تعامل بی‌نظیر شهرداری شیراز با پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری

علی کلانتری در نشست مطبوعاتی و در بازدید از محل لینک ارتباطی خط ۱ به ۴ با تأکید بر حفظ و حراست از میراث‌فرهنگی گفت: شهرداری شیراز باتوجه‌به موقعیت قرارگیری این پروژه در بافت قدیمی و اهمیت آن، کارگاه مرکزی و اصلی این پروژه را برای کاوش‌های باستان‌شناسی به طور کامل در اختیار پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و باستان‌شناسی قرار داده است.

تعامل بی‌نظیر شهرداری شیراز با پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری

به گفته وی؛ این موضوع در راستای حفظ و حراست از میراث‌فرهنگی-تاریخی و تعامل با پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری و اداره کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان فارس صورت‌گرفته است.
 
 رئیس سازمان حمل‌ونقل ریلی شهرداری شیراز افزود: کاوش‌های باستان‌شناسی از ابتدای سال جاری باتوجه‌به توافق‌های صورت‌گرفته و نامه پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری و همچنین با هماهنگی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس، به‌صورت کاملاً علمی و اجرایی توسط تیم مورد تأیید پژوهشگاه آغاز شده و تاکنون تا عمق حدود ۴ متری کاوش‌ها انجام و به ثبت رسیده است.
 
 کلانتری تصریح کرد: در این راستا مقرر شد کاوش‌ها تا رسیدن به خاک بکر انجام و پس از تهیه بسته میراثی و تعیین لایه‌های موجود و تقدیم گزارش به پژوهشگاه میراث‌فرهنگی، دستورالعمل لازم برای ادامه کار صادر شود.
 
وی خاطرنشان کرد: در علوم مهندسی تونل‌سازی برای ساخت تونل شهری به‌صورت زیرزمینی، باید تونل در خاک بکر و با عمق مناسب حفاری شود و این موضوع برای جلوگیری از نشست‌ها و عملیات اجرایی ایمن است.
 
 رئیس سازمان حمل‌ونقل ریلی شهرداری شیراز بیان کرد: براین‌اساس و باتوجه‌به گمانه‌های ژئوتکنیکی که توسط اداره کل آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک استان فارس انجام شده، عمق خاک بکر در این محدوده ۵.۵ متر است. پس محدوده تاج۶ تونل پروژه جهت یک اجرای ایمن و مهندسی در حدود ۹ متری تعیین شده است.
 
 این مقام مدیریت شهری ادامه داد: عملیات اجرایی تونل در خاک بکر از لحاظ میراثی نیز مطابق با نظر متخصصان امر بلامانع است.
 
 کلانتری با اشاره به جلسه مشترک هفته اخیر با نمایندگان پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری و همچنین اداره کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان فارس گفت: در راستای همکاری بیشتر و سرعت بخشی به عملیات، مقرر شد گمانه پیش رو جهت تعیین عمق خاک بکر اجرا شده و پس از تا این موضوع که عملیات حفاری تونل در خاک بکر صورت می‌گیرد، مجوز اجرای تونل از لحاظ میراثی صادر شود.
 
 وی تأکید کرد: دو محدوده دیگر از پروژه لینک خط ۱ به خط ۴ در اختیار تیم باستان‌شناسی قرار گرفته و به‌زودی عملیات باستان‌شناسی در این نقاط نیز شروع خواهد شد.
 
 خاطرنشان می‌شود، نخستین کاوش‌های باستان‌شناسی بافت تاریخی شیراز، پیش از حفاری برای احداث خطوط یک و چهار قطار شهری، در پارکینگ زائر حرم حضرت شاهچراغ(ع) آغاز شده است؛ این کاوش که در زمره کاوش‌های نجات‌بخش قرار می‌گیرد، قرار است با مجوز پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و همکاری دانشگاه هنر، پیش از هر حفاری مربوط به ایجاد مترو در این منطقه، انجام شود.
 
 گفتنی است، این بازدید با حضور علی کلانتری رئیس سازمان حمل‌ونقل ریلی شهرداری شیراز، ستار خالدیان رئیس دانشگاه هنر، میثم نیک‌زاد سرپرست گروه کاوش باستان‌شناسی و جواد جعفری نماینده اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با همراهی اصحاب رسانه صورت گرفت.