نمدمالی و گلیم بافی در معرض فراموشی است

صنایع دستی مانند جاجیم، گلیم و نمد مالی از سنت‌های در معرض فراموشی خطه مازندران است

نمدمالی و گلیم بافی در معرض فراموشی است
ابتکار بانوان مازندرانی در برپایی نمایشگاه

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران گفت: صنایع دستی نظیر گلیم بافی و نمدمالی از سنت های در معرض فراموشی این استان است و باید برای احیای آن تلاش شود.

روح الله سلگی صبح دوشنبه در بازدید از نمایشگاه نوروزی صنایع دستی بانوان در عباس آباد بهشهر با اشاره به فرهنگ کهن دیار علویان بر لزوم معرفی آئین‌های فرهنگی این استان تاکید کرد.

سلگی در این بازدید میدانی با تجلیل از ابتکار بانوان مازندرانی در برپایی این نمایشگاه افزود: صنایع دستی مانند جاجیم، گلیم و نمد مالی از سنت‌های در معرض فراموشی خطه مازندران است که باید احیا شود.

وی تلاش برای احیای سنت‌های فرهنگی مازندران را در راستای مقابله با فرهنگ‌های وارداتی مهم و مؤثر دانست و افزود: ترویج آئین‌های فرهنگ محلی در مازندران موجب استحکام بنیان‌های فرهنگی مردم مؤمن این سامان خواهد شد.

معاون استاندار مازندران با اشاره به ورود میلیون‌ها مسافر نوروزی به مازندران یادآور شد: انتقال فرهنگ کهن دیار علویان به مسافران و مهمانان نوروزی مسئولیت مهم و اثربخش است.

سلگی خاطر نشان کرد: ایجاد نمایشگاه صنایع دستی در مازندران در ایام نوروز تجربه موفق در زمینه معرفی جاذبه‌های فرهنگی و سنت‌های کهن این دیار به شمار می‌رود.

جانشین استاندار در ستاد سفرهای نوروزی مازندران اظهار کرد: معرفی جاذبه‌های گردشگری و فرهنگی مازندران در سال جدید با جدیت دنبال خواهد شد.

وی با تاکید بر اهمیت افزایش سطح پوشش برنامه‌های حمایتی از زنان سرپرست خانوار که در برپایی این نمایشگاه‌ها نقش دارند افزود: در راستای تقویت سیاست‌های حمایتی دولت و توانمند سازی زنان سرپرست زنان خانوار ترویج صنایع دستی از رویکردهای دولت سیزدهم است.

سلگی افزود: امسال با هماهنگی ستاد اجرایی فرمان امام و هدایت فرمانداران استان تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات برای راه اندازی بنگاه‌های کوچک در حوزه صنایع دستی در قالب شرکت‌های تعاونی تولید به زنان سرپرست خانوار مازندران پرداخت خواهد شد.