فراخوان مسابقه طراحی مجتمع فرهنگی مذهبی شمس‌الشموس

فراخوان مسابقه طراحی مجتمع فرهنگی مذهبی شمس‌الشموس

با توجه به بررسی مسابقه حاضر، نکات زیر قابل ذکر است:

۱- عدم انتشار متن کامل فراخوان:
مطابق آیین‌نامه جامع مسابقات معماری و شهرسازی، برگزارکننده موظف است:
بخش۲-ضوابط:
ماده ۱-هر گاه شخصی حقیقی یا حقوقی، در بخش دولتی یا غیردولتی، تصمیم به برگزاری مسابقه بگیرد، اعم از آن که مسابقه در آن طرح اجباری یا اختیاری باشد، به محض اعلان عمومی مسابقه مشمول این آیین‌نامه و ملتزم به مراعات آن می‌گردد.

ماده ۱۳- هر مسابقه باید دارای برنامه‌ای مکتوب، جامع، موجز، و گویا باشد. در برنامه، خواسته‌ها و نیازهای برگزارکننده، از جمله نوع مسابقه، موضوع طرح، هدف مسابقه، برنامه محتوایی و کالبدی، برنامه زمانی، جوایز و مانند اینها، متناسب با نوع مسابقه و به شرحی که خواهد آمد، تعیین و معرفی می‌شود.

اما در این پوستر:
هیچ اشاره‌ای به اسناد مسابقه، برنامه فیزیکی، نحوه ارائه طرح‌ها، فرمت تحویل آثار و… نشده است. صرفاً یک پوستر اطلاع‌رسانی عمومی منتشر شده که فاقد معیارهای لازم برای فراخوان رسمی است.

گرچه لینک سایت مسابقه (www.mosabeqe.shiraz.ir) ذکر شده، اما در زمان بررسی، هیچگونه خبر مرتبط اعم از فراخوان و مستندات تکمیلی در سایت در دسترس نیست. آیین‌نامه صراحت دارد که تمام مستندات مسابقه می‌بایست از ابتدا در دسترس عموم باشد؛ نه صرفاً بعداً یا با ثبت‌نام.

۲- تطابق جوایز با عرف:
خواسته‌های مسابقه به علت عدم وجود فراخوان تا این لحظه مشخص نیست؛ با اینحال بنظر می‌رسد، میزان جوایز نسبت به عرف برای طراحی یک‌ مجتمع فرهنگی مذهبی تطابق ندارد.

۳- عدم اعلام مدیر مسابقه:
مدیر: شخص حقیقی متخصصی است که … از آغاز تا پایان مسابقه، مدیریت آن را بر عهده دارد و رابط اصلی بین برگزارکننده و شرکت‌کنندگان و عموم است.

۴- عدم اخذ مجوز از دبیرخانه دائمی مسابقات:
ضوابط عمومی برگزاری مسابقات: ۵-۵. برگزارکننده موظف است، پیش از برگزاری مسابقه، بخش مطالعات مسابقه شامل: نوع مسابقه متناسب با موضوع آن، روند مسابقه، مبانی نظری و «گزارش پیشنهاد مسابقه» را تدوین و نسبت به ارائه مکتوب آن و ثبت مسابقه در دبیرخانه دائمی اقدام نماید.
در این مسابقه: هیچ‌گونه شماره ثبت یا تأییدیه‌ای از دبیرخانه دائمی در پوستر مشاهده نمی‌شود؛

نتیجه‌گیری:
اطلاع‌رسانی ناقص، خلاف آیین‌نامه‌ است و می‌تواند مشروعیت و اعتبار مسابقه را زیر سوال ببرد و باعث بی‌اعتمادی جامعه معماری به فرآیند مسابقات گردد.

همچنین توجه مخاطبین گرامی را به این دو بند آئین نامه که موکداً بدان چه گفته شد، تاکید نموده است، جلب می‌نمایم:
۵-۱۱. داوران باید پس از تهیه پیشنهاد درخواست مسابقه توسط برگزار کننده، انتخاب و پس از ثبت مسابقه در دبیرخانه دائمی به همراه برنامه فیزیکی و رویکردهای طراحی از طریق فراخوان یا آگهی مسابقه به جامعه شرکت کنندگان معرفی شوند.
بخش ۲ ماده ۱۰. هر مسابقه، به‌جز مسابقات دعوتی (نوع “۲ـ۴”)، باید از طریق آگهی به اطلاع عموم جامعه شرکت‌کنندگان برسد. آگهی مسابقه باید حاوی اطلاعات کافی و دقیق درباره مسابقه در کم‌ترین عبارات ممکن باشد. شرایط و نحوه شرکت در مسابقه، و نحوه عرضه محصولات باید به‌وضوح در آگهی قید شود.

گروه داوران:
– مریم اختیاری
– امیرحسین اشعری
– علی سوداگران
– کاوه فتاحی
– طهمورث فقیه ملک مرزبان

جوایز:
• نفر اول: ۳۰۰ میلیون تومان
• نفر دوم: ۲۰۰ میلیون تومان
• نفر سوم: ۱۰۰ میلیون تومان

زمانبندی:
مدت زمان دریافت رزومه و تقاضای شرکت در مسابقه: ۱۴۰۴/۰۲/۲۱
مدت زمان دریافت آثار جهت داوری مرحله اول: ۱۴۰۴/۰۳/۲۸
پایان داوری مرحله اول: ۱۴۰۴/۰۴/۰۳
ارسال فاز یک آثار منتخب در مرحله اول منطبق بر ایده ارسالی: ۱۴۰۴/۰۴/۲۴
اعلام نتایج داوری: ۱۴۰۴/۰۴/۳۱