آنتی بیوتیک کودکان در بوشهر نایاب شد

آنتی بیوتیک کودکان در بوشهر نایاب شد

همزمان با حضوزی شدن مدارس که موجی از ابتلا به سرماخوردگی، آنفولانزا و دیگر ویروس های پاییزی را در بین کودکان شایع کرده، داروهای آنتی بیوتیک کودکان در بوشهر نایاب شده است.

 چندی وقتی است که آنتی بیوتیک های کودکان که عمدتا تولید داخل است و تا پیش از این در دسترس بوده، در داروخانه ها کمیاب شده و بسیاری از والدین بوشهری جدا از نگرانی از بدحال بودن فرزند خود در این ایام، استرس پیدا کردن دارو هم دارند.

پیگیری ها نیز حکایت از آن داشت، که حدود 10 داروخانه مرکز استان  داروهایی نظیر شربت آزیترومایسین، قطره بینی سدیم کلراید، چرک خشک کن آموکسی سیلین و نظایرآن را  نداشتند.

یکی از مسئولان فنی داروخانه‌ در بوشهر هم تایید کرد که طی ماه گذشته داروهای آنتی بیوتیک مانند سفکسیم و آزیترومایسین در داروخانه‌ ها کمیاب شده و توزیع این داروها توسط شرکت‌های دارویی نیز کاهش یافته است.

 مطب های شلوغ پزشکان نیز حکایت از آن  دارد  کودکانی که تازه به دبستان، مهدکودک یا پیش دبستانی رفته و به آنفلوآنزا و سرماخوردگی مبتلا شده اند و بعد از ویزیت توسط پزشک، باید والدین آنها نگران پیدا کردن دارو باشند.

معاون دانشگاه علوم پزشکی: مشکل کشوری است

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تایید می کند که مدتی است آنتی بیوتیک ها کمیاب شده و به گفته وی، مشکل کشوری است.

یحیی رضایی  می گوید: این مشکل را از تهران پیگیری کرده ایم و گفته اند مشکلات کارخانه های داروسازی در زمینه آنتی بیوتیک رفع شده و به تدریج شاهد تزریق این داروها در بازار و تامین آن به اندازه نیاز خواهیم بود.

وی در پاسخ به این سوال که تا آن زمان، والدین کودکان بیمار برای پیدا کردن آنتی بیوتیک ها چه کنند؟ اظهار کرد: هرچند این داروها کمیاب شده، ولی برخی داروخانه ها مقدار کمی موجود دارند و پزشکان هم تا جایی که مقدور است، داروهای جایگزین تجویز کنند تا از این شرایط خارج شویم.

دلیل کمیاب شدن آنتی بیوتیک ها

در عین حال علی فاطمی، نائب رئیس انجمن داروسازان ایران گفته که «بیماری های تنفسی و ویروسی در فصل سرما شایع‌تر است، به همین دلیل آنتی بیوتیک ها به ویژه برای کودکان بیشتر مصرف می شود. در ماههای اخیر قیمت خرید مواد اولیه تولید داروها افزایش یافته و سهم مواد اولیه آنتی بیوتیک ها ۷۰ درصد است و بیش از دیگر داروها افزایش یافته است. البته به تازگی سازمان غذا و دارو تجدیدنظر کرده که افزایش قیمت مواد اولیه دارو به گونه‌ای باشد که برای صنایع داروسازی به‌صرفه باشد و پرداختی از جیب مردم نیز کاهش  یابد.»