برج های دو قلوی پتروناس کوالالامپور

برج های دو قلوی پتروناس کوالالامپور

معماری و تاریخچه برج های دوقلوی پتروناس


سزار پل (Cesar Pelli)، فردی دو رگه آمریکایی- آرژانتینی مهندس معمار برج های دوقلوی پتروناس است. وی در کارنامه خود طراحی آسمان خراش های متعددی را به ثبت رسانده و برج دوقلوی پتروناس یکی از آن هاست. سزار پل برای ساختن یکی از شاهکارهای معماری قرن بیست و یکم برگزیده شده بود که به خوبی هم از پس این وظیفه برآمد. دکتر مهاتیر محمد (Tun Dr. Mahathir bin Mohammad)، هفتمین نخست وزیر مالزی در سال ۱۹۹۹ میلادی، به صورت رسمی برج خای دوقلوی پتروناس را افتتاح کرد. پس از افتتاحیه، این آسمان خراش دوقلو به بهره برداری رسید. گفته می شود ساخت برج های دوقلوی پتروناس ۶ سال طول کشید اما سه سال پس از اتمام ساخت کامل شد.
ساخت چنین برج باشکوه برای مردم مالزی شگفت آور بود و برخی نیز بر هزینه های ساخت برج خرده گرفتند که فراتر از انتظارشان بود. در حالی که، باتوجه به مقدار فولادی که در ساخت برج های دوقلوی پتروناس به کار رفته، این هزینه کاملا معقول است. زیرا که فولاد جزو گران قیمت ترین فلزات مالزی به حساب می آید. برج های دوقلوی پتروناس پس از ساخت و تکمیل با استقبال فراوان و بی نظیر گردشگران روبرو شدند و همچنان جزو جاذبه های پرطرفدار کوالالامپور و مالزی هستند. برج های دوقلوی پتروناس ۸۸ طبقه دارند و ارتفاعشان از سطح زمین ۳۷۵ متر است. یک پل در طبقات ۴۱ و ۴۲ دو برج را به یکدیگر متصل می کند.

فضای داخل برج های دوقلوی پتروناس


داخل برج پتروناس علاوه بر شرکت ها و مراکز اداری، مکان های دیدنی چون رستوران، مرکز خرید، سالن های ورزشی، سالن های کنفرانس و ... وجود دارند که طراحی شان الهام گرفته از سنت اسلامی است و ترکیب بسیار زیبایی از سنتی و مدرنیته را به وجود آورده اند. آینه کاری های داخل برج در نگاه اول و در بدو ورود به برج توجه شما را جلب خواهند کرد.

جاذبه های موجود در برج های دوقلوی پتروناس


یک آکواریوم بسیار بزرگ در طبقه پایین برج هی دوقلوی پتروناس وجود دارد که به شکل لوله بوده و سفره ماهی های گوناگون داخل آن شنا می کنند. شرکت های بزرگ و معروفی چون سونی و بسیاری از برندهای مشهور در این برج مستقر هستند و جزو جاذبه های برج های دوقلوی پتروناس به حساب می آیند. برای علاقه مندان کتاب یک فروشگاه بسیار بزرگ کتاب در نظر گرفته شده که بسیار زیبا است. یک سینمای چندبعدی نیز برای بازدیدکنندگان در نظر گرفته شده تا ساعتی را به تفریح و هیجان سپری کنند. سوریا (Suria KLCC)، بزرگ ترین مرکز خرید کوالالامپور است و در نزدیکی برج های دوقلوی پتروناس قرار دارد. این مرکز خرید در ۶ طبقه ساخته شده و اجناس لوکس و گران قیمت را به فروش می رساند. در ضلع شمالی این برج ها، یک پارک ۱۷ هکتاری وجود دارد که نور پردازی آن بسیار معروف بوده و برای قدم زدن و استراحت مکان بسیار خوبی است. در سال نو ایرانی، یعنی در ایام نوروز مراسم آتش بازی در برج های دوقلوی پتروناس برای گردشگرانی که با خرید بلیط هواپیما به کوالالامپور سفر می‌کنند نیز برگزار می شود.

پل هوایی پتروناس


دو ساختمان برج های دوقلوی پتروناس توسط یک پل به هم متصل شده اند که نام این پل اسکای بریج (Sky Bridge Petronas) است. این پل در دو طبقه ۴۱ و ۴۲ ساخته شده و جالب است که تمام وزن پل به روی برج ها نسیت. زیرا که این امر سبب ریزش برج ها می شود. پل هوایی اسکای بریج، مرتفع تری پل هوایی دو طبقه در دنیا است و اکثر گردشگرانی که از برج های دوقلوی پتروناس بازدید می کنند، در اولین فرصت خود را به روی پل هوایی اسکای بریج می رسانند تا در ارتفاع ۱۷۰ متری از سطح زمین مناظر زیبای اطراف را از دیوارهای شیشه ای تماشا کنند. وزن این پل حدود ۷۵۰ تن بوده و طول آن ۵۸.۴ متر است. با این احتساب، باید به معماران و طراحان برج های دوقلوی پتروناس بابت ساختن چنین سازه بی نظیری تبریک گفت. لازم است بدانید، بازدید از پل هوایی اسکای بریج تنها از طبقه ۴۱ میسر است. طبقه ۴۲ اجاره داده می شود و بنابراین هرکسی نمی تواند از آن بازدید کند. گردشگران می توانند همه روزه از طبقه ۴۱ بازدید کنند. اما در صورتی که ۱۰۰۰ بلیط در یک روز به فروش برسد، فروش بلیط به پایان می رسد.