بازدید شهردار شیراز از غرفه فارس در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری شیراز

طلایه‌داران گردشگری، پیشگامان رونق سفر

بازدید شهردار شیراز از غرفه فارس در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری شیراز

خبرنیوز:

دکتر اسدی خبر داد؛

نخستین حضور رسمی طلایه‌داران گردشگری در راستای جذب گردشگر و توسعه بازارهای سرمایه‌گذاری مبتنی بر گردشگری

هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری در حالی در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شد که فارس با تعبیه غرفه بیش از 500 متری و المان‌هایی از تخت‌جمشید، کاخ آپادانا، کاخ سروستان و کاخ اردشیر بابکان، جلوه‌ای ویژه داشت. در کنار غرفه خاص فارس، غرفه طلایه‌داران گردشگری شامل شهرداری‌های شیراز، اصفهان و یزد با معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری با جنبه گردشگری و ظرفیت‌های سه استان به جذب گردشگر اقدام کردند.

شهردار شیراز به همراه هیئت همراه در بازدید از غرفه فارس و نمایشگاه گردشگری ضمن اشاره به ظرفیت‌های استان و شیراز از جنبه‌های تاریخی، طبیعی، درمانی و ... توسعه گردشگری را در جذب سرمایه‌گذار برای توسعه گردشگری عنوان کرد و گفت: توسعه فرهنگ ایران به تلاش‌های فعالان عرصه گردشگری وابسته است و آن‌ها نقش مهمی در این عرصه دارند.

دکتر محمدحسن اسدی با بیان این که شهرداری شیراز با همکاری دو شهر اصفهان و یزد در قالب پاویون طلایه‌داران گردشگری ایران در این نمایشگاه نقطه عطف این رویداد محسوب می‌شوند گفت: این نخستین حضور رسمی طلایه‌داران گردشگری در راستای جذب گردشگر و توسعه بازارهای سرمایه‌گذاری مبتنی بر گردشگری است و این همکاری به حذف موانع پیش‌روی گردشگری منتج خواهد شد.

وی توسعه زیرساخت‌ها همچون افتتاح هتل و مجموعه‌های گردشگری را از نتایج قابل پیش‌بینی خواند و گفت: توسعه سرمایه انسانی در امر گردشگری، دیگر الزامی است که می‌تواند این صنعت را به درجات اعلی‌تری برساند.

شهردار شیراز سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری به‌عنوان یکی از ارکان اقتصاد را ضرورتی اجتناب‌ناپذیر دانست و گفت: به این منظور صندوق توسعه ملی از پروژه‌های این حوزه حمایت خواهد کرد.

اسدی افزود: هم اکنون زمان تقویت روابط بین شهرها و فرهنگ‌ آن‌ها فرا رسیده و باید با برنامه‌ریزی در راستای نزدیک کردن مردم با ابزارهای مختلف قدم برداریم و تصویر واقعی و متمدن ایران را به جهان معرفی کنیم.

عضو هیئت‌ مدیره اتحادیه شهرهای تاریخی جهان تاکید کرد: برای توسعه بیشتر و رونق تولید می‌بایست به معرفی میلیون‌ها اثر تاریخی و طبیعی ایران اقدام کنیم و با تسهیل سرمایه‌گذاری، سرمایه‌گذاران را ترغیب به ایجاد ظرفیت‌های گردشگری بیشتری کنیم.

دکتر اسدی با اشاره به ظرفیت‌هایی همچون تاریخی، کشاورزی، طبیعی، خوراک، سلامت، دریایی و... گفت: تمامی این ظرفیت‌ها قابلیت جذب گردشگر دارد و می‌توان با استفاده از هر یک به تنهایی به رونق صنعت توریسم کمک کرد.

وی سرمایه‌گذاری را به جریان خون در بدن تشبیه کرد و گفت: مثلث گردشگری شیراز، اصفهان و یزد آمادگی جذب سرمایه‌گذاران را دارد چرا که بدون حضور آن‌ها معرفی ظرفیت‌های عظیم تاریخی و تمدنی کشور به جهانیان و رونق اقتصاد گردشگری امکان‌پذیر نیست.

شهردار شیراز تاکید کرد: بنیان گردشگری ایران بر پایه مثلث گردشگری شکل گرفته است و وفاق و هم‌افزایی این سه شهر می‌تواند با نگاه جدید، دستاوردهای کم نظیری برای توسعه اقتصاد فراهم کند.

وی با اشاره به احیای محور جهانی زندیه و برخی بناهای فراموش شده گفت: از هر ظرفیتی برای ارتقای گردشگری شهری استفاده خواهیم کرد و به زودی مردم شیراز، گردشگران، آژانس‌های هوایی و راهنمایان تور با جاذبه‌های تازه و نو به مثابه پازل گمشده‌ای که حالا تصویر کاملی از معماری یکپارچه زندیه را ارائه می‌کند روبه‌رو خواهند شد.

*قدردانی شهردار شیراز از فعالیت میراث‌فرهنگی فارس

شهردار شیراز همچنین با تقدیر از تلاش‌های اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس برای معرفی جاذبه‌های گردشگری و صنایع‌دستی بیان کرد: حضور شهرستان‌ها در این نمایشگاه و عرضه ظرفیت‌های گردشگری به بازدیدکنندکان یکی از ویژگی‌های جذاب غرفه فارس بود.

اسدی با بیان این که شیراز شهر جهانی صنایع‌دستی است معرفی این هنر صنعت را یکی از جاذبه‌های گردشگری تلقی کرد و گفت: حضور در این نمایشگاه‌ها و معرفی صنایع‌دستی ضمن تبیین هویت و اصالت استان به جذب مردم به سفر به فارس کمک می‌کند.

وی ضمن قدردانی از تلاش‌های دکتر محمد ثابت اقلیدی مدیرکل میراث فرهنگی استان در برپایی یک غرفه کامل و بی‌نظیر، این حضور را ستودنی خواند.

*رونمایی از لوگوی «طلایه‌داران گردشگری»

شهرداران شیراز، یزد و اصفهان از لوگوی طلایه‌داران گردشگری در راستای اجرای برنامه عملیاتی برای رونق گردشگری در این سه شهر، رونمایی کردند. این سه شهر به عنوان «مثلث گردشگری ایران» با تهیه یک برنامه عملیاتی در نمایشگاه‌ها و هفته‌های فرهنگی به صورت مشترک حضور پیدا کرده و به معرفی مثلث گردشگری ایران می‌پردازند.

دکتر اسدی در این مراسم با بیان این که طی ماه‌های اخیر توافق‌نامه‌ای به امضا رسیده افزود: تهیه یک برنامه عملیاتی به منظور رسیدن به اهداف در دستور کار قرار گیرد و همانند حضور در این نمایشگاه باید در هفته‌های فرهنگی در کنار هم گام برداریم.

علی قاسم‌زاده، شهردار اصفهان نیز بیان کرد: در یزد دبیرخانه‌ای برای تحقق عینی این توافقنامه ایجاد شد و در تلاشیم به منظور جذب گردشگر داخلی و خارجی تسهیلاتی ایجاد کنیم.

ابوالقاسم محی‌الدین، شهردار یزد هم گردشگری را مقدمه کار خواند و گفت: نه تنها در اقتصاد گردشگری بلکه در موضوعات فرهنگی نیز در حال برنامه‌ریزی هستیم.

وی تاکید کرد: هم‌افزایی همه نیروهای استان برای پویایی فعالیت‌های گردشگری سه شهر مد نظر ماست و از آن گذشته در حوزه اجتماعی و سیاسی نیز هم‌افزایی خواهیم داشت.

نماینده طلایه‌داران گردشگری (شهرداران شیراز، یزد و اصفهان) گفت: در این نمایشگاه تولید محتواها مشترکا درباره هر سه شهر ارائه شد و باور داریم شهرداری‌ها تسهیلگر گردشگری در شهرها هستند.

علیرضا مساح با تاکید بر اهمیت شهرداری‌ها در توسعه گردشگری افزود: با توجه به نقش شهرداری‌ها در بازسازی بافت تاریخی نیاز است در برنامه‌ریزی گردشگری هم نقش داشته باشند.

 

*شهرداری‌ها پیشران گردشگری شهری هستند

معاون فرهنگی شهرداری شیراز شهرداری‌ها را پیشران گردشگری شهری خواند و گفت: شهرداری ها با برگزاری تور‌های گردشگری و اولویت‌بندی اماکن و مسیر‌ها گردشگری هدفمند را اجرا کنند.

محمدعلی چوبینی با اشاره به حضور شهرداری‌های شیراز، یزد و اصفهان در غرفه طلایه‌داران گردشگری گفت: طی ۳ ماه گذشته در شیراز با میزبانی از شهرداران یزد و اصفهان تفاهم‌نامه طلایه‌داران گردشگری و مثلث گردشگری این سه شهر امضا شد.

وی از جمله مصوبات این تفاهم‌نامه را حضور اشتراکی این سه شهر در نمایشگاه گردشگری عنوان کرد و گفت: قرار بر این است که در هفته‌های فرهنگی داخلی و خارجی با حضور مشترک به توسعه گردشگری این سه شهر کمک کنیم.

معاون فرهنگی شهرداری شیراز با اشاره به تعدد ظرفیت‌های گردشگری این سه شهر گفت: جاذبه‌های این سه شهر حتی از چندین کشور بیشتر است و با توجه به همین ظرفیت می‌توانند پیشران باشند.

رئیس سازمان فرهنگی شهرداری شیراز هدف از انعقاد این تفاهم‌نامه را جذب گردشگران به هر سه شهر عنوان کرد و گفت: به این منظور ورود بخش خصوصی و ارائه تسهیلات الزامی است و به زودی بستری فراهم خواهد شد که گردشگران بخشی از زمان و هزینه خود را مدیریت کنند.

وی با بیان این که ۴۵ مسیر گردشگری در شیراز طراحی و تعریف شده است گفت: تور‌های شیرازگردی فعال و به بخش خصوصی برون سپاری شده است و با هدایت شهرداری مسافران با مدیریت زمان و متناسب با علائق خود می‌توانند از این مسیرها بازدید کنند.

چوبینی از برنامه‌های نوروز و ماه رمضان خبر داد و گفت: طبق برنامه‌ریزی‌ها برنامه‌ها متناسب با این ایام خواهد بود که مجموعه آوا‌ها و نوا‌های رمضانی، جشنواره و سوگواری‌های مختلف در حوزه فرهنگی و هنری که تلفیقی از سنت، نوروز و ماه رمضان در شهر شیراز است از جمله آن هاست.

وی ادامه داد: طی دو ماه اخیر ستاد سفر شهرداری شیراز آغاز به کار کرده و در حوزه‌های مختلف فضاسازی شهری، فضای سبز و زیرساخت‌های لازم انجام شده است.

گفتنی است در کنار رونمایی از این لوگو، کتاب «هنرهای زیبای شهر راز» در باب آشنایی با هنرهای سنتی و صنایع دستی شیراز، مجموعه ۱۰ جلدی با موضوع اصفهان از نگاه گردشگران خارجی با عنوان «اصفهان در حدیث دیگران» و کتاب «یزد زیبای من (راهنمای گشت و گذار در شهر تاریخی یزد)» به زبان فارسی و انگلیسی معرفی شد.

شهرداران این سه شهر بنا دارند تا در ماه آینده در هفته فرهنگی قطر شرکت کنند.

*اقدامات دبیر شهر جهانی صنایع‌دستی برای معرفی هنرهای دستی فارس

 شهردار شیراز در بازدید از غرفه روزنامه گردشگری توریسم، این رسانه را برگ برنده‌ای برای فارس خواند و گفت: مجموعه فرهنگی رسانه‌ای خبر همواره حرفی برای گفتن دارد و این روزنامه خاص و منحصر به فرد، گل سر سبد فعالیت آن هاست که فارس را سر زبان‌ها انداخته است. دکتر محمدحسن اسدی در پاسخ به (خبر جنوب) در خصوص اقدامات شهرداری به عنوان دبیر شهر جهانی صنایع‌دستی برای معرفی صنایع‌دستی فارس و شیراز گفت: شیراز شهر تاریخی، تمدنی و شهر کهنی است که چند سالی است به عنوان شهر جهانی صنایع‌دستی و شهرداری شیراز به عنوان دبیر شهر جهانی صنایع دستی معرفی شده است. وی افزود: حمایت‌های شهرداری در حوزه زیرساختی است به طوری که با افتتاح بازارچه هنر در بافت تاریخی و فرهنگی شهر شیراز و اختصاص تمامی ۶۴ مغازه آن به عرضه صنایع دستی، اقدام به معرفی و پشتیبانی از هنر اصیل استان کرده‌ایم. شهردار شیراز گفت: در این شاپینگ مال تمام فعالیت صنعتگران در راستای معرفی این هنر اصیل است و شهرداری شیراز با قیمت‌های مقرون به صرفه در واگذاری غرفه‌ها از آن‌ها حمایت می‌کند. دکتر اسدی افزود: از سوی دیگر در حوزه‌های دیگر چون سازمان سیما و منظر المان‌های مختلفی که معرف صنایع‌دستی طراحی و در میادین نصب می‌شود. وی در پایان با تشکر از هنرمندان صنایع دستی حاضر در نمایشگاه بیان کرد: این افراد با احساس مسئولیت و عشق به هنر خود در این نمایشگاه شرکت کردند و به خوبی به جذب گردشگر کمک کردند.