دوره آموزشی با عنوان «آتلیه افراط»

دوره آموزشی با عنوان:
آتلیه افراط
بیانیه:
معماری همواره در مرزهای دوگانه حرکت کرده است: میان نظم و آشوب، ضرورت و اسراف. تقدس و ناپاکی. اما چه میشود اگر این مرزها کنار زده شوند؟ چه اتفاقی می افتد اگر معماری به جای کنترل و عقلانیت خود را به افراط و بینظمی بسپارد؟ این استودیو آموزشی به کاوش در مفهوم افراط در معماری میپردازد. مفهومی که در بطن فلسفهی ژرژ باتای نه به عنوان انحراف، بلکه به عنوان نیروی بنیادی زیستن و آفرینش شناخته میشود.
افراط در معماری، فراتر از فرمهای غیرمتعارف یا استفادهی بیش از حد از متریال، شکلی از مقاومت در برابر منطق اقتصادی و کارکرد گرایانهی معاصر است. این رویکرد نه تنها سوالاتی در مورد زیبایی شناسی و فرم مطرح میکند، بلکه در سطحی عمیقتر، به رابطهی فضا با قدرت، خشونت، بدن و میل میپردازد. در این مسیر افراط نه فقط در تولید، بلکه در تخریب اتلاف انحطاط و حتی مرگ نیز معنا مییابد.
اهداف:
درک عمیق از مفهوم افراط در فلسفه باتای: مطالعه و تحلیل نوشتههای باتای برای فهم چگونگی ارتباط مفاهیمی مانند اتلاف و امر اروتیک با فضای معماری. ترجمه مفاهیم فلسفی به زبان طراحی معماری و ایجاد فضاهایی که این ایدهها را منعکس کنند. این دوره بر طراحی آپارتمانی مسکونی در تهران تمرکز دارد. شهری که خود محل تلاقی نظم و آشفتگی، زیبایی و زشتی و سنت و مدرنیته است. در این پروژه دانشجویان دعوت میشوند تا «افراط» را نه به عنوان مفهومی اخلاقی، بلکه به عنوان نیرویی متناقض و سازنده، در طراحی خود بکار گیرند. آنها به چالش کشیده خواهند شد تا با تأمل بر مواردی همچون رابطهی قدرت، خشونت و فضا، آپارتمانی طراحی کنند که به نوعی حقیقتی پنهان از زندگی شهری تهران را آشکار سازد.
مدرسین استودیو:
– رامبد ایلخانی
– مهران داوری
همراهان استودیو:
– کژال کوچک پور؛ فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته معماری از دانشگاه هنر تهران (در سال ۱۳۸۷) و آتلیه بدون پیش فرض کانون معماران معاصر (در سال ۱۳۹۴) میباشد. وی فعالیت حرفهای خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده است و از سال ۱۳۹۵ تا کنون با گروه طراحی شیفت به عنوان مدیر پروژه و معمار ارشد همکاری داشته است. همچنین از سال ۱۳۹۵ در قالب استودیو معماری فضای میانی و coordinate در مسابقات متعددی شرکت کرده و حائز رتبه شده است.
وی در کنار فعالیت حرفهای در استودیو هتروژن (دورههای چهارم و پنجم استودیوهای همگرا کانون معماران معاصر) و همچنین استودیو ناساخته (دوره هفتم استودیوهای همگرا) دستیار تدریس بوده است.
– امیر خلیلی؛ فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مشترک فناوری معماری از دانشگاه هنرهای کاربردی وین (Universität für angewandte Kunst Wien) و دانشگاه علم و صنعت ایران است. وی از سال ۲۰۱۷ به عنوان دیزاینر در دفتر Zarandi Design در وین، اتریش فعالیت داشته و در این مدت در مسابقات معماری متعددی شرکت کرده و موفق به کسب رتبه شده است. پس از آن، از سال ۲۰۳۳ فعالیت حرفهای خود را به عنوان معمار در دفتر معماری Tehran Platform ادامه داده است.
تاریخ های مهم:
• اعلان عمومی: جمعه، ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴
• مهلت ارسال مدارک: جمعه، ۲۶ اردیبهشت
• اعلام لیست بلند پذیرفته شدگان برای مصاحبهها: جمعه، ۲ خرداد ۱۴۰۴
• مصاحبه های حضوری: شنبه و یکشنبه، ۳ و ۴ خرداد ۱۴۰۴
• اعلام نتیجه پذیرش: دوشنبه، ۵ خرداد ۱۴۰۴
• شروع استودیو: پنجشنبه، ۸ خرداد ۱۴۰۴
برای شرکت در آتلیه افراط موارد ذیل ضروری میباشد:
– توانایی در پژوهش و دسته بندی اطلاعات
– توانایی مدل سازی و تصویر سازی دو بعدی و سه بعدی
– دارا بودن حداقل مقطع کارشناسی معماری و یا شهرسازی
– علاقه به فلسفه، جامعه شناسی در معماری
برای درخواست پذیرش در آتلیه افراط موارد ذیل ضروری می باشد:
– متنی شامل حداکثر ۷۰۰ کلمه که دلایل شما جهت شرکت در آتلیه افراط را توضیح میدهد.
– رزومه و پورتفولیو پروژههایی با محوریت فلسفه، جامعهشناسی و تولید فرم و ترسیمات معماری و شهرسازی حداکثر در ۱۰ صفحه
– آمادگی جهت ارایهی یک پروژه ی منتخب از پروژههای پیشینی در بازهی زمانی ۷ دقیقه