بیانیه مشترک انگلیس، فرانسه و آلمان درباره ایران

بیانیه مشترک انگلیس، فرانسه و آلمان درباره ایران

تروئیکای اروپایی، شامل سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان، در بیانیه ای مشترک در آستانه نشست شورای امنیت درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱، به لفاظی برضد برنامه هسته ای صلح آمیز ایران پرداختند.

در این بیانیه که در وب سایت رسمی دولت انگلیس منتشر شده، آمده است: شورای امنیت همچنان درگیر تهدید امنیت بین المللی ناشی از ادامه تشدید تنش هسته ای ایران است. برنامه هسته ای ایران اکنون بیش از هر زمان دیگری در گذشته پیشرفت کرده است.

تروئیکای اروپایی در بیانیه مذکور مدعی شده اند: ایران در سه سال گذشته گام‌های بی‌سابقه‌ای برای سرعت بخشیدن به برنامه هسته‌ای خود برداشته است و به طور بی وقفه به تشدید این مسئله ادامه می دهد. برخی از جدی‌ترین گام‌ها در طول فرآیند مذاکره با هدف بازگرداندن ایران به اجرای کامل برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و همچنین آمریکا به این توافق برداشته شده است.

در ادامه این ادعا آمده است: تلاش‌های دیپلماتیک فشرده برای بازگرداندن برجام منجر به حصول توافقی قابل اجرا از اوایل ماه مارس شده است. ما متاسفیم که ایران تاکنون از استفاده از این فرصت دیپلماتیک خودداری کرده و به تشدید تنش های هسته ای خود ادامه داده است.

در ادامه این بیانیه ادعا شده است: اقدامات ایران موانع بیشتری را بر سر راهش برای بازگشت به اجرای کامل تعهدات مرتبط هسته ای خود تحت برجام و بازگرداندن توانایی آژانس در ارائه تضمین از ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای ایران، ایجاد می کند!

همچنین در این بیانیه آمده است: ما از ایران می‌خواهیم که تشدید فعالیت هسته‌ای خود را متوقف کند، به همکاری کامل با آژانس بازگردد و بدون تأخیر بیشتر از پیشنهاد روی میز که به نفع مردم و ملت ایران است، استفاده کند.

این بیانیه در حالی منتشر می شود که پیشتر دفتر رئیس جمهور فرانسه اعلام کرده بود که آمریکا و تروئیکای اروپایی شامل سه کشور انگلیس، فرانسه، آلمان قرار است درباره برنامه هسته ای ایران گفتگوهای چهارجانبه انجام دهند و در این گفتگوها مسئله صادرات نفت ایران نیز به عنوان یکی از موضوعات بررسی خواهد شد.

همه اینها در حالیست که علیرغم اذعان چند باره آژانس بین المللی انرژی اتمی به عدم انحراف تهران از مفاد توافق هسته ای، اروپا در قبال خروج یکجانبه آمریکا از برجام در سال ۲۰۱۸ میلادی و نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل رفتاری منفعلانه را پیشه خود قرار داد و از عمل به تعهداتش ذیل توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ میلادی شانه خالی کرد.