آخرین وضعیت امدادونجات سیل در ۱۷ استان

مرگ ۱۴ تن و جستجو برای یافتن ۱۱ مفقودی

آخرین وضعیت امدادونجات سیل در ۱۷ استان

با توجه به تداوم فعالیت سامانه بارشی مونسون در کشور، مردم از قرار گرفتن در حریم رودخانه ها و مسیل های سیل و همچنین حضور در نقاط کوهستانی پرهیز کنند.

سیستان و بلوچستان، اصفهان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، کرمان، یزد، فارس، بوشهر، سمنان، البرز، قزوین، قم، تهران، زنجان، گیلان، مازندران، گلستان و شمال خراسان شمالی، هرمزگان و  خوزستان از روز گذشته شاهد بارندگی های شدید و همراه با سیلاب در برخی مناطق بودند.

این بارش‌های موسمی علاوه بر اینکه سبب طغیان رودخانه‌ها در نقاط مختلف کشور شده بود، خسارت های فراوان ‌جانی و مالی ‌برجای گذاشت به نحوی که به علت شدت سیلاب ساکنان برخی مناطق تخلیه شدند و تعدادی از هموطنان نیز جان خود را از دشت دادند و تاکنون براساس اعلام رئیس سازمان امداد و نجات‌ سیل‌های اخیر تا الان 14 فوتی و 11 مفقودی داشته‌اند.

با توجه به تداوم فعالیت سامانه بارشی مونسون در کشور،  در گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی و رضوی، استان‌های واقع در دامنه‌های جنوبی البرز، رگبار و رعدوبرق و وزش باد شدید پیش‌بینی می‌شود. همچنین در سیستان و بلوچستان، هرمزگان، فارس، کرمان، یزد، بوشهر، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال‌وبختیاری، اصفهان، لرستان، مرکزی، همدان و قم رگبار و رعدوبرق و وزش باد شدید پیش‌بینی می‌شود.با توجه به پیش بینی وقوع بارش های رگباری تا روز دوشنبه 10 مرداد ماه، مردم از قرار گرفتن در حریم رودخانه ها و مسیل های سیل و همچنین حضور در نقاط کوهستانی پرهیز کنند.

هشدار سیل به لرستانی‌ها

کارشناس هواشناسی لرستان گفت:با ورود سامانه بارشی از غروب امروز به تدریج جنوبی شرقی و شرق استان  تحت تاثیر این سامانه بارشی  قرار  می‌گیرد‌.

کامران  حقی آبی  افزوداین سامانه بارشی از امشب قسمت‌هایی از الیگودرز ،شول آباد تا دورد و قسمت‌هایی بیشتری از استان مثل مرکز، شمال و تا حدودی غرب استان را در برمی گیرد.

کارشناس هواشناسی گفت: بارش‌ها به شکل رگباری در مدت کوتاه و با شدت زیاد خواهد بود؛هم استانی‌ها با توجه پر آب شدن رودخانه‌ها، مسیل‌ها و آبگرفتکی معابر عمومی از اتراق و توقف در کنار رودخانه‌ها و مسیل‌ها خود داری کنند.

هچنین با توجه به احتمال وقوع پدیده تگرگ و رعد و برق کوهنوردان از صعود به ارتفاعات خودداری کنند.به گفته کارشناس هواشناسی؛ اوج فعالیت سامانه بارشی در لرستان برای فردا شب و روز شنبه خواهد بود.کشارزان لرستانی هم با توجه به احتمال سیل هر چه سریعتر  نسبت به برداشت  محصولات زراعی  خود و  انتقال آن به مکان‌های مسقف اقدام کنند.

انسداد مسیر‌های منتهی به شمال

زندی بر مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای البرز گفت: جاده کرج - چالوس و آزادراه تهران -شمال در مسیر رفت و برگشت مسدود شد.این انسداد به دلیل پیشگیری از هرگونه حادثه احتمالی درپی بارش‌ها انجام شده است.

به گفته مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای البرز ،  انسداد این محور‌های  تا اطلاع ثانوی ادامه خواهد داشت.براساس پیش‌بینی هواشناسی آب و هوای جمعه، هفتم مردادماه با بارش تند و وزش باد همراه خواهد بود.

آخرین وضعیت بارش‌ها در استان اصفهان

منصور شیشه‌فروش مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان در جمع خبرنگاران نسبت به وقوع سیل در مناطق شرقی این استان هشدار داد و  اظهار داشت: جریان سیلابی از روستاهای جعفرآباد، دخرآباد ، بوران و مجیدآباد شهرستان کوهپایه به سمت کوهپایه و شهرک صنعتی در جریان است.

وی افزود: بنا بر اعلام هشدارهای قبلی تا آخر وقت امروز اکثر مناطق استان با بارش رگباری، سیلابی و نقطه‌ای مواجه است که این بارش‌ها در مناطق جنوبی استان اصفهان تشدید می‌شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان در این زمینه ادامه داد: جریان سیل در روستاهای دولت‌آباد، دره‌بید و کردعلیا بخش کرون شهرستان تیران و کرون ادامه دارد و  به سوی روستاهای افجان، قلعه ناظر در حال حرکت است و به ساکنین این مناطق توصیه می‌شود که هشدارهای اعلام شده را جدی بگیرند.

وی خاطرنشان کرد: در جریان بارش‌های دیروز  به چادرهای عشایر شهرستان فریدن خساراتی وارد شد و  فیبر نوری بر اسیر جریان سیل دچار آسیب شده و تلفن روستاهای لوشاب، حسن رباط و موته و شهرستان لای‌بید بخش میمه قطع است.

شیشه‌فروش در خصوص وضعیت جاده‌های استان گفت: محور جاده‌ای انارک - چوپانان به علت بارندگی شدید و آب‌گرفتگی موقتاً مسدود شده و همچنین محورهای جاده‌های نایین به اردستان و انارک به چوپانان و محور فرعی حسن رباط به لای‌بید که به علت سیل مسدود شده بود،  با برطرف شدن خطر و ایمن‌سازی محور بازگشایی گردید.

وی از تخلیه ساکنین 6 روستای در معرض خطر خبر داده و خاطر نشان کرد: استقرار 250 تیم امدادی در سطح استان، بازگشایی راه‌ها، تخلیه آب از 100 منزل مسکونی، تخلیه آب از معابر، امدادرسانی به 75 خودرو درجاده‌ها، تقویت سیل بندها و بندهای آب‌خیزداری، اطلاع‌رسانی و هشدار به گروه‌های در معرض خطر  11 شهرستان تحت تاثیر انجام شد.

اهالی روستاهای فیروزکوه با قطار به مناطق امن منتقل شدند

عباس جوهری معاون استاندار تهران در فیروزکوه، با اشاره به آخرین اقدامات کمک رسانی در محدوده فیروزکوه اظهار داشت: مسیر دسترسی به شهرستان فیروزکوه مسدود است و هنوز موفق به حضور در مرکز حادثه نشدیم اما سعی می کنیم از مسیرهای فرعی در محل حاضر شویم.

وی افزود: بر اساس گزارش‌های رسیده در حال حاضر تعداد قابل توجهی از مردم و اهالی روستاهای فیروزکوه با وجود سختی‌ها از روستا خارج و به ایستگاه قطار جهت انتقال به محل امن منتقل شدند.

معاون استاندار تهران در ادامه گفت: در فیروزکوه تعدادی مفقودی و فوتی اعلام شده که تعداد دقیق آن نیاز به بررسی دارد. تردد قطار در ایستگاه راه‌آهن فیروزکوه برقرار است و تعدادی از مردم توسط قطار از شهرستان خارج شدند.

بارش بی‌سابقه باران در استان یزد/ سیلاب خیابان‌ها را در بر گرفت

شدت بارش باران در شهر یزد به حدی زیاد بوده است که در عرض کمتر از چند دقیثه روان آب در نقاط مختلف شهر آغاز شد و به فاصله کمتر از یکساعت خیابان‌ها و کوچه‌های شهر یزد سیلابی شدند.با وجودی که هنوز میزان بارش به صورت دقیق مشخص نیست و همچنان باران در حال باریدن است اما تا همین میزان هم در شهر یزد کم سابقه و حتی شاید بتوان گفت بی‌سابقه بوده است.

آب در بسیاری از نقاط شهر یزد از پیاده‌رو‌ها و جداول هم بالاتر آمده و به زیر زمین برخی از منازل وارد شده که خسارت‌های مالی به دنبال داشته است.در حال حاظر از شدت باران کاسته شده اما همچنان بارندگی در حال انجام است.

آماده‌با‌ش در خراسان‌ شمالی

جواد نظری مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی گفت: با اعلام هشدار نارنجی هواشناسی و آغاز بارش‌های سیل آسا، مدیریت بحران این استان برای امدادرسانی در حادثه‌های احتمالی به حالت آماده‌باش درآمدند. براساس پیش بینی هواشناسی خراسان شمالی سامانه بارشی از بعد از ظهر امروز (پنجشنبه) استان را تحت تاثیر قرار می دهد که سبب بارش باران در مناطق مختلف می شود.نیروهای دستگاه های خدماتی و امدادرسان از جمله راهداران، امدادگران جمعیت هلال احمر، اورژانس، پلیس راه و شهرداری در حالت آماده باش هستند.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی با بیان اینکه 80 نقطه حادثه خیز سیلابی در استان وجود دارد، گفت: شهردارن، دهیاران، شوراهای اسلامی و دستگاه‌های اجرایی موظف هستند با اطلاع رسانی و هشدار به موقع از حضور افراد در کنار رودخانه ها دائمی و فصلی و ارتفاعات و کوه‌های جلوگیری کنند.

سیلاب در مسیر گلستان

گلستان که در ماه‌های اخیر خشکسالی شدید را تجربه می‌کند با پیش‌بینی هواشناسی مبنی بر بارندگی‌ نقطه‌ای و شدید در 2 روز آینده به حالت آماده‌باش درآمده و اجرای اقدامات مقابله‌ای برای کاهش خسارت سیلاب‌ احتمالی را انتطار می‌کشد.

شنیدن خبر ورود سامانه‌ ناپایدار جوی به گلستان و در پیش‌بودن بارش باران تابستانه برای ساکنان این استان به ویژه کشاورزان که کاهش بارش‌، کم‌آبی و خشکسالی، کشت و کار و زراعت‌ آن‌ها را دستخوش تغییر و خسارت کرده، خوشحال کننده است اما باید برای جلوگیری از تبدیل این نعمت به خسارت، اقدامات پیشگیرانه بیشتری انجام شود.

طبق اعلام کارشناسان، بیشتر نواحی گلستان از جمله مناطق شرقی آن حادثه خیز است و نام آن با وقوع انواع بلایای طبیعی مانند سیل و سیلاب‌های کوچک و بزرگ عجین شده است.

فقط در مقوله سیل و طی سه دهه اخیر گلستان با حداقل 120 مورد وقوع سیل کوچک و بزرگ روبرو بوده  که سیل سال‌های 71، 80، 81 و 98 از سیل‌های سنگین و سهمگین آن به شمار می‌رود.

براثر این سیل‌های سهمگین صدها نفر کشته شدند و ده‌ها هزار میلیارد ریال خسارت مالی به بخش‌های مختلف کشاورزی، مسکن، راه‌های ارتباطی، زیرساخت‌های شهری و روستایی وارد شد ضمن اینکه نباید از خسارات روحی و روانی این بلایای طبیعی بر مردم این دیار به راحتی گذشت.

هشدار سیلاب در مسیل‌ها و ارتفاعات خوزستان

محمد سبزه‌زاری مدیرکل هواشناسی خوزستان با اشاره به ادامه شرایط هشدار سیلاب در مسیل‌ها و ارتفاعات در شرق استان، گفت: فعالیت جریانات جنوبی و سامانه مونسون هند تا اواسط هفته آینده در استان ادامه می‌یابد. تا اواسط هفته آینده با نفوذ جریانات جنوبی و تشدید مونسون هند، شاهد افزایش رطوبت و وقوع پدیده شرجی در بیشتر نقاط خوزستان خواهیم بود.

وی افزود: در روزهای آینده (به ویژه از روز جمعه تا روز یکشنبه هفته آینده) با توجه به بالا بودن ضرایب ناپایداری و تزریق رطوبت، شاهد افزایش ابر و رگبار و رعد و برق و احتمال ریزش تگرگ در برخی نقاط خوزستان خواهیم بود.این جریانات به ویژه در مناطق شرقی، شمال شرقی، جنوب شرقی استان، سیلابی شدن مسیل‌ها در ارتفاعات خوزستان، وزش باد متوسط گاهی تندباد لحظه‌ای در برخی نقاط و خیزش گرد و غبار محلی به ویژه در مرکز و جنوب استان را موجب خواهد شد.

به گفته وی، شمال غرب خلیج فارس تا اواخر روز سه‌شنبه هفته آینده مواج و در برخی ساعات همراه با رگبار و رعد و برق پیش بینی می‌شود.در شبانه روز گذشته بستان با 46.9 درجه سانتیگراد بالای صفر بیشترین دما و ایذه با 24.2 درجه سانتیگراد بالای صفر کمترین دما را در خوزستان تجربه کردند. در شبانه روز گذشته حداکثر دمای اهواز به 46.7 و حداقل به 32 درجه سانتیگراد رسید.

مسدود شدن برخی مسیر‌های ارتباطی استان بوشهر به علت بارندگی

بارش باران حاصل از سامانه پرقدرت مونسون باعث مسدود شدن برخی مسیر‌های ارتباطی استان بوشهر شده است.هم اکنون مسیر شنبه به درویشی، شنبه به باغان، شنبه به کردلان و محور خورموج به کنگان حد فاصل سه راهی زائرعباسی در شهرستان دشتی به علت بالا آمدن آب و جاری شدن دره‌های فصلی بسته است.

همچنین محور اهرم به کلمه  حدفاصل شهرستان‌های تنگستان و دشتستان به علت شدت بارش‌ها و ریزش کوه مسدود شده است.امروز  فعالیت سامانه مونسون، بارش های شدید در عسلویه، دشتی و دشتستان در پی داشت، به گونه ای که باعث آبگرفتگی معابر و منازل در شهرستان دشتی شد.

همچنین دره های فصلی در گنخک، خورموج و لاور شرقی شهرستان های دشتی و  برازجان، جاده کلمه به بوشکان، روستای خیرک، بیدو در شهرستان دشتستان جاری شد.پلیس راه استان بوشهر نیز اعلام کرد که تونل پیامبر اعظم در جاده اهرم فراشبند حد فاصل اهرم تا تونل مسدود است و از رانندگان خواست برای پیشگیری از هر گونه حادثه یا سانحه رانندگی تا اطلاع ثانوی از تردد در مسیر اعلام شده خودداری کنند.

توزیع بسته ای غذایی 72 ساعته بین سیل زدگان استان قم

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان قم از توزیع بسته های غذایی 72 ساعته شامل کنسروجات ، برنج ، حبوبات ، خرما ، نودل و چای بین سیل زدگان روستاهای بخش مرکزی این استان خبر داد.

محمد رضا بهرامی گفت: در پی بارشهای سیل آسای شب گذشته در  روستاهای بخش مرکزی قم  بخشی از معیشت همشهریان عزیزمان در این روستاها دچار مشکل شده ، لذا جمعیت هلال احمر اقدام به توزیع 500 بسته ی غذایی 72 ساعته شامل کنسروجات ، برنج ، حبوبات  ، خرما ، نودل و چای بین عزیزان متاثر از این حادثه نمود.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان قم افزود: این برنامه توسط 104 نفر از کارکنان ، امدادگران و نجاتگران جمعیت هلال احمر در روستاهای علی آباد، مشک آباد، صید آباد ، باقر آباد و جعفرآباد از بخش مرکزی انجام شد.

بهرامی یادآور شد : قبل از این هم در شب گذشته 8 خودرو عملیاتی ، 5 دستگاه موتور آب  و 2 ست نجات بکارگیری شده و همچنین 20 دستگاه چادر امدادی ، 300 پتو و 270 بسته غذایی به منطقه عملیاتی ارسال شده بود.

امدادرسانی به 4 هزار نفر گرفتار سیل در سیستان و بلوچستان

علیرضا میربهاءالدین مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان سیستان و بلوچستان از امدادرسانی به 4118 نفر آسیب دیده در سیل و آبگرفتگی در سطح استان سیستان و بلوچستان خبر داد.

علیرضا میربهاء الدین مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان گفت: به دلیل ورود سامانه بارشی مونسون به استان سیستان و بلوچستان 13 شهرستان در سطح استان دچار سیل و آبگرفتگی شدند.

او افزود: از 28 تیرماه تا 6 مرداد ماه  120 روستا در 13 شهرستان سطح استان دچار سیل و آبگرفتگی شدند که توسط 1263 نفر پرسنل و نجاتگر در قالب 257 تیم عملیاتی به همراه 195 خودرو  خدمات امدادرسانی جهت آسیب دیدگان در سطح استان انجام گرفته است.   

 وی ادامه داد: تاکنون  1803 نفر از آسیب دیدگان در چادرهای هلال احمر اسکان داده شده اند.

میربهاء الدین اظهار داشت در این مدت اقلامی از قبیل 327 دستگاه چادر امدادی ، 93 دستگاه چادر مسافرتی ، 837 تخته موکت ، 1919 تخته پتو ، 3003 کیلوگرم نایلون ، 638 قوطی کنسروجات ، 664 بسته غذایی 72 ساعته ، 505 کیلو گرم برنج ، 42 کیلوگرم قندوشکر ، 42 کیلوگرم چای ، فانوس ، ست ظروف ، سبد غذایی یکماه بین آسیب دیدگان توزیع شده است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان بیان کرد : 43 نفر آسیب دیده در سیل و آبگرفتگی توسط نجاتگران هلال احمر  رهاسازی شدند و 2 خودرو گرفتار نیز خدمات رهاسازی جهت آنان انجام گرفته است.

میربهاء الدین اضافه کرد در راستای امدادرسانی بهتر به آسیب دیدگان علاوه بر توزیع چادر های امدادی ، 7 اردوگاه  با ظرفیت 85 خانوار در مکان های امن  در سطح شهرستان زاهدان برپا شد .

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان گفت:   خدمات امدادی و حمایتی توسط نجاتگران هلال احمر استان همچنان ادامه دارد.