خوشا شیراز و وضع بی‌مثالش

اردیبهشت با جلوه‌های بی‌بدیل طبیعت، شیراز را به بهشتی زمینی مبدل می‌سازد، انتخاب پانزدهم اردیبهشت به عنوان روز شیراز، فراتر از یک جشن سالانه است، این روز، فرصتی طلایی برای شکوفایی ظرفیت‌های فرهنگی این شهر است.

خوشا شیراز و وضع بی‌مثالش

 اردیبهشت که می‌آید، عطر بهار با یاد شیراز درهم می‌آمیزد، این شهر تاریخی و کهن، مهد فرهنگ و ادب ایران، پانزدهم اردیبهشت را به نام خود می‌شناسد؛ روزی که در سال ۱۳۸۱ به پاسداشت فرهنگ و هنر غنی و مردمان مهمان‌نواز آن در تقویم ملی ایران به ثبت رسید.

آری شیراز، شهر رازورمز با گنبدهای فیروزه‌ای امامزادگان و آرامگاه عارفان بزرگ، مهد علم و هنر و ادب، همچون نگینی بر انگشتر ایران، آفتاب دلنشین بهاری و عطر بهار نارنج و هوای پاک، نوازشگر همه جای این شهر زیبا و دوست‌داشتنی است.

شیراز، شهر سخن شیرین و مردمانی خوش‌گفتار با رنگ‌های شاد گل‌ها و طراوت باغ‌ها، از دروازه قرآن تا میدان الله و قصرالدشت و باغ جنت، همچون نگینی سبز در دره‌ای خوش آب و هوا در قلب استان فارس می‌درخشد؛ استانی که به حق لقب ایران کوچک را به دوش می‌کشد.

لهجه دلنشین دیار حافظ و سعدی، همچون نغمه‌ای شیرین، در گوش جان می‌پیچد، مردمان این دیار در در بهار سال‌جاری با مهر و نوع‌دوستی، بار دیگر جلوه‌ای از زیبایی‌های فرهنگ ایرانی را به جهانیان نشان دادند.

شیراز را تنها با شیراز می‌توان شناخت؛ داستان شیراز، داستانی کهن است. الواح گلی ایلامی کشف‌شده در جنوب غرب شهر، به دو هزار سال پیش از میلاد می‌رسند و از شهری با نام «تیرازیس» حکایت می‌کنند؛ نامی کهن که در گذر زمان به نام دلنشین «شیراز» تحول پیدا کرده است و رازی دیرینه از تاریخ و فرهنگ این سرزمین را در خود نهفته دارد.

شهری با هویتی فرهنگی و هنری کم‌نظیر، مردمانی مهربان و خردمند و تاریخی پرافتخار؛ سفر به شیراز، سفری است به قلب فرهنگ و ادب ایران.

خوشا شیراز و وضع بی‌مثالش

آغاز این سفر با زیارت حرم شاه‌چراغ (ع) و سومین حرم اهل بیت (ع)، تجربه‌ای روحانی و معنوی را به همراه دارد، سپس، دیدار از آرامگاه حافظ و سعدی، شاعرانی که نامشان با تاریخ و فرهنگ ایران گره خورده است، لذت درک عمق شعر و اندیشه ایرانی را به شما هدیه می‌کند.

شیراز، جنت‌طراز و خال رخ هفت کشور، دعوت به سفری است به اعماق تاریخ و ادب، لحظاتی را در آرامگاه سعدی، در سکوت و طهارت، به خوانش بوستان و گلستانش اختصاص دهید، سپس، گامی در میان باغ‌های دل‌انگیزش بردارید از باغ ارم و دلگشا تا نارنجستان قوام و در نهایت به مجموعه زندیه برسید.

بازار وکیل، حمام‌های تاریخی، ارگ کریم‌خانی؛ هر کدام قصه‌ای دارند که روزها برای شنیدنشان کم است اما فراموش نکنید طعم ناب بستنی در جوار آرامگاه سعدی یا ارگ و فالوده شیرازی اصیل را و در پایان از سوغاتی‌های بی‌نظیرش، از گلیم و گبه تا خاتم و معرق، یادگاری ببرید.

فراتر از گنبدها و کاشی‌های فیروزه‌ای، شیراز در کوچه پس کوچه‌های بافت تاریخی‌اش پنهان شده است، گذر سنگ سیاه، سیبویه و دارالسلام، رازهایی از تاریخ را در دل خود دارند، بافت تاریخی شیراز، ۳۶۰ هکتار تاریخ زنده، در قلب این شهر جاودانه آرام گرفته است.

رد پای هخامنشیان و پیش از آن، در کوچه پس کوچه‌هایش به چشم می‌آید، هشت محله کهن، هر کدام با هویتی منحصربه‌فرد، با گذرگاه‌هایی باریک و بناهایی باشکوه، قصه پرفراز و نشیب این دیار را زمزمه می‌کنند، گرچه گذر زمان، رد پای خود را بر آنها نهاده، اما پتانسیل نهفته در هر محله، حکایتی از استقامت و زیبایی است.

آفتاب شیراز، روح را گرم می‌کند و قلب را به شیرازی‌های اصیل پیوند می‌دهد. مسجد مشیر، بی‌بی دختران، کلیسای مریم مقدس، زیبایی‌هایی که در سایه حرم مطهر احمدبن‌موسی (ع) منتظر هستند تا شما آنها را کشف کنید.

مهمان‌نوازی، مهربانی و خونگرمی مردم شیراز از ویژگی‌های بارز این شهر است، آنها با آغوش باز از مهمانان خود پذیرایی می‌کنند و لحظات خوشی را برایشان رقم می‌زنند.

خوشا شیراز و وضع بی‌مثالش

محمد علی چوبینی، معاون شهردار و رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و فرهنگی شهرداری شیراز در تشریح برنامه‌های هفته شیراز گفت: برنامه‌های هفته شیراز با غبارروبی حرم مطهر احمدبن موسی (ع) در صبح امروز، پانزدهم اردیبهشت آغاز می‌شود.

وی رونمایی از قرآن نفیس خط استاد مجید چیزفهم در دروازه قرآن را در قالب ویژه برنامه «گنج پنهان» از شاخص‌ترین برنامه‌ها دانست و از آئین نکوداشت روز شیراز در باغ جهان‌نما در شامگاه امروز خبر داد و افزود: در این مراسم، سمفونی شیراز با رهبری کارن همایونفر رونمایی می‌شود و از پیشکسوتان هنر تجلیل به عمل خواهد آمد.

چوبینی همچنین از میزبانی مهمانان خارجی از جمله سفارتخانه‌های مختلف در این مراسم خبر داد و از افتتاح مرکز شیراز شناسی و رونمایی دانشنامه ۱۷ جلدی شیراز در بوستان بعثت خبر داد.

معاون شهردار شیراز همچنین به بهره‌برداری از باغ اوتیسم به همراه افتتاحیه‌ها و کلنگ‌زنی‌های دیگر اشاره کرد و کلنگ‌زنی آمفی‌تئاتر روباز با ظرفیت ۳۰۰۰ نفر را نیز از دیگر برنامه‌های هفته شیراز اعلام کرد و گفت: این پروژه ظرف یک سال به بهره‌برداری می‌رسد.

چوبینی از اجرای رویدادهای هویتی، از جمله رونمایی از کتاب «شیرازمون» برای نوجوانان (با آزمون آنلاین و جوایز) خبر داد و گفت: برگزاری جشن‌های دهه کرامت و میلاد شاه‌چراغ (ع)، تورهای رایگان شیرازگردی، شب شعر شهر خند در باغ ملی و شب شعر ملی در باغ ارم را از دیگر برنامه‌های هفته شیراز برشمرد.

به گزارش ایمنا، اردیبهشت با جلوه‌های بی‌بدیل طبیعت، شیراز را به بهشتی زمینی مبدل می‌سازد، انتخاب پانزدهم اردیبهشت به عنوان روز شیراز، فراتر از یک جشن سالانه است، این روز، فرصتی طلایی برای شکوفایی ظرفیت‌های فرهنگی این شهر است.