شاولیای را پوشانده است، میتواند تازهواردان را بهتزده کند.
دره مرگ، آمریکا
دره مرگ واقع در بیابان موهاوی کالیفرنیا با دمای ثبتشده ۵۶.۷ درجه سانتیگراد در سال ۱۹۱۳، گرمترین نقطه زمین شناخته شده است و پستترین منطقه آمریکای شمالی (۸۶ متر زیر سطح دریا) بهشمار میرود. این منطقه با پدیدههای اسرارآمیزی همچون سنگهای متحرک که ردهای طولانی بر زمین خشک بر جای میگذارند، توجه دانشمندان و گردشگران را جلب کرده است.
آبشار خونین، قطب جنوب
یخچال تیلور در منطقه سرزمین ویکتوریای قطب جنوب، پدیده زمینشناسی عجیبی را به نمایش میگذارد و گویی در حال خونریزی است! در واقعیت، این جریان که به آبشار خونین معروف است، از آب شور باستانی غنی از اکسید آهن تشکیل شده که برای میلیونها سال زیر یخچال محبوس بوده است و اکنون به آرامی به دریای مکموردو میریزد.
جزیره عروسکها، مکزیک
جزیره عروسکها در مکزیک با صدها عروسک زخمی و آویزان از درختان، صحنهای وهمآور از چشمهای خالی، اندامهای قطعشده و صورتهای تغییرشکلیافته ارائه میدهد که هر بینندهای را به لرزه میاندازد. افسانه غرق شدن دختربچهای در آبهای اطراف و ادعای شنیدن زمزمه ارواح از عروسکها در شب، این مکان را به یکی از ترسناکترین جاذبههای گردشگری جهان تبدیل کرده است.