سیاهنمایی عملکرد وزارت راه و شهرسازی در دولت چهاردهم با آمارهای بیاساس
دفتر طرحریزی و پایش طرحهای مسکن وزارت راه و شهرسازی به ادعاهای تکراری و بی اساس خبرنگار خبرگزاری فارس درباره عملکرد طرح نهضت ملی مسکن پاسخ داد.

دفتر طرحریزی و پایش طرحهای مسکن وزارت راه و شهرسازی در پاسخ به ادعای خبرگزاری فارس مبنی بر «عملکرد نزدیک صفر خانم وزیر در ساخت خانه برای مردم» واکنش نشان داد.
توضیحات دفتر طرحریزی و پایش طرحهای مسکن وزارت راه و شهرسازی در پاسخ به ادعای بی اساس مطرح شده مبنی بر عملکرد ضعیف طرح نهضت ملی مسکن، مبتنی بر دادههای مستند و شفاف داشبورد مدیریتی سامانه جامع طرحهای حمایتی مسکن بوده که با تاکیدات فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی در خصوص جلوگیری از هرگونه دخل و تصرف در گزارشهای آماری، از زمان رونمایی در دولت چهاردهم این امکان را ایجاد کرده که آمار مربوطه به طرح نهضت ملی مسکن به صورت برخط قابل رصد باشد. بر این اساس مراحل اجرایی و پیشرفت فیزیکی واحدها به همراه نمودارهای روند رشد و پیشرفت مربوطه در دسترس بوده و مبنای برنامهریزیها، تصمیمگیریها و همچنین تحلیلهای آماری و عملکردی است.
شفافیت آماری بهصورت برخط با داشبورد مدیریتی سامانه "تم" (TEM)
براساس آمار و اطلاعات بروز سامانه تم از زمان شروع طرح اقدام ملی مسکن در سال ۱۳۹۸ تاکنون تعداد ۶۱۱،۷۹۰ واحد از پروژههای حمایتی ۹۹ساله شهری شروع شده است که از این تعداد ۲۸۱،۸۲۶ واحد به مرحله اتمام اسکلت و سقف و ۳۶،۸۶۴ واحد نیز به متقاضیان تحویل داده شده است. همچنین برای ۶۲۰،۱۲۶ واحد پروانه ساختمانی برای صادر شده است.
همانطور که در نمودار فوق مشاهده میشود به منظور تدقیق آمار، پروژههای مشارکتی که ماهیتی جدا از پروژههای ۹۹ ساله حمایتی دارند و تعهدی برای تخصیص متقاضیان واجد شرایط در این خصوص وجود ندارد از آمار حذف شدهاند و آمار آن در دستهبندی مجزا در قالب طرح نهضت ملی مسکن در سامانه تم ارائه میشود. همچنین رشد و جهش شروع پروژههای ۹۹ ساله ازابتدای دولت چهاردهم کاملا مشهود است که نشان از اهتمام دولت جهت تامین مسکن مناسب برای تمامی متقاضیان موثر و انجام تعهدات دراین خصوص است.
رد آمارهای غیرواقعی در خبر خبرگزاری فارس
برخلاف ادعای منتشرشده، آمارهای ارائه شده در سامانه "تم" مبتنی بر دادههای لحظهای و مستندات پروژهای به شرح نمودارهای روند فوق است که به طور واضح نشان از رشد و جهش و افزایش سرعت اجرایی در پروژههای مسکن حمایتی دارد. افزایش چشمگیر صدور پروانههای ساختمانی، افزایش تعداد قراردادهای مشارکت مدنی جهت اخذ تسهیلات بانکی علیرغم خارج شدن بانک مسکن به عنوان بانک تخصصی حوزه مسکن از مدار تسهیلاتدهی به دلیل ناترازی بانک مذکور، جهش پیشرفت فیزیکی در تمام مراحل ساخت علیرغم تامین مالی نامناسب شبکه بانکی از طریق اعتمادسازی و ایجاد امید در بین متقاضیان مربوطه و مدیریت و توزیع متناسب سهم آورده آنها در پروژهها.
در پایان تاکید میشود وزارت راه و شهرسازی همواره بر شفافیت آمار تأکید داشته و بنا دارد گزارشهای دورهای را از واقعیت پروژهها و همچنین مشکلات، موانع و دلایل تاخیرات احتمالی و....را بصورت ماهانه و مستند بر اطلاعات سامانه تم(سامانه جامع طرح های حمایتی مسکن) منتشر و به استحضار مردم شریف ایران برساند.