برج زیبایی که از روی «دامن» طراحی شده است!

برج بارسلونا واقع در تیرانا، آلبانی، که قرار است طی سال جاری میلادی به بهره‌برداری کامل برسد، حضوری چشمگیر و نوظهور در خط آسمان این شهر در نزدیکی میدان اسکندربیگ ایجاد می‌کند.

برج زیبایی که از روی «دامن» طراحی شده است!

این آسمان‌خراش 190 متری که توسط استودیو معماری بوفیل طراحی شده است، دارای فرمی پیچیده و مخروطی است که هم یادآور پوشش سنتی آلبانیایی - به ویژه دامن سنتی فوستانلا- و هم ارجاعاتی از آرشیو معماری خود این شرکت، از جمله لا پیرامید (La Pirámide) و کاسا مونت-راس (Casa Mont-ras) است.

چرخش برج، با جابجایی تدریجی هر طبقه حول یک هسته بتنی مرکزی، منجر به ایجاد یک شبح آیرودینامیک می‌شود که عملکرد انرژی و مقاومت ساختاری را بهبود می‌بخشد. نمای ساختمان - که با بتن رنگدانه‌دار قرمز و یک شبکه منظم از بازشوهای مربعی تعریف شده است - به گونه‌ای طراحی شده است که ضمن احترام به مقیاس و رنگ ساختمان‌های تاریخی اطراف، هندسه ساختار را برجسته کند.

از نظر عملکردی، برج بارسلونا فضاهای اداری را در سطوح پایین‌تر و واحدهای مسکونی را در طبقات بالاتر ادغام می‌کند که توسط یک سکوی همکف که مناطق تجاری را در خود جای می‌دهد، پشتیبانی می‌شود.

در قسمت داخل، طراحی با حیاط‌های کاشی‌کاری شده قرمز، سطوح بتنی اکسپوز و فضای سبز یکپارچه، پالت بیرونی را ادامه می‌دهد و یک محیط داخلی منسجم و رسا ایجاد می‌کند. این برج با ترکیب فرم مجسمه‌سازانه، کارایی فنی و ارجاعات فرهنگی، به عنوان یک نماد معاصر عمل می‌کند که به هویت در حال تحول بافت شهری تیرانا کمک می‌کند.