نگاهی به فراخوان دومین دورهی «جایزهی ویلا»
ویلا بستری آرمانی برای گفت وگو در «نوآوری های معماری» است. ویلا، تولید کننده ی «ادبیات معماری» است. مجلهی ویلا از معماران و طراحان دعوت مینماید تا جهت شرکت در دومین دورهی جایزه ویلا، آثار و ایدههای خود را در قالب پروژههای ویلایی ساخته شده، ساخته نشده، طراحی داخلی ویلا، طراحی محوطهی ویلا و بازسازی ویلا به دبیرخانهی این رویداد ارسال کنند.
دربارهی جایزهویلا:
جایزه ویلا عنوانی است که به یک اثر معماری تعلق پیدا میکند که در تولید و پیشبرد ادبیات معماری معاصر ایرانی نقش بارزی را ایفا کرده باشد.
چه پروژه هایی می توانند در این جایزه ویلا شرکت کنند؟
پروژههای ویلایی ساخته شده و ساخته نشده در ایران و هرنوع مداخلات معمارانه که با مفهوم «ویلا» مرتبط باشند از امکان شرکت در این رویداد رقابتی برخوردار هستند.
چه کسانی می توانند در جایزه ویلا شرکت کنند؟
کلیه ی معماران معاصر ایرانی، دفاتر رسمی مشاورهی معماری، دفاتر آزاد معماری، طراحان داخلی، طراحان محوطه، هنرمندان و منتقدان حوزهی معماری تا پایان وقت اداری روز دوشنبه، برابر با ۳۰ بهمن ماه سال ۱۴۰۲ میتوانند براساس فراخوان دومین دورهی «جایزه ویلا» مراحل ثبت نام و بارگذاری آثار خود را با مکاتبه به نشانی Award@villamagazine.ir انجام دهند.
معیارهای داوری جایزه ویلا:
معیارهای داوری در دومین دورهی جایزه ویلا عبارتنداز:
– اصالت و نوآوری
– جذابیت بصری
– استفاده از منابع و مصالح طبیعی
– نوآوری در استفاده از تکنولوژی و تکنیکهای اجرایی
– انرژی، سلامت، تناسب و مقیاس
– حس و تعلق فضایی
– کیفیت ارائه ی آثار
اعتبارات جایزه ویلا:
– آثار برگزیدهی هیئت داوران در ویژه نامهی چاپی و وب سایت مجلهی ویلا منتشر میشود.
– تندیس یادبود به برگزیدگان اول هر دسته بندی اهدا میشود.
– لوح تقدیر به تمامی برگزیدگان تقدیم میگردد.
– دو تن از برگزیدگان، جهت شرکت در دوره های آموزشی ویلا آکادمی بورسیه می شوند.
– افراد منتخب از فرصت همکاری با شرایط ویژه با گروه های تجاری حامی رسانه ی ویلا پراپرتی بهره مند می گردند.
ثبت نام در جایزه ویلا:
ثبت نام در جایزهویلا ازطریق ارسال یک ایمیل به نشانی award@villamagazine.ir و دریافت یک کد شش رقمی انجام می شود. شرکت کنندگان میبایست مدارک خود را پس از دریافت کد شش رقمی به همین نشانی ارسال نمایند. برای ارسال چندین اثر توسط یک شرکت کننده، محدودیتی وجود ندارد و شرکت کنندگان برای هر اثر ارسالی، یک کد شش رقمی جداگانه دریافت میکنند.
مدارک لازم برای شرکت در جایزهویلا:
۱- شناسنامه ی ویلا شامل:
نام معمار مسئول/ مؤلف، اعضای تیم طراحی، سایت پروژه، متراژ سایت، متراژ ویلا، سال طراحی/ ساخت.
۲- دو شیت در اندازهی A3 (افقی) در قالب JPG با محتوای پیشنهادی زیر:
الف- شرح پروژه و ایده ی طراحی در قالب حداکثر ۲۰۰۰ کلمه به زبان فارسی
ب- ترسیمات پروژه (پلان، نما، مقطع) در مقیاس قابل خوانش
ج- تصاویر با خوانش از چهار نما، محوطه و فضاهای داخلی (ارائهی تصاویر هوایی و بام آزاد است)
د- تصاویر سه بعدی (اسکیس، ماکت، رندرهای طرح) برای پروژه های ساخته نشده الزامی است
ر- دیاگرام های گرافیکی و فیزیکی از برنامه ی پروژه، تحلیل سایت و فرایند طراحی
هیأت داوران:
– مهرداد ایراوانیان
– فیروز فیروز
ـ منوچهر سیدمرتضوی
مدیر جایزه ویلا:
فاطمه تاجیک؛ معمار، مدرس و پژوهشگر معماری
مدیر کمیته های ویلا آکادمی و ویلاپراپرتی:
امیرعباس ابوطالبی؛ معمار، ژورنالیست و پژوهشگر معماری، عضو مؤسس «مجله ی ویلا»، «کمیته ی سلامت و معماری در ایران» و «انجمن بین المللی علمی- فرهنگی چهارباغ»
تاریخ های مهم:
آخرین مهلت ثبت نام و ارسال آثار: ۳۰ بهمن ماه ۱۴۰۲
داوری و انتخاب آثار: ۳ اسفند ماه ۱۴۰۲
اعلام نتایج فهرست کوتاه برگزیدگان: ۵ اسفند ماه ۱۴۰۲
اعلام نتایج برندگان نهایی: ۸ اسفند ماه ۱۴۰۲
آیین اعلام نتایج و اهدای جوایز: ۹ اسفندماه ۱۴۰۲
توضیحات و پرسشهای متداول:
۱- کد شش رقمی می بایست در قسمت بالا و سمت راست هر کدام از شیت ها قرار بگیرد و از نوشتن نام طراح یا طراحان پروژه بر روی شیت ها پرهیز شود.
۲- برای اطمینان از صحت دریافت فایل شیت ها به صورت لینک گوگل درایو و یا وی ترانسفر ارسال شود. حداکثر حجم فایل ارسالی، پانزده مگابایت برای هر اثر (دو شیت) است.
۳- درج نام مدیر پروژه، طراح/ مجری سازه، طراح/ مجری برق و مکانیک، طراح محوطه، طراح داخلی، طراح نورپردازی، نام کارفرما در شناسنامهی اثر آزاد است.
۴- معرفی محصولات و برند های ساختمانی مورد تأیید طراح که در پیشبرد ایده های نوآورانه و دوستدار محیط زیست ایفای نقش کرده باشند، آزاد است.
۵- شناسنامه ی آثار می بایست از طریق ایمیل ارسال شود و از درج هرگونه نام و اطلاعات شناسایی شرکتک ننده بر روی شیت ها خودداری شود.
۶- کتاب «دوسالانهی جایزه بزرگ ویلا: صد اثر»، رهاورد برگزاری نخستین دورهی جایزه ویلا در آیین دومین دوره ی این جایزه به برگزیدگان دوره ی پیشین اهدا می شود. این کتاب پس از چاپ و رونمایی در یک یا چند نمایشگاه بین المللی معماری، ارائه و مورد نقد و بررسی قرار خواهد گرفت.
۷- کمیتهی ارزیابی ویلا آکادمی و ویلاپراپرتی به دفاتر معماری و معمارانی که در زمینهی طراحی و ساخت ویلا در کشور ایران (همسو با اصول ساخت بناهای دوستدار محیط زیست) تأثیرگذار بوده اند به صورت جداگانه جوایزی اهدا میکند.
۸ – کمیتهی ارزیابی «ویلاآکادمی» هرساله یک معمار و یا دفتر معماری که در عرصهی آزمایشگری و آینده نگری در زمینه ی طراحی معماری اثرگذار بوده است را معرفی و از وی تقدیر می کند.
۹- کمیتهی ارزیابی «ویلاپراپرتی» هرساله یک معمار و یا دفتر معماری که در عرصه ی سلامت معماری و صرفه جویی در مصرف انرژی در زمینهی صنعت ویلاسازی اثرگذار بوده است را معرفی و از وی تقدیر میکند.
۱۰- اشاره به آثار ویلایی در دسته بندی بازسازی، الزامی و ذکر دسته بندی برای بقیه ی دسته ها اختیاری است.
۱۱- شرح پروژه به زبان انگلیسی آزاد است.
۱۲- ارسال آثار و شرکت در این دوره از جایزهی ویلا همچون دوره ی گذشته بهدلایل حفظ سلامت، توجه به محیط زیست و صرفه جویی در زمان و هزینه ی شرکت کنندگان به صورت الکترونیکی انجام میشود.