نمایش شاهکار معماری پایدار ژاپن در هفته طراحی دبی

غرفه ژاپن در هفته طراحی دبی ۲۰۲۴ از پنجم تا دهم نوامبر، یک شاهکار معماری پایدار بود که شیوه‌های ساخت‌وساز سنتی ژاپن را با روش مدرن چاپ سه‌بعدی تلفیق کرده و بدون نیاز به هیچ‌گونه اتصالات شیمیایی یا فلزی سرهم شده بود.

نمایش شاهکار معماری پایدار ژاپن در هفته طراحی دبی

در هفته طراحی دبی ۲۰۲۴ از پنجم تا دهم نوامبر که برای ارائه فهرستی به‌روز از رویدادهای معماری و طراحی که در سراسر جهان برگزار می‌شود، غرفه ژاپن ترکیبی از نازک‌کاری‌های سنتی این کشور، کاشی‌های مدولار، ضایعات چوبی و چاپ سه‌بعدی بود که از خاک اره‌های باقی‌مانده از تولیدات چوب‌های چندلایه متقاطع (CLT) در این کشور به‌دست‌آمده بود. این غرفه بدون استفاده از اتصال‌دهنده‌های شیمیایی بنا شد و یک سیستم تولید توسعه‌یافته را به نمایش گذاشت که از رشته‌ای ساخته‌شده از ضایعات چوب مخلوط‌شده با اجزای ساختمانی و مبلمان پرینت‌سه بعدی استفاده می‌کند.

غرفه یادشده از حدود ۹۰۰ پنل ساخته شده است که هر یک شکل متفاوتی دارند که با استفاده از اتصالات ویژه بر اساس تکنیک‌های نجاری سنتی ژاپنی در کنار هم قرار می‌گیرند. اجزا شماره‌گذاری شده است و می‌تواند بدون استفاده از میخ یا اتصالات اضافی به هم متصل شود. این امر موجب می‌شود ساختار به‌راحتی از هم جدا و در مکان‌های مختلف دوباره سرهم شود. ژاپن این غرفه را نمودی درباره آینده معماری و طراحی خود معرفی کرده که با ترکیب نجاری باستانی با پرینت سه‌بعدی مدرن، زبان جدیدی از بیان معماری این کشور را معرفی کرده است.

غرفه ژاپن در هفته طراحی دبی نشان می‌دهد که فناوری می‌تواند جان تازه‌ای به سنت‌های قدیمی ببخشد و چشم‌اندازی از آینده‌ای را ارائه دهد که در آن نوآوری و پایداری دست‌به‌دست هم می‌دهند. سیستم چوب به‌کاررفته در این غرفه، احیاکننده خاک اره باقی‌مانده از تولید عناصر ساختمانی چوبی است که به ماده خامی تبدیل می‌شود که می‌تواند با دقت و استحکام بالا در پرینت سه‌بعدی استفاده شود. این ماده خام برای چاپ سه‌بعدی و جعبه‌های بسته‌بندی مقوایی با اندازه استاندارد مناسب است و حمل‌ونقل آسانی دارد.

غرفه یادشده در فضایی فشرده به وسعت ۳۲ متر مربع، روی سکویی در کنار یک باغ ژاپنی با مسیری سنگی بنا شد که به ورودی باریک آن منتهی می‌شد و به‌عنوان یک چای‌خانه عمل کرد که بازدیدکنندگان را به تجربه یک مراسم سنتی چای ژاپنی دعوت کرد. این طرح به دهانه‌های کوچک و مربعی‌شکل به نام نیجیریگوچی اشاره دارد که مشخصه چای‌خانه‌های سنتی ژاپنی است. پس از داخل شدن به آن نیز منحنی‌های ارگانیک و پیچ‌خورده سازه، جلوه‌ای گرداب‌مانند ایجاد می‌کرد که هدف آن نمایش آنچه بود که طراحان آن را «جهش در فضا و زمان» نامیده‌اند.

غرفه ژاپن در هفته طراحی دبی ۲۰۲۴ سومین نمونه اولیه‌ای بود که به‌عنوان بخشی از برنامه احیاکننده چوب توسعه پیدا کرده و بخشی از شبکه‌ای است که برای استفاده از ضایعات صنایع چوب ایجاد شده که محصولاتی همچون الوارهای فرآوری‌شده و چند لایه (CLT) را در اختیار صنعت ساختمان‌سازی قرار می‌دهد. با ایجاد یک سیستم حلقه بسته که در آن ضایعات به‌طور مجدد برای تولید محصولات جدید استفاده می‌شوند، ژاپن قصد دارد به هدف ضایعات صفر در طول پردازش الوار حین حمایت از افزایش ساخت‌وسازهای مبتنی بر چوب دست پیدا کند. پروژه‌های قبلی این کشور شامل یک چای‌خانه آزمایشی ساخته‌شده از ضایعات مواد غذایی در دوسالانه معماری ونیز و یک هتل چوبی هیبریدی ۱۱ طبقه در ساپورو ژاپن است.