هفته شیراز؛ نمایشی از شکوه اصالت، تاریخ و فرهنگ ایرانی

آیین گرامیداشت هفته شیراز با حضور هنرمندان برجسته‌ای همچون استاد علی نصیریان، مسئولان بین‌المللی، ملی، استانی و شهری و شهروندان فرهنگ‌مدار برگزار شد. در این آیین از اقدامات ماندگار مدیریت شهری در حوزه فرهنگ و هنر تقدیر و سمفونی شیراز به‌عنوان نماد ادای احترام به تاریخ و هنر این شهر رونمایی شد. شیراز همچنان در مرکز توجه تمدن و هنر ایران قرار دارد و راهبردهای جدید توسعه فرهنگی و اجتماعی در این کلان‌شهر در حال اجراست.

هفته شیراز؛ نمایشی از شکوه اصالت، تاریخ و فرهنگ ایرانی

برنامه‌های هفته شیراز با حضور جمعی از هنرمندان برجسته کشور و مسئولان ارشد استان فارس برگزار شد.
 
شیراز هویت‌بخش است و این حقیقتی روشن برای همه اندیشمندان است
 
در این آیین رئیس شورای اسلامی شهر شیراز خواستار همدلی و هم‌افزایی برای پیشرفت سومین حرم اهل بیت(ع) شد. 

سید ابراهیم حسینی با بیان اینکه شیراز میراث گران‌بهای گذشتگان است، اظهار کرد: واژه‌ها در برابر عظمت شیراز و اندیشه‌هایی که در این دیار پرورش یافته‌اند، زانو می‌زنند. 

وی افزود: این شهر صاحب مکتب و اندیشه‌ای ویژه است و انسان‌های بزرگی در آن زیسته‌اند و امروز این گنجینه ارزشمند به دست ما سپرده شده است. 

رئیس شورای شهر شیراز اضافه کرد: ما به خود می‌بالیم که وارث چنین تمدنی هستیم و باید آن را پاس بداریم و گسترش دهیم. 

حسینی با اشاره به جایگاه بی‌بدیل شیراز در تاریخ و فرهنگ ایران ادامه داد: شیراز هویت‌بخش است و این حقیقتی روشن برای همه اندیشمندان است. 

وی تأکید کرد: این شهر باید به جایگاه واقعی خود به عنوان یک شهر تمدن‌ساز، صاحب فکر و اندیشه و خاستگاه کلمات ناب برسد، شهری که در سراسر جهان شناخته شده است. 
 
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به اقدامات صورت‌گرفته در دوره فعلی شورای شهر اظهار کرد: موتور پیشرفت شیراز امروز روی ریل خود قرار گرفته است، اما این مسیر نیازمند همفکری و همراهی همه شیرازی‌هاست. 
 
حسینی به‌عنوان رئیس دوره ششم شورای شهر شیراز درخواست کرد تا شهروندان، هنرمندان، فرهیختگان و اصحاب فکر با همدلی، گام‌های بلندتری برای درخشش بیشتر شیراز بردارند. 

وی در ادامه با تأکید بر اهمیت علم، عرفان و هنر در توسعه پایدار شیراز اظهار کرد: پیشرفت این شهر در گرو توجه به این سه رکن اساسی است. از سوی دیگر شیراز همیشه مهد ادب، عرفان و هنر بوده و امروز نیز باید این جایگاه را حفظ کرد. 
 
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز در این مراسم با اشاره به جایگاه رفیع شهر شیراز در تاریخ و تمدن ایران بر ضرورت حفظ و گسترش میراث گذشتگان و حرکت به سوی آینده‌ای درخشان تأکید کرد. 
 
حضور فرهنگ‌مداران و هنرمندان برجسته در برنامه‌های هفته شیراز
 
شهردار کلان‌شهر شیراز در این مراسم گفت: هنرمندان جایگاه ویژه‌ای در قلب مردم داشته‌اند و استاد نصیریان از بزرگان این عرصه است. 

محمدحسن اسدی با گرامیداشت دهه کرامت و روز شیراز اظهار کرد: آیین روز شیراز با حضور مشاهیری مانند استاد نصیریان بعد هنری ویژه‌ای یافته است. اگرچه این هنرمند گران‌قدر گفته است «اصل دنیا بر نرسیدن است»، اما خود بر قله سینما ایستاده و به‌راستی که خداحافظی را برای او نساخته‌اند. 

وی افزود: فرقی نمی‌کند شما را در چه نقشی ببینیم، در همه نقش‌ها می‌درخشید و جاودانه شده‌اید و در قلب مردم به یادگار می‌مانید. 

شهردار شیراز با اشاره به برخی از نقش‌های ماندگار استاد نصیریان تصریح کرد: این هنرمند همیشه برای مردم اسطوره است و با افتخار نشان شهروند افتخاری شیراز را به این هنرمند اعطا می‌کنیم. 
 
حضور ملکوتی حضرت احمدبن موسی (ع) در شیراز مایه خیر و برکت است
 
اسدی همزمانی روز شیراز با دهه کرامت را ارج نهاد و خاطرنشان کرد: حضور ملکوتی حضرت احمدبن موسی (ع) در شیراز مایه خیر و برکت است و باید به نحو شایسته‌ای از آن بهره‌مند شد. 

وی با قدردانی از همه نهادها و دستگاه‌هایی که در برگزاری برنامه‌های روز شیراز همکاری داشتند، اضافه کرد: روز شیراز را با تعویض قرآن در دروازه قرآن که با استاد چیزفهم کتابت شده است آغاز کردیم و برنامه‌های باشکوهی در راه است. 
 
شهردار شیراز ادامه داد: مسئولین زیادی از اقصی نقاط جهان برای روز شیراز به سومین حرم اهل بیت (ع) آمده‌اند و تلاش ما بر این است تا با مشارکت شهروندان شیراز این خطه را به جای بهتری برای زندگی تبدیل کنیم. 

اسدی حضور در جمع اهالی فرهنگ‌مدار شیراز را غنیمت خواند و بیان کرد: مشاهیری در مقیاس جهانی در شیراز زیست کرده‌اند و امشب در میانه بهار میزبان عاشقان خود است. 

وی مشاهیر شیراز را پرشمار خواند و اظهار کرد: امروز فرصتی برای گرامیداشت یک شهر ابدی است و شهر شیراز به‌راستی دارالعلم و برج‌الاولیا است. 
 
شیراز مرکز هنر ایران است
 
این مراسم همچنین با حضور ارزشمند علی نصیریان، هنرمند گران‌مایه سینما و تئاتر کشور، برگزار شد. 

استاد نصیریان با گرامیداشت هفته شیراز افزود: عنایت شهردار و مسئولان شیراز در اهدای نشان شهروندی برایم افتخاری بسیار ارزشمند است، چراکه این سرزمین مهد نیک‌نامانی نظیر حافظ و سعدی است و همشهری بودن با این ادبای جهانی، بزرگ‌ترین افتخاری است که شامل هر انسانی می‌شود. 
 
وی افزود: دوران طفولیت خود را در شیراز گذراندم و خاطرات بسیار خوبی دارم که فراگیری هنرهای نمایشی قسمتی از آن است. 

استاد نصیریان خواستار توجه به تعلیم و تربیت جوانان شد و تصریح کرد: برای آینده هنر ایران به هنرمندان کارآزموده و متبحر نیاز مبرم داریم. 

به گفته این هنرمند برتر، سینمای ایران کارهای فاخری در دهه‌های گذشته داشته که طی سال‌های اخیر تکرار نشده و به کمدی‌های سطحی روی آورده‌ایم که نقشی در ارتقای هنر ندارند. این در حالی است که هنرهای نمایشی و موسیقی غذای روح جامعه است و باید زمینه حضور علاقه‌مندان و به‌ویژه جوانان را در این عرصه فراهم آورد. 
 
حفظ و گسترش میراث گذشتگان و توسعه شهر شیراز
 
پیشکسوت ورزش شیراز، غلامحسین پیروانی، با تقدیر از شهردار کلان‌شهر شیراز بابت گسترش زیرساخت‌ها و برگزاری برنامه‌های فاخر افزود: در روز شیراز طی سال‌های اخیر شاهد برنامه‌های باشکوهی بوده‌ایم. 

وی شهروندان فرهنگ‌مدار شیراز را به نیکوکاری و عاقبت‌به‌خیری دعوت کرد و ابراز امیدواری کرد: زحمتکشان و خادمان مردم در شهرداری شیراز بمانند و به نهضت خدمت‌رسانی خود ادامه دهند و از حمایت‌های نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی برخوردار شوند. 
 
پیشکسوت ورزش شیراز، تلاش‌های بی‌وقفه و خستگی‌ناپذیر محمدحسن اسدی، شهردار شیراز را ارج نهاد و افزود: شهر شیراز قدردان تمامی مردان و زنان بزرگش که نام نیکویی از خود به جای گذاشته‌اند، می‌ماند. 
 
پیروانی با اشاره به یکی از پروژه‌های مهم شهرداری شیراز تصریح کرد: زیرگذر گویم نشان از عشق مدیریت شهری به شیراز دارد. 

وی در پایان خواستار ترویج فرهنگ پهلوانی شد و اضافه کرد: جوانمردی و صداقت صفت‌های گران‌بهایی هستند که باید نسبت به گسترش آن اهتمام داشت.
 
مهم‌ترین راهبرد ما حفظ هویت شهر شیراز است
 
در ادامه، معاون شهردار و رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز اظهار کرد: نهضت توسعه زیرساخت‌های سومین حرم اهل بیت (ع) با تمرکز بر نیازهای شهر و شهروندان در حال گسترش است. 

محمدعلی چوبینی با گرامیداشت دهه کرامت افزود: اگر زیرساخت‌های هنری و فرهنگی در شهر شیراز در حال گسترش است، اگر شاهد این همه رویداد فرهنگی و هنری در شهر هستیم، و اگر جشنواره‌های نوین فرهنگی و هنری در شهر اجرا می‌شود، همگی برای شهر شیراز است. 

وی افزود: مهم‌ترین راهبرد ما حفظ هویت شهر شیراز است و در این راستا از هیچ تلاش فروگذار نیستیم. 

معاون فرهنگی شهردار شیراز در پایان تصریح کرد: اگر سمفونی شیراز، مرکز شیرازشناسی و تقدیر از بزرگان شهر را وظیفه خود می‌دانیم برای شناخت هنرمندان شهر شیراز است.

شیراز در میان کلان‌شهرهای ایران دارای رتبه‌های نخست است

رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور همچنین در سخنانی تلاش‌های مدیریت شهری را قدر نهاد و اظهار کرد: شیراز در میان کلان‌شهرهای ایران دارای رتبه‌های نخست است. 

مسعود نصرتی حضور در جمع اهالی فرهنگ‌مدار شیراز را به فال نیک گرفت و اظهار کرد: پروژه‌های عمرانی، فرهنگی و اجتماعی در شهر شیراز با مقیاس کلان اجرا می‌شوند و امیدواریم این روند مطلوب تداوم یابد و زمینه‌ساز حضور سرمایه‌گذاران شود. 

وی مزیت شیراز را گردشگری برشمرد و تصریح کرد: این شهر فراز و نشیب‌های بی‌شماری را پشت سر گذاشته که پایداری خود را وامدار مشاهیر و مردمان خوب این دیار است.
 
شیراز پایتخت فرهنگی کشور است
 
در این مراسم که با حضور کارن همایونفر، آهنگساز صاحب‌نام موسیقی ایران، برگزار شد، وی اظهار کرد: شیراز برای ما فقط به‌عنوان یک شهر مطرح نیست، بلکه پایتخت فرهنگی کشور است. 

وی با اشاره به مراحل ساخت سمفونی شیراز افزود: ما در جغرافیا و سرزمینی هستیم که فرهنگ آن در جهان می‌درخشد و بی‌شک درخشان‌ترین آن و یک جواهر که در طول تاریخ درخشیده، شیراز است. 
 
همایونفر خاطرنشان کرد: زمانی که در این شهر قدم می‌زنید، بر در و دیوار شهر یک تاریخ دیده می‌شود و من نیز به‌عنوان یک آهنگساز با تجربه چند دهه ساخت موسیقی برای سینما، برایم افتخار است که این سمفونی را نوشتم. 

وی ادامه داد: سمفونی یک فرم موسیقی است که از درونی‌ترین و احساسی‌ترین بخش افکار یک انسان متبلور می‌شود تا به ماهیت یک فرم برسد. 
 
به گفته این آهنگساز برجسته کشور، ساخت این قطعه از دو سال قبل شروع شد و اگر همراهی شهردار شیراز و مساعدت محمدعلی چوبینی معاون فرهنگی شهردار نبود، این اتفاق نمی‌افتاد. 

همایونفر در این مراسم از مجموعه اقدامات عمرانی و توجه ویژه به مسئولیت بزرگ شهرداری شیراز در حمایت از بخش فرهنگی و ساخت سالن‌های سینما و تئاتر و به‌ویژه سمفونی شیراز قدردانی کرد و ادامه داد: این مجموعه اقدامات که در راستای توسعه فرهنگ و هنر است، بسیار قابل تقدیر است. 
 
آهنگساز صاحب‌نام موسیقی ایران در پایان سخنان خود در خصوص سمفونی شیراز اظهار کرد: این سمفونی نگاه یک زائر عاشق است که نگاه می‌کند به این تاریخ و مشاهیری که معرفی می‌کند؛ یک نفرشان برای افتخار یک سرزمین کافی است و شیراز سرشار از چنین افرادی است. این موسیقی را به مردم فرهیخته و بافرهنگ شیراز تقدیم می‌کنم.
 
استمرار تاریخی شیراز تا به امروز آوازه صلح در دنیا داشته است
 
در پایان این مراسم فاخر و باشکوه، دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در سخنانی اظهار کرد: این محفل پرشور مصداق شعر "معاشران گره از زلف یار باز کنید، شبی خوش است بدین قصه‌اش آغاز کنید" است. 

حسین فرطوسی‌زاده افزود: به همت دکتر اسدی، شهردار شیراز، که اقتصاد، فرهنگ و تعاملات بین‌المللی را با هم در نظر دارد، این شهر را منحصر به فرد کرده است. شیراز در ایران عزیز ما و در دنیا به واسطه اینکه در ادب و شعر سرآمد است، این آوازه را پیدا کرده است. 
 
وی تأکید کرد: شیراز، شهری است که استمرار تاریخی، تمدنی و فرهنگی مستمر از گذشته دور تا به امروز دارد و همواره در سه موضوع سرآمد بوده است؛ هنرمندخیزی، شعر و شاعرخیزی، و عشق و عاشقی. 
 
فرطوسی‌زاده در تشریح این موضوع تصریح کرد: این شهر، شهرتی دارد که عشق و عاشقی را از هر حوزه‌ای همچون شعر، ادبیات، فلسفه و عرفان ترویج داده است. 

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو خاطرنشان کرد: آدمیان با یاد شیراز دل‌هایشان هوای عاشقی پیدا می‌کند و این شهر با استمرار تاریخی، تا به امروز آوازه صلح در دنیا داشته است. 
 
وی در پایان ابراز امیدواری کرد: با همدلی که در مجموعه مدیریت شهری و مردم شیراز و در نهایت هم‌افزایی ملی وجود دارد، شکوفایی و درخشش شیراز بیش از پیش حاصل شود.

خاطرنشان می‌شود، در این مراسم قطعه‌ای از سمفونی شیراز رونمایی شد و مقرر شد در روز بیستم مهرماه، مصادف با روز حافظ شیرازی، قطعات کامل این سمفونی رونمایی شود. شیراز دومین شهری است که سمفونی ویژه خود را در کشور دارد.