کشور برج‌های بلند کجاست؟

کشور برج‌های بلند کجاست؟

بر اساس داده‌های تازه منتشر شده از شورای ساختمان‌های بلند و زیستگاه‌های شهری (CTBUH)، امارات متحده عربی با داشتن ۳۷ ساختمان بالای ۳۰۰ متر ارتفاع، از ایالات متحده آمریکا که ۳۱ ساختمان در این دسته دارد، پیشی گرفته است، این موفقیت به رشد چشمگیر شهر دبی و وجود برج خلیفه، بلندترین ساختمان جهان با ارتفاع ۸۲۸ متر، نسبت داده می‌شود که نمادی از پیشتازی امارات در معماری، نوآوری و گردشگری است.

این کشور دارای ۳۴۵ ساختمان بالای ۱۵۰ متر و ۱۵۹ ساختمان بالای ۲۰۰ متر است که از جمله بلندترین و مشهورترین آن‌ها می‌توان به برج خلیفه با ارتفاع ۸۲۸ متر و ۱۶۳ طبقه، بلندترین ساختمان جهان، برج المیره با ۴۱۳ متر و ۱۰۱ طبقه، برج ۲۳ مارینا با ۳۹۲.۸ متر، برج الیت رزیدنس با ۳۸۰ متر، برج محمد بن راشد در ابوظبی با ۳۸۱ متر، برج الماس با ۳۶۰ متر و برج جی‌دبلیو ماریوت مارکوئیز دبی با ۳۵۵ متر اشاره کرد، برج اداری امارات، برج مارینا توچ، برج رز، برج الیعقوب و برج العرب از دیگر سازه‌های شاخص این کشور هستند که هر یک نمادی از پیشرفت معماری و توسعه شهری در امارات متحده عربی محسوب می‌شوند.

کشور آسمانخراش‌ها کجاست؟

چین همچنان با فاصله‌ای چشمگیر در صدر جدول قرار دارد و با ۱۲۲ ساختمان فوق‌بلند بالای ۳۰۰ متر، ۱۲۷۱ ساختمان بالای ۲۰۰ متر و ۳۴۹۷ ساختمان بالای ۱۵۰ متر، بر بازار جهانی آسمان‌خراش‌ها تسلط دارد. شهرهای شانگهای، شنژن و گوانژو از جمله مراکز مهم چین هستند که با برج‌هایی همچون برج شانگهای (۶۳۲ متر)، مرکز مالی پینگ‌آن (۵۹۹ متر)، برج سی‌تی‌اف گوانگژو (۵۲۸ متر)، برج شنژن (۶۰۰ متر) و برج تیانجین (۴۵۸ متر) مهندسی برجسته‌ای را به نمایش گذاشته‌اند.

در حالی که چین و امارات پیشتاز هستند، دیگر کشورها نیز در حال توسعه مجموعه آسمان‌خراش‌های خود هستند، ایالات متحده که زمانی پیشگام طراحی برج‌های بلند بود، اکنون با ۳۱ ساختمان بالای ۳۰۰ متر، ۹۰۹ ساختمان بالای ۱۵۰ متر و برج‌های نمادینی همچون «وان ورلد ترید سنتر» (۵۴۱ متر) در نیویورک، در جایگاه سوم قرار دارد، مالزی با برج مردکا ۱۱۸ در کوالالامپور که دومین ساختمان بلند جهان با ارتفاع ۶۷۹ متر است، در رتبه‌های بالای جدول قرار دارد. ژاپن، کره‌جنوبی، کانادا و استرالیا از دیگر کشورهای فعال در ساخت آسمان‌خراش‌های مدرن فوق‌بلند به‌شمار می‌روند.

این آمار نشان‌دهنده روند رو به رشد و رقابت فزاینده در عرصه معماری و توسعه شهری در سطح جهان است که امارات متحده عربی با سرمایه‌گذاری‌های گسترده و پروژه‌های شاخص، توانسته است جایگاه برجسته‌ای را در این حوزه به دست آورد.