برگزاری دومین اجلاس سراسری سازندگان مسکن و ساختمان کشور در شیراز
دبیر کانون سراسری انجمن صنفی کارفرمایی سازندگان مسکن و ساختمان خبر داد:
فاطمه ایزدی - «خبرجنوب» / دومین اجلاس سراسری سازندگان مسکن و ساختمان کشور با حضور جمع کثیری از متخصصان و فعالان صنعت ساختمان، سازندگان، انجمن های صنفی و جمعی از مسئولین استانی و کشوری، ریاست شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، تعدادی از اعضای هیئت مدیره های سازمانهای نظام مهندسی ساختمان از استانهای مختلف و همچنین هیأت مدیره انجمن های سازندگان مسکن و ساختمان در شیراز برگزار خواهد شد .
دبیر کانون سراسری انجمن صنفی کارفرمایی سازندگان مسکن و ساختمان با اعلام این خبر، یکی از اهداف برگزاری این اجلاس را یادآوری اهمیت موضوع اجرایساختمانها توسط سازندگان صاحب صلاحیت و مطابق مقررات ملی ساختمان عنوان کرد.
محمد ابراهیم باقریان پور در گفتگو با «خبرجنوب» با اشاره به اینکه در این اجلاس، متخصصان صنعت ساختمان از استانهای مختلف کشور در پنلهای تخصصی شرکت نموده و در خصوص چالش های مرتبط با حوزه ساخت و ساز به بحث و تبادل نظر خواهند پرداخت، اذعان داشت که پیگیری اجرایی شدن مقررات ملی ساختمان جهت استفاده از خدمات سازندگان ذیصلاح در تمامی ساختمانها، استفاده از خدمات سازندگان ذی صلاح و مصالح استاندارد و کارگران ماهر در راستای افزایش عمر مفید ساختمانها، ضرورت تشکیل مدیریت های جلوگیری از ساخت و سازهای غیر مجاز در سازمانهای نظام مهندسی با همکاری ارگانهای ذیربط و جلوگیری از ساختمان سازی توسط افراد فاقد صلاحیت از دیگر محورهای این اجلاس است.
او تصریح کرد که اساسا در قانون نظام مهندسی مقرر شده که مهندسان، تکنسینها، معماران و افراد دارای صلاحیت در اجرای ساختمان نقش آفرینی کنند و در این راستا بر اساس قانون باید از فعالیت افراد فاقد صلاحیت در چرخه ساخت و ساز جلوگیری شود تا شاهد ساخت بناهای ناایمن نباشیم.
باقریان پور در ادامه با اشاره به ضرورت ايمن سازي ساختمان ها گفت: الزامات مبحث ٢٢ باید تبدیل به قانون شوند تا مالكان و سازندگان ملزم به اجراي آن باشند. دبیر کانون سراسری انجمن صنفی کارفرمایی سازندگان مسکن و ساختمان همچنین به ضرورت بررسی میزان آسیبپذیری ساختمان ها و اهمیت بهسازی آن ها اشاره کرد و گفت: آمارها نشان میدهند که بهطور میانگین طول عمر ساختمانها در ایران ۲۵ تا ۳۰ سال بوده در حالی که این مقدار در کشورهای صنعتی به ۱۰۰ سال هم میرسد.
باقریان پور خاطر نشان کرد: با کاهش عمر مفید ساختمان، هزینههای مربوط به تعمیر و نگهداری، هزینههای تحمیلی بر محیط زیست، هدر رفتن انرژی و بسیاری موارد دیگر افزایش مییابند. او توضیح داد که رعایت مقررات ملی ساختمان و کنترل استاندارد بودن مواد و مصالح ساختمانی در راستای جلوگیری از هدر رفت سرمایه های مالی و جانی در بخش ساخت و ساز جایگاه ویژهای دارد و در مجموع میتوان گفت که رعایت استانداردها در تمام مراحل ساخت و ساز از مهمترین ضروریات این حوزه است.
باقریان پور اظهار امیدواری کرد که همفکری و تبادل نظر متخصصان صنعت ساختمان در دومین اجلاس سراسری سازندگان مسکن و ساختمان کشور بتواند برای شناسایی معضلات مرتبط با حوزه ساختمان سازی راهگشا بوده و در اجرای هر چه بهتر مقررات ملی ساختمان در تمام ابعاد موثر واقع شود.