آب مشترکان پرمصرف قطع می‌شود

آب مشترکان پرمصرف قطع می‌شود

سخنگوی آب کشور گفت: بر اساس آخرین تصمیم وزارت نیرو برای مقابله با مشترکان بدمصرف تصمیم بر آن شده که آب این دسته از مشترکان به صورت موقت سه تا چهار ساعت در روز قطع شود و اگر روند خود را تغییر ندهند، مجبور خواهیم بود تا انتهای پایان پیک بطور کامل آب این مشترکان را قطع کنیم.

فیروز قاسم زاده امروز در نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگاران، درباره برخورد وزارت نیرو با مشترکان بدمصرف اظهار کرد: شش درصد مشترکان جزو این طرح هستند و قرار شده که طرح قطع آب را در چند فاز برای این دسته از مشترکان اجرایی کنیم و در شرایطی که مدیریت مصرف صورت نگیرد، آب این مشترکان بطور کامل قطع خواهد شد.

وی با بیان اینکه در بخش اداری نیز مقررات سخت گیرانه‌ای را در دستور کار داریم، گفت: تاکنون ۷۰ درصد به اهداف ترسیم شده دست یافته‌اند.

قاسم زاده با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای نصب کنترهای هوشمند در صنعت آب، ادامه داد: به دلیل اینکه نصب این تجهیزات بر عهده مصرف کننده است، استقبال چندانی تاکنون برای این موضوع صورت نگرفت، درنهایت وزارت نیرو به این جمع‌بندی رسید که تسهیلاتی را برای نصب کنتورهای هوشمند در نظر بگیرد.

سخنگوی آب کشور با اشاره به سیاست‌های تشویقی و تنبیهی وزارت نیرو برای مشترکان اظهار کرد: سه بسته مشترک خوش مصرف، پر مصرف و بدمصرف وجود دارد که در بخش آب شرب یارانه‌ای که به مشترکان اختصاص می‌یابد نوعی تشویق حساب می‌شود، چرا که بر اساس یارانه آب مشترکان تنها ۲۰ درصد از قیمت تمام شده آب را پرداخت می‌کنند.

وی ادامه داد: سیاست‌های تنبیهی نیز در این راستا دیده شده به گونه‌ای که تعرفه آب به صورت پلکانی محاسبه می‌شود و در نهایت به قیمت تمام شده می‌رسد. الگوی مصرف برای هر فرد در ماه به طور متوسط ۱۵ متر مکعب تعریف شده که اگر مصرف به ۳۰ متر مکعب برسد، مشترک جزو مشترکان پر مصرف و بالای این میزان مشترک جزو بدمصرف ها به حساب می‌آید.

به گفته وی در حال حاضر قیمت آب تمام شده در هر متر مکعب ۲۵۰۰ تومان است.

قاسم زاده با اشاره به سیاست‌های وزارت نیرو برای برداشت آب‌های ژرف، گفت: یکی از تکالیف قانونی وزارت نیرو این است که روش‌های متفاوت استهسال آب را شناسایی کند و در شرایط بحرانی بتواند این ظرفیت‌ها را مورد استفاده قرار دهد. در این راستا وزارت نیرو روی بحث ‌آب‌های ژرف فازهای مطالعاتی را انجام می‌دهد.

وی ادامه داد: در این راستا لکه گذاری‌هایی در سطح کشور صورت گرفته و تحقیقات لازم انجام شده است. در سیستان و بلوچستان و زاهدان این طرح برای اثبات درستی تحقیقات اجرا شده و قرار است ۱۰ چاه را در سیستان ایجاد کنیم.

همچنین محمد جوانبخت - معاون آب و آبفای وزیر نیرو - در این نشست با اشاره به وضعیت نامناسب منابع آبی در کشور گفت: سال آبی سختی را در پیش داریم. در برخی مناطق میزان بارندگی‌ها ۵۰ تا ۶۰ درصد پایین‌تر است و شرایط تابستان پیش رو شرایط راحتی نیست اما با این حال هیچ گونه جیره بندی تعریف نشده است.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای مقابله با این شرایط بیان کرد: برنامه ریزی‌های متعددی در بخش‌های آب و فاضلاب برای این مهم صورت گرفت تا توسعه منابع آبی اتفاق بیفتد و در نهایت سیاستگذاری‌ها تا اینجا پیشرفت که قطع آب برنامه ریزی شده نداشته باشیم.

معاون آب و آبفای وزیر نیرو با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای پساب نیز اظهار کرد: اگر ۶۰ تا ۷۰ درصد آب شرب و بهداشتی تصفیه شود، بسیاری از مشکلات برطرف خواهد شد و این موضوعی نیست که ما به عنوان گزینه‌ای انتخاب کنیم. چرا که مدیریت کشور باید به این مسئله بپردازد. اکنون نیز دستورالعمل‌هایی در این راستا تعیین شده و وزارت نیرو خود را مکلف به اجرای آن می‌داند. به گونه‌ای که پیش بینی می‌شود برنامه‌ها قابل ارائه باشد.