اولین نشست اقتصادی در متاورس

وزیر امارات در متاورس سخنرانی می‌کند

اولین نشست اقتصادی در متاورس

دبی در این هفته میزبان اولین اجلاس اقتصادی جهان در متاورس خواهد بود و وزیر اقتصاد امارات در اولین کنفرانس خبر متاورس شرکت می‌کند.

عبدالله بن‌طوق‌المری، وزیر اقتصاد امارات متحده عربی هم قرار است در اجلاس متاورس یک نشست خبری برگزار کند. این اجلاس متاورس به عنوان بخشی از نمایشگاه اکسپو دبی برگزار می‌شود. نمایندگان رسانه‌ها هم می‌توانند با استفاده از واقعیت افزوده و مجازی به این اجلاس مجازی بپیوندند.

وزیر اقتصاد امارات در این رابطه گفت: چشم‌انداز نشست investopia در مورد اقتصاد آینده است. برگزاری این نشست در متاورس به این دلیل است که این تکنولوژی بخشی از آینده اقتصاد جهان است.

اجلاس investopia یکی از ابتکارات دولت امارات برای نمایشگاه اکسپو است. در این نشست کارشناسان، مقامات دولتی، رهبران استارت‌آپ‌ها و کارآفرینان شرکت می‌کنند. قرار است ایده‌ها در این نشست بررسی و به اشتراک گذاشته شوند.

انتظار می‌رود این اجلاس در ۲۹ یا ۳۰ مارس در نمایشگاه اکسپو دبی برگزار شود. این اجلاس میزبان بیش از ۴ هزار شخصیت جهانی، دولتی و متخصص خواهد بود.

 متاورس چیست و در این دنیای جدید چه کارهایی می‌شود انجام داد؟

متاورس (Metaverse) یا فرا جهان تازه‌ترین واژه‌ و مفهومی است که تخیل صنعت فناوری جهان را به خود جلب و مشغول کرده است. اما این تخیل بی‌انتها چه فضای نو و چه دنیای جدیدی برای ما طراحی کرده است؟

تصور کنید که اینترنت زنده شده یا دست‌کم به صورت سه بُعدی ارائه شده است. در این صورت یک «محیط مجازی» شکل می‌گیرد که می‌توانید به جای تماشای آن روی صفحه نمایش، وارد آن بشوید. بدین ترتیب، با دنیایی از بخش‌های مجازی بی‌پایان و به هم پیوسته مواجه می‌شوید که در آن افراد می‌توانند با استفاده از هدست‌های واقعیت مجازی، عینک‌های واقعیت افزوده، برنامه‌های گوشی‌های هوشمند و یا سایر ابزارهای مشابه یکدیگر را ملاقات کنند، با هم درس بخوانند و کار و بازی کنند. این دنیای جدید همچنین جنبه‌های دیگر زندگی برخط (‌آنلاین) مانند خرید و فعالیت در رسانه‌های اجتماعی را نیز در بر می‌گیرد.

در واقع با اتصال و تجمیع جنبه‌های برخط در یک جهان یکپارچه مجازی، انسان‌ها قادر خواهند بود که زندگی مجازی خود را به همان شیوه زندگی فیزیکی خود ادامه دهند، مثلا به یک کنسرت مجازی و یک سفر آنلاین بروند، اثر هنری مجازی خلق کنند، یا از نمایشگاه این گونه آثار هنری بازدید کنند و در جریان خرید یک لباس دیجیتال آن را امتحان کنند.

همچنین در جریان دورکاری، همکاران فعال در یک شرکت می‌توانند به جای دیدن و شنیدن یکدیگر با استفاده از تماس‌های صوتی و تصویری با هم در یک دفتر مجازی کار کنند و از حضور یکدیگر بهره‌مند شوند. فیس‌بوک نرم‌افزار ایجاد اتاق‌کارهای مجازی را به نام هاریزون ورک‌رومز (Horizon Workrooms) راه‌اندازی کرده که با استفاده از هدست‌های واقعیت مجازی موسوم به اوکیولس (Oculus) که حدود ۳۰۰ دلار قیمت دارد، قابل اجراست.

اما تنها فیس‌بوک نیست که در حوزه متاورس فعال شده، شرکت‌های مایکروسافت و اِن‌ویدیا (Nvidia) نیز وارد فرا دنیا شده‌اند ولی هنوز نحوه اتصال بسترهای برخط ( پلتفرم‌های آنلاین) شرکت‌های فناوری شناسایی نشده است. چرا که متاورس یک فضای یکپارچه مجازی است شرکت‌های فعال در آن ناگزیرند که در مورد استاندارد مشخصی برای ارائه فضاهای زیر مجموعه فرا جهان به توافق برسند.

مارک زاکربرگ، بنیانگذار و مدیرعامل فیسبوک که اخیرا نام این شرکت را به «متا» تغییر داده، معتقد است که متاورس نسل بعدی اینترنت است که با افزایش مشارکت شرکت‌ها پیشرفت زیادی خواهد داشت و بخش بزرگی از اقتصاد دیجیتال را از آن خود خواهد کرد.

متاورس فرصت شکوفایی استعداد‌ها به‌دور از سایه مافیا
قبل از بحث در مورد متاورس اول به اینترنت و بخصوص اینستاگرام یا سایر شبکه‌های اجتماعی فکر کنید. ببینید وقتی در اینترنت واسطه‌ها یا سایه‌ی شرکت‌های بزرگ که انحصار یک محصول یا خدمات را در دست داشتند حدف شدند چقدر استعداد‌های جدید شکوفا شدند یا کسب و کارهای کوچک تا چه میزان رشد کردن.

 متخصصان بازاریابی و ارتباطات باید به Metaverse توجه کنند، زیرا این مرز بعدی برای تعامل آنلاین است، درست مانند رسانه‌های اجتماعی که چشم‌انداز بازاریابی آنلاین را متحول کردند. متاورس این امکان را برای ما به وجود می‌آورد تا ایده‌های تجاری خود را که به دلایل مختلف مثل کم بودن نقدینگی یا عدم حمایت از طرف شرکت‌های بزرگ همچنان بالقوه باقی مانده‌اند را تبدیل به ماهیتی بالفعل کنیم.

فعالیت‌هایی مانند کنفرانس ویدیویی، ارزهای دیجیتال، ایمیل، واقعیت مجازی، رسانه‌های اجتماعی، پخش زنده، هوش مصنوعی، بلاک چین، بینایی کامپیوتر و غیره، همگی بخشی از Metaverse هستند. در این دنیا مردم می‌توانند تعامل داشته باشند، بازی کنند، تجارت کنند و با دیگران ارتباط برقرار کنند و خیلی کارهای دیگر انجام دهند.